TP-LINK TL-WA5210G Mod Ayar Yardım

Kodla Büyü

wertbono

Site Gezgini
Mesajlar
59
Arkadaşlar merhaba. Ben okulumdaki kablolu interneti access pointler sayesinde kablosuz hale getirdim. Fakat okulun bahçesinde bir tane de yurt var ve oraya da internet çekmem lazım. Şimdi olayı biraz çözdüm fakat bu dış mekan için tasarlanmış tp-link tl-wa5210g cihazını çözemedim bi türlü. İçerisine girdiğim zaman Access Point, Access Point Client ve Repeater diye modları var. Ben bu seçeneklerden hangisi hangi amaca hizmet ediyor anlamış değilim:) Belki de 3 gündür bununla ilgilenmekten beynim sulandı o ayrı konu. Şimdi sizlerden istediğim şeye gelelim. Okul bahçesindeki yurda bu cihaz sayesinde nasıl sinyal yollarım. Access Point olarak mı kullanmak lazım yoksa repeater olarak mı. Cihazı okula mı takmak mantıklı yoksa yurda kabloyla çekip yurda takmak mı mi? Cihazı okula takarsam pek faydası olmaz zaten aradaki mesafe baya var. O zaman yurda takıp herhangi bir access pointi repeat ederek mi çalıştırmak lazım:) Konuyu anlayabilen arkadaşlardan yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
 
kablosuzdan kablosuz bağlantı yapmak için repeater olarak kullanman gerekir. Bu sayede ağı genişeletebilirsin. yurrta bu cihaz okulun kablosuz bağlantısını görebiliyor mu? görüyor ise repeater modunda kullanabilirsiniz.
 
Okulunu dışına takarsanız bahçede internet olur ama yurtta olacağını sanmam.
Yurda takarsanız arka cephesine internete vermeyebilir buda bir risk keşke almadan önce iyi düşünseydin. Gene en mantıklısı yurda kablo çekin Cad6 kablo ile daha sonra AP modunda ayarlayın cihazı deneyin.
 
Geri
Üst