Tp-Link WA-901 ND sorun acil yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan neyzen44
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

neyzen44

Aktif Üye
okulumuza üç antenli olan bu cihazı aldık ama nedense ağa bağlandığı halde internet simgesi olan dünya resmi gelmiyor ama ağa bağlı acaba nasıl kurulum yapılmalı yardımcı olursanız memnun olurum

hocam garip bir cihaz hakikaten bizdede aynı problemi yapıyor. bazen 10 dakika sonra ağa bağlandı işareti geliyor bazen oda gelmiyor. İnternete bağlandığı için cihazlar fazla kurcalamadım. Modemin dhpc aralığında ap e bir ip verdim ve ap in ayarını static ip yaptım. Birden fazla ap varsa ap ip lerini farklı vermeyi unutma hocam. birde ben okulda o kadar uğraştım olmadı eve götürdüm ilk kurulumda başardım. ve okula götürdüm taktım çalıştı.Tp link teknik destekden bana Ap genel kurulum pdf si yolladılar istersen sanada gönderebilirim sayın hocam.

Öncelikle bir pc ye elle ip verip 192.168.1.100 olarak ayarlayın. pdfsinde böyle idi ancak o zaman arayüze girebilmiştim. AP yi kablo ile bu pe ye bağlayın
Daha sonra adress çubuğuna 192.168.1.254 yazın
GElen ekranda kullancı adı ve şifre her ikisi de admin

TP link te varsayılan ağ geçidi 192.168.1.1 ve üzerinde gelen default ip adresi 192.168.1.254
ağ geçidi farklı bir modeme bağladığınızda internete girilmiyor, aynı ağ üzerinde o cihazdan birden fazla varsa ip çakışması oluyor.

Örneğin bu cihazı Airties bir modeme bağladı iseniz modemin ağ geçidi 192.168.2.1
Access pointin arayüzünden Network ayarlarına gelip
Gateway değerini 192.168.2.1

Bu cihazdan birden fazla varsa da ip adreslerinin sonunu 192.168.2.X olacak şekide birbirininde farklı olarak değiştirin.

Konunun üzerinden baya bi zaman geçmiş ama arkadaşlar,aynı sorunu yaşayabilecek kişilerin de işine yarayacak dökümanları özelden paylaşmak yerine foruma eklesek daha güzel olmaz mı? Bence olur :)

Geri