http://www.araba.com/289724933/TOYOTA-A ... AZ-ORJINAL
arkadaşlar bu arabayı kullanan varmı, yakıtı fiyatı nasıl kararsız kaldım

arkadaşlar bu arabayı kullanan varmı, yakıtı fiyatı nasıl kararsız kaldım

bende de otomatik civic var hocam lpg ile sehir içinde 25-30 kuruş yakıyor uzun yolda 20 kuruş.. performans da güzel dizelden çokda faklı değil neden olmasınböte63' Alıntı:hocam bende 40'a çekerim diye düşündüm, ama aynı parayla 2009-2010 civic alınır ama dizel degil işte. 40'a bunu alsam iyi yani
Hocam yağ yakma sorunu değil benim anlattığım sorun yağ eksilte ve 1200 km'de yarı yarıya yağ eksiltiyor ve bu 2 araçta oluyor. İkisi de akrabam. Turbo problemi değil motor değişiyor ruhsat değişiyor. Sen istediğin kadar araç şöyle iyi böyle iyi de benim için fark etmez. Önümde sabit 2 örnek var. İki kişi de aracının üzerine titriyor onu da iyi biliyorum 2011 model olmasına rağmen 25000 i geçmedi ve kullanan kişi devir olaylarını çok iyi bilir araç zaten 6 vites devir problemi olmaz.wswswq' Alıntı:corolla 2012 d4d kullanıcısıyım 2yıl önce 0km olarak aldım. evet 2010 ve 11 lerde yağ yakma sorunu yaşayan araçlar var ama garanti kapsamında çoğu değiştirildi. Şu an 0 km araçlar bile aynı motoru kullanıyorlar, ancak 2010 yılında 190Nm tork 205 e yükseltildi, belki bundan kaynaklanan sorun olmuş olabilir, benim tahminim aracı çok sıkıştırmamak ve yüksek devirli seyretmemek gerekiyor, bu turbo ve yağ yakma sorunlarına neden olabilir. D4d en iyi dizel motorlardan biridir, on yıldan fazladır kullanılmaktadır, en zor şartlarda 350 bin km test edilmiştir. Ancak benzinli araçlar gibi kullanırsanız sorun çıkarabilir. genelde 2000-3000 devir arasında vites değiştirilmelidir, ama bazı durumlarda 4000-4500 devire çıkabilirsiniz, devamlı bu devirlerde gidilmemesi gerekiyor, sakin kullanımda 2000 devirlerde kullanmakta gerekiyor, bu şekilde kullanılırsa en verimli motorlardan biri olmaktadır. Ben 90-110 km arasında sabit hızda 100km/4,1 lt gibi yakıt değerlerini yakalayabiliyorum. En soğuk kışlarda ise şehir içinde 6,7 lt gibi yüksek değerleri de görebiliyoruz. Performansa gelince yokuş ve düz farketmeksizin vites düşmeden gidebilirsiniz. 17750-2000 devir arasında turbo çalışıyor ve araçta ivmelenme başlıyor. 30.000 km dir kullandığım araçtan gerçekten memnunum. Zaten bu ikinci toyatam daha önce 2007 benzinli araç vardı, ona göre dizel daha atik geldi. Aracın her zaman hp değerine bakılmamalı yüksek hp ye sahip peugeot sahipleri beim araca bindiklerinde kendi araçlarından şikayet ediyorlar, kendi araçlarının güven vermediğini, araçtaki güçlü motoru tam kullanamadıklarını falan söylüyorlar. Bakım maliyetleri uygun, servis ilgili, ve ikinci eli iyi araçtır toyotalar...