toshiba satellite l305 Klavye Sorunu

Kodla Büyü

turan64

Site Gezgini
toshiba satellite l305, Wİn 7 laptop da kalvye deki
- h tuşu çalışmıyor.
- esc tuşu e yazıyor.
- üst ok tuşu yıklanınca ekranın sol üstünde 1 2 3 4 D Ş V diye küçük simgeer beliriyor ve her birine tıkladığınızda farklı işerin kısyalonu çalıştırıyor. mesala 1 kaydet yapıyor. 4 farklı kaydet yapıyor. D başka bişey açıyor öbürü yeni sayfa açıyor vs....
- sol ok tuşu da aynı şekilde.

Fn tulu veya NumLock ile bir alakası yok.
ekran kalvyesınde sorun yok.
çalışmayan h tuşunda fiziksel lrak herhangi bir hasr sıvı teması vs. yok.

garip birt şekilde sol ok, üst ok, esc, gibi tuşlara basıldığında ekranın sol üstünde "1 2 3 4 D Ş V diye küçük simgeer beliriyor " her biri farklı iş yapıyor. office word de menüleri değiştiriyor.

bu konuda bilgisi olan var mı acaba

Ekli dosyalar

• 22082012166.jpg
    22082012166.jpg
    457.8 KB · Görüntüleme: 8,742
Merhaba;
Bu sorunu sadece Word demi alıyorsunuz. Örneğin bir text dosyasında, Web browser da benzer şeyler oluyor mu?

Klavye ve Bölgesel dil seçeneklerine gelin. Oradan Türkçe ile ilgili tüm klavyeleri silin. Sonrasında Tanımlı kısayollarını silin, Kaydedin kapatın tekrar Türkçe klavye ekleyin. Çözüm alamadı iseniz. Sağ alt tarafta çalışan programlardan biri bunu tetikliyordur. Klavye kolay kullanımı için üretilen yazılımlar var. Lauch Manager, Hotkey gibi onları deaktif ederek ya da ayarlarını kurcalayarak bulabilirsiniz.

Tamamiyle deaktif etmek için (silmeden). Msconfig den başlangıçta çalışan o programın tick ini kaldırın ve bilgisayarı yeniden başlatın.

Eğer bu sorun bir iki gün içinde yaşaanan bir sorun ise , önemli bir işlem yapmadı iseniz ve geri yükleme noktanız açık ise en yakın yükleme noktasına gitmeyi deneyebilirsiniz.

pc ye portable şeklinde hotkey.exe yüklenmiş onu masaüstü kısayolunu direk sildim fakat bi şey değişmedi.
sağ tarafta ve denetim masasında launh , hot key vs. görünmüyor. ama dediğiniz gibi bir de msconfig e bakayım. pc arkadaşımın olduğundan format işine girmek istemiyorum. muhtemelen bir program var akrada çalışan ama abulamadım. hotkey var masaüstünde rar lı ona baktım o da sadece bir exe dosyası ve beta sürümü. açıldığında saatin yanına herhangi bir simge gelmiyor, ekle kaldırda yok.

win 7 yüklü idi şimdi format atttım xp yükledim yine aynı sorun var

hatta format esnasında denedim h tuşu basmıyor esc tuşu z yazıyor oklar çalışmıyor vs. ynı dert devam

Merhaba.

cihazınızda ya sıvı teması var ya da klavyenin girdiği slot ta bir oynama olmuştur. Deneme şansınız varsa bir tane harici klavye takın sonuca bakın eğer onda sorun yoksa , cihazınızı sökebiliyorsanız, klavye data kablosunu çıkartın ve tekrar takın birde öyle deneyin. Kolay gelsin.

burhansenyuva' Alıntı:
Merhaba.

cihazınızda ya sıvı teması var ya da klavyenin girdiği slot ta bir oynama olmuştur. Deneme şansınız varsa bir tane harici klavye takın sonuca bakın eğer onda sorun yoksa , cihazınızı sökebiliyorsanız, klavye data kablosunu çıkartın ve tekrar takın birde öyle deneyin. Kolay gelsin.

sıvı teması yok öğrendiğim kadarıyla PC arkadaşımın.
ancak harici klavyede sorun yok.
fomat ekranında da aynı sorun var.
klavyeyi makineden söktüm tekrar tktım. soketinde de problem gözükmüyor, sonuç olumsuz.....

acaba bu klavyenin kendi içindeki küçük cipi arıza yapmış olabir mi?
anlamadığım; eğer öyle ise resimde gördüğümüz üzere WİN7 word2010 da çalışırken sol ok , yukarı ok gibi tuşlara basıca ekranın sol üstünde bir tür kısayol menüsü gibi tuşlar çıkıyor ve her biri farklı iş görüyor.

-bu durum= makinede ya bir yazılım yüklü ollduğunu gösterir ya da FİNE tuşu gibi bir tuşun aktif olduğunu gösterir. ancak format atıldığında ve XP yüklendiğinde aynı sorun bu sefer ekrandaki kısayollar görünmeden devam ediyor. hatta ve hatta ilginç olanı format ekranında aynı soru var. h tuşu çalışmıyor ESC tuşu z karakteri yazıyor, SOL OK tuşu 6 yazıyor .....

hem işletim sistemi değişti hem biçimlendirme yaptım. diskin C sini. yok yok .....
sorun olan tuşlar belli ESC, Sol ok, Üst Ok, H, Boşluk tuşları.

SOn ÇAre;:
-her şeyi unutup, diski komple C, D silip yeniden böülmlemek ( virüs ihtimaline karşı)
- yada 55 TL ye yeni klavye alıp takmak...

gibi geliyor bana...
aynı makineden kullanan yok mu acaba

Alt tuşu basılı kalmış olmasın.

Menü kısayollarını açıyorsa alt tuşu basılı kalmış olabilir.

meselenin nedeni ni öğrendin galiba ancak çözüm ?

resiimde görünen menüler ofis programının menüsü imiş. alt tuşuna basınca çıkıyormuş.

ancak format atarken formak esnasında da klavyenin saşmalaması alt tuşunun basılı olduğunu gösteriyor sanırım.
DotCom arkadaşın da dediği üzere.

klavyeyi inceledim ama fiziksel olarak alt tuşunun basılı kaldığına dair bir belirti yo. bu durumda klavyenin cipi gitti galiba....

yok olmadı.
mesajı yazdıktan sonra yine denedim.
ALT tuşlarının her ikisi de ayrı ayrı normal görevlerini yerine getiriyor.
bastığında kendi işlevini yapıyor. ama buna karşılık aynı sorun devam ediyorr=
- h tuşu çalışmıyor.
- esc tuşu z yazıyor.
- üst ok tuşu word 2007 de tıklanınca ekranın sol üstünde 1 2 3 4 D Ş V diye küçük simgeer beliriyor ve her birine tıkladığınızda farklı işerin kısyalonu çalıştırıyor. mesala 1 kaydet yapıyor. 4 farklı kaydet yapıyor. D başka bişey açıyor öbürü yeni sayfa açıyor vs....
- sol ok tuşu da aynı şekilde.

-üst ok tuşu word 2003 te = ALT tuşu gibi DOSYA menüsünü aktif ediyor
- sol ok tuşu word 2003 te =6
- BOŞLUK tuşu = . . . . . . . yazıyor

Fn tulu veya NumLock ile bir alakası yok.
ekran kalvyesınde sorun yok.
çalışmayan h tuşunda fiziksel lrak herhangi bir hasr sıvı teması vs. yok.

garip birt şekilde sol ok, üst ok, esc, gibi tuşlara basıldığında ekranın sol üstünde "1 2 3 4 D Ş V diye küçük simgeer beliriyor " her biri farklı iş yapıyor. office word de menüleri değiştiriyor.

sıfır klavye aldım taktım sonuç hüsran. yine aynı . bu sefer h tuşu çalışıyr.

ancak boşluk tuşu: bir nokta yanına bir de boşluk koyuyo
yeni klasör veya simge adı değiştirirken z tuşu esc görevi görüyor
ok tuşları bi garip

kafayı yiyecemm

harici usb klavye de sorun yok tıkır tıkır çalışıyor?

Bıos unuzu resetleyin. Klavyeyi tetikleyecek programları kaldırın. Cihazınızı dos ortamında açın klavyeyi birde öyle deneyin tepkisi eğer normal ise. Startup dan kaynaklı olabilir. Geriye kalan ihtimallerde anakart veya klavye soketi olabilir.

Geri