Torrent ve İnternet Trafiği

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan xapex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

xapex

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar okulda özel internet hattı var ve bende mesai saatleri içinde max 100 kb'a ayarlayarak mesai dışında ise tam hıza ayarlayarak Bitttorent programı ile dosya indiriyordum.
1 haftadır Bittorrent programından dosya indirmeye kalksam okuldaki tüm internet hiç girilmeyecek şekilde yavaşlıyor.
denemek için indirme ve gönderme hızını 1 KB olarak ayarladım ama nafile.
Program hiç indirmese bile açıldığında okuldaki tüm internet yavaşlıyor hatta duruyor ama daha öncesinde böyle bir sıkıntı yoktu.
Bunun nedeni ne olabilir sizce???

hocam program olarak performansı ne ölçüde etkiler bilmiyorum ama utorrent tavsiye ederim. Ayrıca söylediğiniz sıkıntı bende de evdeki internetimde var. Ben de indirme/gönderme hızını 1 Kb'ye kadar düşürdüm, nafile. Deneme yanılmalarım sonucunda sorunun ttnet'ten kaynaklandığı sonucuna vardım. Bazen modeme aç kapa yapınca düzeldiği oldu ama bahsettiğiniz sıkıntı zaman zaman periyot halinde oluşuyor bende.

Torrent programınızın ayarlarından maximum bağlantı sayısını düşürerek deneyin birde hocam.
Utorrentte Tercihler->Band genişliği->Bağlantı sayısı kısmında. Slotlarıda azaltarak deneyebilirsiniz.
Ayrıca yine Tercihler->Bağlantı sekmesinde kullanılan port var onuda değiştirerek deneyebilirsiniz. Özel portlar olmasın 80 vs. gibi.
Yine modeminizden torrent için NATı kullandığınız bilgisayarın İP si için aktif etmiş olun. Belkide torrent modemi sapıttırıyordur :) Tüm internet göçtüğüne göre...

şuanda max bağlantı hızını düşürdüm ama hiçbir değişiklik olmadı. (8'e 6 idi - 6'ya 3 yaptım)
modemden şimdiye kadar port açma gereği duymadan sorunsuz ve hızlı indirebiliyordum.o nedenle port açmayı hiç denemedim.
Modemide kapattım açtım ama değişen bişit olmadı.
Evde de kullanıyorum ama evde hiç sıkıntı olmuyor, torrent indirirken diğer sayfalarda rahatlıkla gezinti yapılabiliyor.
Birde Utorrent programını kullanayım bakalım.

Bittorrenti silip Utorrent kurdum ve sorun düzeldi.
Neden olduğunu anlayamadım ama :oops:

Geri