TP-Link Access Point Sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan boss2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

boss2

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar Modem Müdür beyin odasında kablo ile üst kata Müdür Yrd. odasına oradanda Switch ile Access point bağlanmış. Şifre eklenmemiş. Bizim hattımızdan kötü sitelere girilmiş. Müdür yardımcımız şifre ekleyelim dedi ama yapamadım. Bildiğim kadarıyla şifre eklemek için access pointe ulaşmak gerekiyor. 192.168.1.1 yapıyorum ama açılmıyor. Access pointe ulaşamıyorum. Şifre eklemek istiyorum. Ne yapmam gerekiyor?

Access point markası TP-LINK

ap i çıkar hocam olduğu yerden.
resetle ve herhangi bir bilgisayara tak. (kablo ile)
ap nin altında giriş için kullanacağın ip numarası kullanıcı adı ve şifre yazılıdır.
yoksa eğer standart 192.168.1.1 k.adı: admin şifre: admin dene olabilir.
daha sonra ayarlarını değiştir.

Hocam dediklerinizi yaptım ancak olmadı. 192.168.1.1 yapınca hiç açılmıyor. bağlanmıyor. Acaba başka bir ip adresi mi var. Veya modemden birşeyler mi yapmak gerekiyor?

Hocam bilgsayarının yerel ağ bağlantılarından TCP/IP ayarlarını manuel olarak Ip: 192.168.1.2 Alt Ağ maskesi:255.255.255.1 Var sayılan ağ geçidini :192.168.1.1 olarak girip ,cat 5 kablonuzu lan portlarından herhangi birine bağlayarak AP. la iletişim kurmayı bir deneyin.

hocam access pointi kablo ile bir bilgisayara taktıktan sonra o bilgisayarın ip sini 192.168.0.51 yap.sonra 192.168.0.50 ile access point içine girebilirsin orada da kullanıcı adı admin şifreyi boş geç. aynı sorunu ben de yaşadım bu şekilde içine girebildim tp link modelde .

hocam bunun bi arayüz programıda olacaktı olmazsa o programı bulmaya çalış bende vardı baktım bulamadım.

Hocam acces pointlerin ip si farklı mesela 192.168.2.254 dü kablo taktıktan sonra dns ip config bölümüne yazmanız gerekiyor çünkü acces point kendisi ip veremez.

şimdi şifre koyma olayıda arayüze ulkaştıktan sonra yapabilirsin yine yardımcı olurum

kolay gelsin

1-access pointi kablo ile pc ye bağla
2-pc ye 192.168.1.5 ip adresini el ile ver
3-adres çubuğuna 192.168.1.1 yaz
4-çıkan şifre penceresine k.adı: admin şifre: admin yaz
5-arayüz ekranı açıldığında wireless bölümünden security kısmında wpa şifreleme kısmına istediğin şifreyi yaz save de.

Kolay gelsin

Geri