TP-LINK TD-W8901G

Kodla Büyü

rizarikan79

Site Gezgini
Arkadaşlar müdürün odasında usrobotics wireless modem var ethernetinden laba bir hat geliyor ben bu labdaki hattan birini okulun 2.katına çıkardım orada TP-LINK TD-W8901G modem router a bağladım wireless i genişletmek için fakat üst kattaki sınıflarda routeri görüyorlar ama internet yok usb adaptörle bağlanıyorum modem router'a ne yapmam gerekiyor acaba? Bir kaç sitede ip ayarlarıyla ilğili bilgiler verilmiş ama kafa karışıklığı oluştu bende bi bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin tıkandım kaldım.

hocam access point'in alacağı ip yi belirleyin elle ip verin. (dhcp den de alsa sorun olmaz) access point ip si modem ip si aynıdır sorun bu yüzdendir diye düşünüyorum
düzeltmek için ap yi modemden gelen kablo olmadan pc ye bağlayıp ayarlarını düzeltin öyle bağlayın

hocam köprü olarak tanımladım modemi taktım bu seferde ana modemle sorun çıkardı dhcp i de kapadım ama nafile anlamadım bişiy. önce girdi sisteme ama 15 dakka sonra internet açtığında zyxel in test sayfasına yönlendiriyor( Bu arada tp linki alt kata takacam daha onla hiç uğraşamadım)
okulda ki sistem giriş kat robotics(ana modem) giriş kat koridor(tp-link) 1.kat koridor(zyxell)

hocam erişim noktası olarak ayarladığınız zaman ip işini de halletmişsiniz zaten sorun olmaması lazım.
ayar ekran görüntüsünü ekleyebilir misiniz?

şu anda tp-linki taktım sorun yok gibi bakalım yarım saat sonra ne olacak
aşağıdada tp-linkin resimleri

Ekli dosyalar

• adslrouter2.gif
    adslrouter2.gif
    13.6 KB · Görüntüleme: 3,743
  • adslrouter1.gif
    adslrouter1.gif
    11.4 KB · Görüntüleme: 3,744
rizarikan79' Alıntı:
şu anda tp-linki taktım sorun yok gibi bakalım yarım saat sonra ne olacak
aşağıdada tp-linkin resimleri

Hocam konuyu hortlatmış gibi olacağım fakat tam olarak bu noktadayım, bende Türkiye dışı sitelerde ayarlaması hakkında bir kaç bilgiye ulaşıp ayarladım fakat belli bir süre sonra tp-link'den kablosuz olarak internete girilmez oluyor. Tahmini olarak yarım saat kadar kablosuzdan internete giriliyor fakat sonrasında internet bağlantısı kopuyor. Fakat geriye kalan 3 portta bağlı olan makinalar da internet sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Modemde her hangi bir problem yok daha önce adsl modem olarak kullanıyordum. Bir yerde kiralama süresi felan mı var ya da default olarak atanmış bişey mi var bulamadım. Sizde böyle bir sorun oluştu mu hatırladığınız kadarıyla, oluştuysa bu sorunu nasıl aştınız?

Birde ek olarak ben modeme kablo ile getirdiğim diğer modemin ip aralığından birini verdim yani 192.168.2.2'yi rezerve ettim tp-linkin mac adresine.

Geri