toshiba format atamama..

Kodla Büyü

turkuaz25

Site Gezgini
sevgili hocalarım elimde toshiba satellite l635-s3030 bi bilgisayar var bi türlü sistemi yükleyemedim. dvd ile atmayı denedim olmadı, belki usbden olabilirim denedim; sistemi usbiye de kurdum,denedim.. ama yine olmadı maalesef. öneriniz var mı acaba ne yapabilirim?:?:

yükledim olmadı derken sorun sıkıntıyı biraz daha açabilirsen hatayı daha ayrıntısı ile söylersen yardımcı olabiliriz.

bu bilgisayarı birisi rica etti format için, elimde win7 dvd de var hocam format başlatılıyor belli bir süreden sonra devam etmiyor.. aynı dvdyi aynı gun içerisinde bir kaç tane bilgisayarda da denedim bi problem yok. dedim belki dvd room dan kaynaklanabilir, usbden yuklemeyı denedim yine aynı durumu gösteriyor.. aaçıkçası durum bu..

usb hataları çıkabilir diyecem de hata tam olarak hangi sayfasında başlıyor kur'un ?
Yani sana diskleri gösteriyor mu win7? format ekranına girdiğinde diskleri görebiliyormusun?

yok hocam sadece kurulum başlıyor diyor.. öyle kalıyr, uzun süre bekledim belki çözümlenir diye ama o sure içerisinde ne usb nede flash belleğin ışıgı yandı.. :shock:

ben olsam şunları yapardım.
1. DVD - ROM tam olarak okuyup okumadığından emin olmaya çalışırdım. Çünkü bazı DVD-ROM markaları çok çabuk bozulabiliyor tam anlamıyla bozulduğunu belli etmesede.
2. Takılı olan tüm usbleri çıkartır bios'u default ayarlarına geitirip ondan sonra Win7 kurunu başlatmayı denerdim.
3. USB Harici DVD-ROM bulurdum ona bağlayıp ordan kuru çalıştırmayı denerdim.
4. Başka bir Win7 cdsi bulurdum farklı bir kopya olacak ama.
5. En son seçeneğimde elimde varsa XP ile format atmayı denerdim kurulana dek formatı beklerdim üstüne tekrardan Win7 ile format atmayı denerdim.

Hard disk koruması olabilir. Bios'tan o korumayı kaldırmalısınız. Bazı bilgisayarlarda AHCI modunu disabled yapıyorduk diye hatırlıyorum. Bios'tan biraz kurcalayın bence HDD protection vb. menüleri inceleyin.

Merhaba;

Disk bölümlendirmeye kadar gelip 0007 ile biten bir hata alıyorsanız AHCI modunu IDE ye çekiniz. Eğer böyle bir moda Bıos tan erişemiyorsanız internetten Sata ekleme özelliğini araştırınız. Eğer disk bölümlendirmeye daha gelemeden bu hatayı alırsanız ram ve disk hatası yüksek orantıdadır. Önce iki ram varsa birini çıkartıp deneyin olmazsa farklı bir ramla deneyin. Harddisk sorunu içinse, bir diski takın eğer ki disk aşamasına kadar geliniyorsa biçimlendirmeden çıkın sorun disktedir zaten.

- Disk Bios koruması tetikleyebilir
- Cd-rom Hatalı olabilir
- Disk üzerinde W7 backup alanı var ise bu çalışmayı deniyor olabilir ve hata verdiğinden siz yükleme yapamıyor olabilirsiniz. Bunun çözümü içinde bir xp cdsi takın biçimlendirme kısmına gelin diskin o bölümünü biçimlendirin, sonrasında w7 ile format atın.
- Diskin bir bölümü sorunlu olabilir. Dos üzerinden disk tarama programları var. Önce onlardan biri ile check edin sonra hatalı bölümleri kapatarak kullanabilirisniz. Aklıma gelenler bunlar idi iyi çalışmalar.

Geri