torrent indirirken internet kopuyor...

Kodla Büyü

bilisimcomu

Seçkin Üye
Seçkin Üye
forumda araştırdım bu konuyu ama kesin bir çözüm bulunamamış...sorun tam olarak şu normal internete girerken hiç bir sorun yok...ama ne zaman utorrent i açsam 10 dk ya kalmadan net gidiyor...sorunun bant genişliğinden kaynaklandığını düşünüyorum...internetim sınırsız,modem airties rt-204...sorun modemden değil diye düşünüyorum çünkü başka bir evde otururken bu sorun yoktu...taşınınca oldu...

evet çözüm önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar...

kullandığın torrent programından indirme hızını maksimum hızın altında bir hız seçmeyi deneyebilirsin.

maksimum indirme hızını 350 kb yaptım ama yine gitti maalesef...bu arada gitti mi tam gidiyor,sorun gider felan diyince düzelmiyor,modemi açıp kapatmam gerekiyor...(sarı ünlem çıkıyor)

Şimdi hatırladım aynı sorunu ben de yaşıyordum. Ama çözüm buldum mu hatırlamıyorum. Sanırım çözüm bulamamışsın. Ttnet hızı 8 mgbyte yükselttikten sonra bu sorunu hiç yaşamadım. Ama kesin çözüm nedir bilmiyorum. Kötü bir durum. Kolay gelsin :)

btogretmeni34' Alıntı:
Şimdi hatırladım aynı sorunu ben de yaşıyordum. Ama çözüm buldum mu hatırlamıyorum. Sanırım çözüm bulamamışsın. Ttnet hızı 8 mgbyte yükselttikten sonra bu sorunu hiç yaşamadım. Ama kesin çözüm nedir bilmiyorum. Kötü bir durum. Kolay gelsin :)

bu dünyada bu sorunu yaşayan tek kişi ben miyim diye düşünmeye başlamıştım...sağolun sizin de bunu yaşadığınızı bilmek güzel... :)

arkadaşlar dün akşam deneme yapmak için bittorrent kurdum...sabaha kadar açık kaldı bilgisayar bir sorun olmadı, bağlantı kopmadı...sanırım sorun u torrent ile ilgiliymiş...yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler... :+1:

bilisimcomu' Alıntı:
forumda araştırdım bu konuyu ama kesin bir çözüm bulunamamış...sorun tam olarak şu normal internete girerken hiç bir sorun yok...ama ne zaman utorrent i açsam 10 dk ya kalmadan net gidiyor...sorunun bant genişliğinden kaynaklandığını düşünüyorum...internetim sınırsız,modem airties rt-204...sorun modemden değil diye düşünüyorum çünkü başka bir evde otururken bu sorun yoktu...taşınınca oldu...

evet çözüm önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar...

3 yıl ben de yaşadım bu sorunu. DH forumda mevcuttu bu konu. Aynı modemi kullanıyormuşuz. D-Smart.net'in 24 ay süresi dolmadan arıza kaydı bıraktım, Airties MH'ne yönlendirdiler, modem ayarları ile ilgili bir kısımda değişiklik yaptırdılar önce. Modem arayüzünde ADSL, ADSL+ gibi bir kaç seçenek olan bir yerdi sanırım. Orası 2 gün düzeltir gibi oldu ama sonra yine devam etti. Modemi gönderdim 1 hafta sonra Airties 5453 mü neydi yeni modem gönderdiler. Ama sorun yine devam etti. Yeni taşındığım yerde bir daha aradım bu sefer bant genişliğini düşürdüler. 8Mbit'e kadar kullanıyorken 4 Mbit yaptılar bir daha hiç kopma yaşamadım. Aynı fiyata daha düşük hızlı internet kullanıyorum ama en azından 5 dakikada bir internetim kopmuyor. Bina içi veya santralden binaya kadar olan altyapıyla ilgili olabileceğini düşünüyorum artık. MH'den hızınızı kademeli olarak 16-8-6-4 Mbit'e kadar düşürmelerini isteyebilirsiniz. Ben de işe yaradı. Hala D-smart.net'teyim.

Arkadaşın durumu farklı hocam. İnternet kopmasından ziyade sadece torrent açıkken internet kopuyor. Bahsettiğiniz sorunu da yaşamıştım çözümü de söylediğiniz gibiydi. Ama arkadaşın sorunu farklı. Bende merak ediyorum ne olacak diye. Peşini bırakma hocam bu işin, çöz mutlaka :)

Hocam aynı sorunu bende geçen sene yaşadım. Torrent kapalı iken nette bir sorun yoktu. Fakat açık olduğu zaman sabit aralıklarla bağlantı kesiliyordu. TTnet' i aradım arıza kaydı açtırdım kontrole geldiler bir sorun bulamadılar. Bundan hariç birçok yöntem deneoim ama olmadı. Son olarak modemi değiştirdim ve sorunum çözüldü..

btogretmeni34' Alıntı:
Arkadaşın durumu farklı hocam. İnternet kopmasından ziyade sadece torrent açıkken internet kopuyor. Bahsettiğiniz sorunu da yaşamıştım çözümü de söylediğiniz gibiydi. Ama arkadaşın sorunu farklı. Bende merak ediyorum ne olacak diye. Peşini bırakma hocam bu işin, çöz mutlaka :)

hocam denemek için bir modem bulsam deneyecem de elimde yok maalesef...şimdilik bittorrent kullanıyorum dün geceden beri bir kopma olmadı...umarım kesin bir çözüm bulurum... :sleep:

Hocam internete bir anda fazla yüklendiğiniz için olabilir mi ? Eğer öyle değilse torrent programını değiştirip deneyin derim.

bittorrent de çözüm olmadı arkadaşlar yine kopuyor... :? aynı anda indirme yapan sadece1 torrent var ona rağmen bu sorun var beratkocaman arkadaşım... :|

belki takip eden vardır diye yazıyorum: bazı torrentlerde kopma olmadan 800 900 le indiriyorum...özellikle seed i çok olanlarda...fakat bazı torrentlerde dakika başı kopmalar yaşanıyor...bilginize...

Geri