Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar sendikamız toplu sözleşme için taleplerimizi bildirmemizi istedi. Sizlerin talepleri varsa burada paylaşırsanız ben de sendikaya iletebilirim.
Insanca yaşayabileceğimiz zam verilmeli. Öğretmenlere seyanen en az 500 lira zam yapılmalı (Geçen yıl öğretim görevlilerine seyanen 600 zam yapılmıştı unutmadik). Çıkın pazara herşey geçen yılın en az %30 zamlanmış. Verilen %3 lük zam hükümetin büyük bir ayıbı. Çarşı zammiyla maas zammı arasinda everest var adeta.
Öğretmen Kariyet Basamaklarının acilen tamamlanması.
Maaşlarımıza Hakimlere, üniversite personeline(araştırma görevlisi, vb.) verilen gibi dişe dokunur bir iyileştirme.
Öğretmenlik mesleğinin itibarı için iyileştirme çalışmaları.
-- ek gösterge arttırılmalı
-- ek ders ücretleri arttırılmalı
-- aile ve çocuk yardımı arttırılmalı [komik rakamlar olmasın (şuan aile yardımı 200 +1 çocuk 40 =240 tl ), ev geçindirenlere destek olmalı ve bekarları teşvik etmeli ]
-- istanbul, ankara, izmir ve doğuda çalışan öğretmenlere teşvik veya özel hizmet yardımı yapılmalı
birde bu önerileri değerlendirecek ciddi sendika lazım
.
Evet
3600 ek gösterge.
Tazminat boş
Taban aylığı emekliliğe yansımıyor.
3000 göstergemiz ise çok kadük kaldı.Polisler bile geçen yıl, 2200 göstergeden 3000 e çıktılar.
3600 ek gösterge gelsin. Emekliliği düşünenler emekli olsunlar.
.
çoğumuz (bence hepimiz) maddi yat için yapıyoruz ama maddi olarak yapılacak düzenlemelerden bırak iyileştirme dahada kötüleştirmesinler...ama öğretmenlere gerekli saygınlığın gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum...bu çoğu zaman bizim elimizde ama kanunen de bu desteklenmeli...dayak kötü muamele vs
Tabiki para için yapıyoruz.
Amatör değiliz.
Para saygınlığın toplumdaki ölçütü olmuş durumda.Öğrencin bile senin maaşını iyi kötü biliyor ve seni önemsemiyor.
9 yaşındaki öğrencimin arkadaşına dediklerini duydum. Anlattırmayın bana.
- Aile yardımı mutlaka artırılmalı , bi ara gündemdeydi ama üzeri kapandı.
- Zamanın da uzmanlık sınavı açtılar ve girenler başarılı olanlar şuan da bizden 200-300 tl fazla maaş alıyorlar. ya uzmanlık sınavı tekrar gelmeli ya da 10 yılını dolduran her öğretmen sınavsız şartsız uzman sayılmalı.
Belletmenlik ücretleri 6 ek dersten 10 ek derse artırılmalı zira bu paraya sadece öğretmen nöbet tutuyor. Polis sağlıkçılar tutmaz. Nöbet ücreti 6 ek ders olmalı. TEOG sınav ücretleri hafta sonu sınavları gibi değerlendirilerek arttırılmalı.
Serbest kıyafet uygulaması denen saçma sendika kararı artık yönetmelikle mı olur kanunla mu düzeltilmeli yoksa bir yerde bu uygulanıyor Ken başka yerde kaymakam sovuyor millete