TP Link AP yi Repeater modunda kullanamıyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SoNMeZ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

SoNMeZ

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Okulumuzda kablosuz modem var. ve tüm sınıflardan kullanabilmek için de ap aldık. tp link marka. fakat ap lerin kurulumununda sorun yaşıyorum. ap olarak kurduğumda ( modemden ap ye kabloyla bağlandığımızda)sorun yok modem görüyor ve internede de bağlanılıyor.fakat repeater olarak kullandığımızda ( yani modemden sinyali kablosuz olarak almaya çalıştığında) modem ap yi görmüyor. bunun için normal kurulum dışında ayrıca yapılması gereken birşey var mı?

Bazı modemler sadece router (erişim noktası) olarak kullanılabilir. Yani AP olarak kullanılamazlar. Seninkide bu modellerden olabilir.

İçine girip baktığında buna dikkat et.

Modem ve AP'ler aynı marka değilse bu sorun oluşabilir. AP'ler TP-Link ama modeminiz ne markadır sayın hocam?

hocam kablosuz modeminizin mesh özelliğinin olması gerekiyor sanırsam. forumu inceleyiniz.

bahsettiğiniz ap ' de mesh özelliği yoktur , sadece modemden gelen kabloyla interneti alıp kablosuza çevirip yayın yapar, mesela bizim okulda airties modemde mesh özelliği vardı , orada etraftaki sinyalleri algılayıp gösteren bir liste ve ayarların yapılmasını sağlayan bir sayfa vardı, tp link ap 'inde öyle bi özellik görmedim ben.( arkadaşların bahsettikleri gibi modem ve ap ' nin aynı marka olmasına dikkat et)

hocam hepsini inceledim. modemde mesh özelliği var. ap nin de repeater modu var. modem airties, ap ler tp link. ama hala çözemedim.

yardımcı olanlara teşekkür ederim.deneme yanılmayla yaptığım için birçok şey denedim hangisi sorunu çözdü tam emin değilim ama birsürü bilginin yanında bir de modem in 11. kanalda çalışması gerektiğini yazmışlar biryerde. bizim modem 4. kanalda çalışıyordu. ap de otomatik olarak modemle aynı kanalda çalışıyor.modemi 11. kanal olarak ayarladım. modem ip 192.168.2.x aralığındaydı. ap ninki de 192.168.1.x olunca da sorun olabiliyormuş. modemin ip aralığını ap ile aynı yaptım.

sonra modem ap yi görmeye başladı. tüm bunların yanında bir de tp link ap lerde ap ye ayrıca isim verilemiyor. benim gördüğüm diğer markalarda ap ye ayrı bir isim verilebiliyordu. ap modemle aynı ismi kendi otomatik olarak alıyor. biraz da bu yüzden bir karışıklık oldu sanırım. şuan internete bağlanılabiliyor ama ap yi uzak bir noktaya koymadım nenüz. etki alanını genişletip genişletmediğini bilmiyorum.

Aynı isimle yayın yapması doğru olmaması gerek.
Ben birkaç okula kurdum bu sistemlerden. Airties modem ile airties ap kullanmak gerekiyor. TPlink ağ da kurdum onlarda kendi markaları ile çalışıyor. Yayın yaptıkları kanalların aynı olması gerekiyor. Farklı markalar birbirlerini kablosuz olarak tekrarlamıyorlar. Farklı marka modemden ap ye kablo ile gelirse ikinci ap kablosuz olarak birinci ap yi tekrarlayabilir.

Geri