Toshiba satellite a300

Kodla Büyü

volkankey

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Arkadaşlar çok ilginç bir problemim var bu notebook ile ilgili. Bilgisayar açılıyor ama klavye ve mouse pad çalışmıyor. Bilgisayar power düğmesinden kapatıyorum tekrar açtığımda çalışıyor neden olabilir

Tozlu aslında hocam da ilk açılış ta mouse pad ve tuslar calismiyorsa bir dahaki acilista neden çalışıyor

Kronik bir sorunmus özellikle adaptör takili oldugunda oluyormus bir kac yontem yaziyordu nette okullar acilinca deneyip paylasicam sorun cozuldu mu diye

Aynı bilgisayar bende de vardı hocam, dediğniz gibi oluyordu. Vista kuruluydu aldığımda, Win7 kurdum. Bilgisayarı kapatıyorum, açıyorum touchpad ve klavye çalışmıyordu. Tekrar açıp kapatınca çalışıyordu. Bir süre sıkıldım, hep uykuya alıyordum bilgisayarı. Bataryası öldü :( Şimdi de hala aynı sorun devam ediyor. Çözümünü bulursanız çok sevinirim.

Hocam bende de a300 15b var. Dediğiniz sorunla hiç karşılaşmadım. Ben fan sesinden şikayetçiyim.

Acaba bizdekilerde mi bir hata var. A300 15A var bende. Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz hocam? Bende de fan sıkıntısı yok hocam. Hatta şaşırıyorum nasıl böyle sessiz çalışıyor diye. 2008'de almıştım bilgisayarı.

15a sanırım bendeki de
Aslinda çözüm yolları arasinda anakartta bir chip değişikliği de var ama bu en zor cozummus

Aynı sorun eşimin bilgisayarında da var. Satellite A300. Sorunu ben de çözemedim öylece bıraktım. Çözüm bulduğunuzda paylaşırsanız seviniriz :)

bende L300 1A3 var. touchpad(synaptics) in güncel sürücüsünü yüklediğimde bir iki defa çalışmamazlık yapmıştı kendim çalıştırmıştım "program "files" dan. sonra sıkıntı olmadı

Win7de böyle bir sorun veriyor. Vista kurulu iken hiç bu tür sıkıntılar olmamıştı.

Re: Ynt: Toshiba satellite a300

antipc' Alıntı:
Acaba bizdekilerde mi bir hata var. A300 15A var bende. Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz hocam? Bende de fan sıkıntısı yok hocam. Hatta şaşırıyorum nasıl böyle sessiz çalışıyor diye. 2008'de almıştım bilgisayarı.
Hocam win7 kullanıyorum. Bende 2008 de aldım.

Re: Ynt: Toshiba satellite a300

OZOGUL' Alıntı:
antipc' Alıntı:
Hocam win7 kullanıyorum. Bende 2008 de aldım.

Hmm, bendeki niye öyle bir sıkıntı veriyor acaba? Çözümü bulan paylaşırsa seviniriz.

şu anda bu laptopu kullanan varsa şunları deneyebilir mi?
çözüm olduğunu yazmışlar

1/start in safe mode (güvenli modda açın)
2/ go to device manager (aygıt yöneticisine gidin)
3/ disable the 2 processors (işlemcileri devredışı bırak diyip)
4/ restart (yeniden başlatıyoruz)

bu sayfada da bazı öneriler var
http://forums.toshiba.com/t5/Batteries- ... 220/page/5
özellikle bu
1st (alternative)
önceki mesajımdaki

2nd (alternative)
and the 2nd alternative (difficult) solution is to replace the NEC Capacitor. NEC chipsetini değiştirmek anakartın üzerindeki

3rd (alternative)
The 3rd is to delete all system files and hidden files of "intelppm.sys".
(there are 3 of them in Windows system folder, just use the search button to find those files) intelppm.sys dosyasını bulup silmek

4th (option)
The fourth solution is delete the registry entry (goto windows Run > type 'Regedit' ):
Delete this key:
HKEY_LOCAL_Machine\system\CurrentControlSet\Services\intelppm regeditten bu kaydı silmek

bunlardan birini deneyip yorum yaparsanız sevinirim

Pc yanımda değil hocam ben denemek isterdim. Kardeşime vermiştim, onlar da ben gibi kullanıyor, açıp kapatıyor. İlk fırsatta deneyeceğim.

Denendi ve çözüldü
Ilk önerim isi çözdü yani güvenli modda acip aygit yoneticisinden 2 islemciyi de devre dışı birakin

volkankey' Alıntı:
Denendi ve çözüldü
Ilk önerim isi çözdü yani güvenli modda acip aygit yoneticisinden 2 islemciyi de devre dışı birakin

Süpermiş. Ben de ilk fırsatta pc yi gördüğüm vakt deneyceğim. Çözümü olması bile sevindirici

Geri