Tp - link Access Point Sorunu Bir türlü çözemedim.

Kodla Büyü

Greenberet83

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Tp-Link w8901g modem 2 tane TL-WA5110G model Access Point var.
okulun bir köşesinde hız 4 mbit
diğer köşesinde 0.20 mbit ve bu tarafta ki Access point internete bağlanılmıyor.
Ne yapsam çare yok başka AP denedim yine aynı anladım ki sorun bende nerde hata yapıyorum.

Yaptıklarım;
Okul tek kat uzunlamasına dikdörtgen bir yapıda. Ortada modem ve köşelerde her iki tarafta access point var.

-1. AP 192.168.1.254 dhcp kapalı
-2. AP 192.168.1.253 dhcp kapalı
-modem dhcp açık
-her ikisinin gateway 192.168.1.1
-modem ve 2 ap 11. kanalda
-kablosuz şifreleri aynı
-her iki access point Universal Repeater yapıyorum her iksinden de sinyal alıyorum

Fakat hep aynı köşeden AP den hız testi yapıyorum önce 4 mbit 2-3 dk sonra 0.20 mbit lik bir hıza düşüyor. bağlantı kopuyor tabi.

ne yapmam lazım ?

hasari' Alıntı:
Greenberet83' Alıntı:
kablosuz veriyorum hocam
Hocam bağlantının saklıklı çalışması için kablo çekin.

Hasari hocam, Sorun yaratan access point de kablo çekilmiş ama; önce hub sonra Ap ye kablo çekilmiş bir sıkıntı yaratır mı ?

( Kabloyu da bağlamadım diğer AP de yok diye)

her iki Access pointe de kablo çekmem lazım, Peki ayarlarda bir değişiklik yapmak gerekli mi ?

Universal Repeater mı kalacak yine ?

Greenberet83' Alıntı:
hasari' Alıntı:
Greenberet83' Alıntı:
kablosuz veriyorum hocam
Hocam bağlantının saklıklı çalışması için kablo çekin.

Hasari hocam, Sorun yaratan access point de kablo çekilmiş ama; önce hub sonra Ap ye kablo çekilmiş bir sıkıntı yaratır mı ?

( Kabloyu da bağlamadım diğer AP de yok diye)

her iki Access pointe de kablo çekmem lazım, Peki ayarlarda bir değişiklik yapmak gerekli mi ?

Universal Repeater mı kalacak yine ?
Hub sorun yaratıyor olabilir. Eğer hubdan kastın switch ise sorun yaratmaz. Birde kablo cekersen modu access point yap.

kablo çekerseniz erişim noktası yapacaksınız hocam ama ondan önce wds ile bağlamayı deneseniz..

Allah razı olsun hocam ikinizden de

yarın ilk önce wds köprü, eğer olmazsa kablo döşeyecez

Sabahı zor ederim artık.

Geri