Trabzon Kodlama Eğitimi

Kodla Büyü

yesimk06

Süper Üye
Süper Üye
Toplantıya katılan arkadaşlar kodlama eğitimi ile ilgili bilgi verebilirler mi?

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Trabzon'da Kodlama Eğitimi ve FATİH Projesi "bilgi paylaşım toplantısı yapıldı.Bilgi İşlem ve Projeler Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen toplantıya Ortahisar ve Maçka ilçelerinde görev yapan BTR öğretmenleri katıldı.

TRABZON-Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Trabzon'da Kodlama Eğitimi ve FATİH Projesi "bilgi paylaşım toplantısı yapıldı.Bilgi İşlem ve Projeler Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen toplantıya Ortahisar ve Maçka ilçelerinde görev yapan BTR öğretmenleri katıldı.
İlk olarak Projeler Şube Müdürü Mesut Kaş, KTÜ ile ortak sürdürülen ve Trabzon Valiliğinin koordinesinde planlanan kodlama eğitimi çalışmaları ve yapılacak işlemler hakkında bilgi verdi.Bilgi İşlem Şube Müdürü Efkan Selami Topcu ve İl Koordinatorü Yunus Emre Damlacı FATİH Projesi hakkında bilgi vererek,BTR öğretmenlerinden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.Toplantılara çarşamba ve perşembe günleri Akçaabat ve Araklı ilçelerinde de devam edilecek.

http://www.eba.gov.tr/haber/1487682077

Projenin amaçları çerçevesinde yürütülmesi planlanan faaliyetler:

1. Kodlama eğitimi etkinliklerinin planlanması, uygulanması ve değerlendirilmesi

1.1. Trabzon ilindeki MEB’e bağlı okullarda okumakta olan öğrencilerin teknoloji kullanım profillerinin ve kodlama konusundaki farkındalıklarının belirlenmesi

1.2. Öğrenci ihtiyaçları doğrultusunda eğitim içeriklerinin kapsamının belirlenmesi,

1.3. Eğitim içeriklerinin belirlenmesi ve bu doğrultuda etkinliklerin geliştirilmesi

1.4. Eğitim etkinliklerinin uygulanması

1.5. Değerlendirme ve izleme çalışmalarının yapılması

2. Kodlamaya yönelik farkındalık çalışmalarının yapılması

2.1. Afiş, dergi, broşür, web sayfası, seminer gibi tanıtım faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi

2.2. Kodlama Ligi kurulması

2.3. Kodlama yaz bilim kamplarının düzenlenmesi

2.4. Şenlik ve yarışmaların düzenlenmesi

2.5. Yıllık raporların yayınlanması

3. Bilgisayar Bilimleri Merkezi kurulması

3.1. Bilgisayar Bilimleri Merkezi kapsamında bilgisayar bilimleri müzesinin kurulması

3.2. Bilgisayar Bilimleri Merkezi kapsamında kütüphane kurulması

3.3. Bilgisayar Bilimleri Merkezi kapsamında kariyer ve rehberlik birimi kurulması

3.4. Bilgisayar Bilimleri Merkezi kapsamında yayın biriminin kurulması

Geri