Topraklama yok, akıllı tahta kullandırılmıyor

Kodla Büyü

ogretmenokan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
SLM ARKADAŞLAR OKULUMUZDA TOPRAKLAMA HATTI OLMADIĞI İÇİN MÜDÜR AKILLI TAHTALARI KULLANDIRMIYOR.VESTEL SERVİSİ BOZULURSA GARANTİ KAPSAMINDA OLMAZ DEMİŞ BU İŞİN YASAL DURUMU NEDİR? TOPRAK HATTI ÇEKİLECEKSE BUNU ALTYAPI İHALESİNİ ALAN FİRMA MI YAPACAK BİLEN ARKADAŞLAR CEVAP VERİRSENİZ SEVİNİRİM.

eletrik ve internet için ihale süreci devam ediyor bildiğim kadarıyla sizin dediğiniz gibi topraklama olmadan çıkacak bir sorunda garanti dışı kalabilir. biz kullanıyoruz Allaha emanet diyerekten

beyazgolge' Alıntı:
eletrik ve internet için ihale süreci devam ediyor bildiğim kadarıyla sizin dediğiniz gibi topraklama olmadan çıkacak bir sorunda garanti dışı kalabilir. biz kullanıyoruz Allaha emanet diyerekten
Hocam ilerde başınız ağrımaması için il milli eğitime mutlaka yazılı olarak bilgi verin topraklama hattı olmadığına dair. Yoksa kullanırsınız ama ilerde bi sıkıntı çıktığındı kime sordunuzda, haberimiz olsaydı çözerdik derler, tahtaları kullandırmazsınız bu sefer bakanlığa şikayet gidiyor öğrencilerden ya da velilerden direkt bakanlık inceleme başlatıyor niye kullandırmıyorsunuz diye.

En iyisi yaz il mem'e resmi yazı, durumu bildir kurtul.

topraklama ile ilgili sorumluluk derseniz bunun yüklenici firma ile herhangi bir bağlantısı yok, tamamen okulun sorumluluğunda.

Hocam ben İmam Hatip lisesine görevlendirildim. Akıllı tahtalar gelmiş kurulmuş fakat internet ve elektrik çekilmemiş. Çünkü onun ihalesinide TTnet almış, türk telekom çekecekmiş bunları. Ama kullanın bozulursa garantisi var demişler. Şu aşamada bir çok sınıfta normal prizle kullanılıyor. Ama bazı sınıflarda priz ta sınıfın arkasında felan 3lü priz le felan kullananlar bazılarını hiç kullanmıyorlar. Geçenlerde akım yüksek gelmiş. Labda 3 bilgisayar kütüphane bilgisayarı ve 1 akıllı tahtanın güç kaynakları yanmış. Akıllı tahtanınkileri servis değiştirdi garanti kapsamında. Çünkü bakanlık anlaşırken elektrik hatalarınıda garanti kapsamına almış. Ben kullanın derim. Ama şimdi kurulu tahta sayısı az. Ama yarın birgün her okulda yaygınlaşmaya başladıktan sonra vestel servisleri yana yattı çamura battı derlermi bilmem....

Okulun kompazasyon altyapısının sağlanması lazım bunuda milli eğitim karşılamıyor bildiğim kadarıyla okulun elektrikçi bulup yaptırması gerekiyor maliyeti de fazla 2000-3000 tl civarında diyordu elektirkçi

Kompozisyonu yaptırmıştık geçen yıl.Şu an akıllı tahtanın biri bozuk sadece dokunmatik çalışıyor pc çalışmıyor.2 ay geçti servis gelip bakmıyor bile. diğer sınıflarda ben kullanıyorum ama hiç birinde toprak hattı yok

Geri