Trafik Cezası Geldi. 154 TL

Kodla Büyü

seferzafer

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Nasıl iş anlamadım kırmızı ışık ihlali demişler. fotoğraflayıp yollamışlar, bu Ankaranın yaşanacak tarafı kalmadı. kırmızı yanmış geçmemişim ama yaya geçidine basınca tekerler hemen yazmışlar, keşke geçseydim.
154 lira çok değil mi arkadaşlar. Erken ödemede %20 indirim vardı galiba , bilen var mı?

Işıkları geçip yaya geçidi üzerinden duran araçlara sinir oluyorum. Birde yayalar bu araçların etrafından dolanmak zorunda kalıyor. Beyaz çizgi sınırdır geçmemek lazım. :)

ya hocam ne yayası kar kış kıyamet yaya falan yoktu o tarihte, arabanın üstünde 15 cm kar var, arka ön camları azıcık temizleyip eve kaçm aderdindeydim okuldan. erken çıktım kar var diye, ondan oldu 15.35 te yazmışlar :cry: Bi de bilirsen şu tatil olduğu zamna ankarada Oranda da biraz kar oluyor hani. :scared:

seferzafer' Alıntı:
ya hocam ne yayası kar kış kıyamet yaya falan yoktu o tarihte, arabanın üstünde 15 cm kar var, arka ön camları azıcık temizleyip eve kaçm aderdindeydim okuldan. erken çıktım kar var diye, ondan oldu 15.35 te yazmışlar :cry: Bi de bilirsen şu tatil olduğu zamna ankarada Oranda da biraz kar oluyor hani. :scared:
Onlarda avlayacak birilerini arıyorlarmış herhalde, neyse geçmiş olsun. :)

gitti 100 kaat. Hayırlısı bakalım. Herkese hayırlı cumalar. Ben verdim sadakayı bugün, vermeyenlerde versinler.

bende de aynısı oldu. 15 gün içerisinde % 25 indirimli ödüyorsun. dikkatli gitmek lazım 70 km geçmiyorum artık şehir içi ışık da durması zor oluyor. mecburen çizgiyi geçiyorsun öde bakım ceza... geçmiş olsun..

geçmiş olsun hocam.Sıkma canını 100 lira beşey değil sağlığına bişey gelmesin.Sağlık çok önemli.Bununla ilgili küçük bir şey anlatayım size.Bu sene borcumuz yoktu ev almak için biraz para biriktirelim dedik.eşimde çalışıyor bu arada.Her ay para atmaya başladık bir kenara.Sonra 18 aylık oğlumuzun yürümesi ile ilgili problem vardı doktora götürdük bize kalçanın gelişmediğini bunun önemli oldğunu falan söylediler.Adıyamandan gaziantepe gönderdiler tıp fakültesine oradanda kalçada problem var ama sorun ne bilmiyoruz dediler teşhi koyamadılar tabi bir hafta sonraki konseye çağırdılar.Ayırca çocuğumuz yürüyemezmi sorusunada cevap vermediler bilemiyoruz hiç karşılamadık böyle bişeyle dediler.Bizim geçen o bir haftamızı düşünün artık oğlumuz yürüyemeyecekmi yoksa tekerlekli sandalye ile mi hayatunı sürdürecek gibi bir sürü düşünce kafamızda.Ne uyku ne yemek.1 hafta sonra yeniden antepe gittik aynı cevap.Oradan adanaya özel ortopedia hastanesine oradan özel çocuk endokrinoloji ve pediatrik metobolizma uzmanı bir prof a gittik neyse sonuç olara oğlumuzun yürümesine engel olacak bir problemin olmadığını sadece bağ dokusunun zayıf olduğunu bununda takip edilmesi gerektiği bazı egzersizler falan.Bir de tabi dizlerinin yan basmasını önlemek için forest gumpın taktığı gibi bir ortopedik cihaz takılacak.Her neyse bunların hepsi muayneler,cihaz,tahliller,benzin parası falan derken 3-4 bin civarı para gitti.Ama bize 100 bin ver deseler yine verirdik cocuğumuzun sağlığı ve kendi sağlığımız hiç bir seyden önemli değil.Giden para olsun canın sağolsun.
Özür dilerim biraz fazla uzattım ama paylaşmak istedim.

benim adresim değişti, ruhsattaki adreste oturmuyorum, doğal olarak tebligat vs. gelmedi internetten kontrol ederken 4 ay önce ceza yediğimi öğrendim faiziyle 80 küsür ödedim fakat ne cezası olduğu yazmıyordu. onu nasıl öğrenebiliriz?

cefecan' Alıntı:
geçmiş olsun hocam.Sıkma canını 100 lira beşey değil sağlığına bişey gelmesin.Sağlık çok önemli.Bununla ilgili küçük bir şey anlatayım size.Bu sene borcumuz yoktu ev almak için biraz para biriktirelim dedik.eşimde çalışıyor bu arada.Her ay para atmaya başladık bir kenara.Sonra 18 aylık oğlumuzun yürümesi ile ilgili problem vardı doktora götürdük bize kalçanın gelişmediğini bunun önemli oldğunu falan söylediler.Adıyamandan gaziantepe gönderdiler tıp fakültesine oradanda kalçada problem var ama sorun ne bilmiyoruz dediler teşhi koyamadılar tabi bir hafta sonraki konseye çağırdılar.Ayırca çocuğumuz yürüyemezmi sorusunada cevap vermediler bilemiyoruz hiç karşılamadık böyle bişeyle dediler.Bizim geçen o bir haftamızı düşünün artık oğlumuz yürüyemeyecekmi yoksa tekerlekli sandalye ile mi hayatunı sürdürecek gibi bir sürü düşünce kafamızda.Ne uyku ne yemek.1 hafta sonra yeniden antepe gittik aynı cevap.Oradan adanaya özel ortopedia hastanesine oradan özel çocuk endokrinoloji ve pediatrik metobolizma uzmanı bir prof a gittik neyse sonuç olara oğlumuzun yürümesine engel olacak bir problemin olmadığını sadece bağ dokusunun zayıf olduğunu bununda takip edilmesi gerektiği bazı egzersizler falan.Bir de tabi dizlerinin yan basmasını önlemek için forest gumpın taktığı gibi bir ortopedik cihaz takılacak.Her neyse bunların hepsi muayneler,cihaz,tahliller,benzin parası falan derken 3-4 bin civarı para gitti.Ama bize 100 bin ver deseler yine verirdik cocuğumuzun sağlığı ve kendi sağlığımız hiç bir seyden önemli değil.Giden para olsun canın sağolsun.

çok geçmiş olsun hocam, Allah sağlık sıhhat versin cümlemize.

cefecan' Alıntı:

geçmiş olsun hocam. umarım çocuğunuz en kısa zamanda sağlığına kavuşur.

Teşekkür ederim hocam.
Cümlemize sağlık versin rabbim.
Bu gün cuma hayırlı gün tez sağlığına kavuşması için dua ediniz lütfen.

iki sene içinde 6 kez tamamen haksız yere ceza yiyen biri olarak neffret ediorumm trafik cezalarından :verymad:

İstanbulda beyaz çizgi üzerini bırakın millet kırmızı ışıkta geçiyor. Bir şey olduğu yok. Şu cezalar buraya da uğrasa mutlu olacam.

melanik' Alıntı:
iki sene içinde 6 kez tamamen haksız yere ceza yiyen biri olarak neffret ediorumm trafik cezalarından :verymad:
haksız yere yemeniz imkansız. haksız olduğunu düşünüyorsanız zaten yargı yolu açık. paranızı alabilirsiniz.

o bu hikaye ihlal etmişim kuralı yazdlar cezayı. Devlete ödenen paraya zerre kadar acımam. Hayırlısı olsun. Allah kaza bela vermesin. Herkese teşekkürler.

Hocam konu açacaktım sormak için açmışsınız.
Az önce evden aradılar postacıdan trafik cezası geldi diye 154 TL
Kırmızıda geçtiğimi hatırlamıyorum.
Bu zamana kadar ceza yememiştim.
Nerede geçtiğimi nereden öğrenirim acaba..
Online olarak trafiğe gitmeden öğrenebilirmiyim?

galkan' Alıntı:
O ne ki .Eşime de telefonla konuşuyor arabada diye ceza yazmışlar.

Ben de 3 ay içinde 2 defa ceza yedim. Birisi herkesin park ettiği yere park ettim park cezası diye 76 lira yazdılar. Diğerinde de telefonla konuşmamdan ötürü yazmışlar ki o günde kandil günüydü. Herkes telefonla konuşuyor polislerin kendisi bile telefonla konuşuyor ama piyango kime vurursa ona ceza yazıyorlar galiba.

amca oğlu da arabada telefonu elinde çevirip duruyormuş polisin ceza yazdığını görmüş durmuş geri dönmüş ya demiş ben konuşmuyorum bak son aramalara yinede yazmışlar kural neyse uyacağız ne yapalım

Banada geldi vatandaş kavşakta saklanmış bir yere sarıda geçen herkese yazmış. Yeşil yanıyor, siz tam ışık hizasına geliyorsunuz kırmızı yanıyor al sana ceza. Ne bileyim yeşil yanıp sönse 3 saniye sıkarız freni dururuz ama direk kırmızı olunca hiç şansımız olmuyor.

malım mülküm varmış ki ceza yazılmış diyerek kendinize moral artırıcı sözler söyleyin
olmasaydı ceza yazabilirler miydi, haksız mıyım_

her_dem' Alıntı:
melanik' Alıntı:
haksız yere yemeniz imkansız. haksız olduğunu düşünüyorsanız zaten yargı yolu açık. paranızı alabilirsiniz.

valla bayan olunca ve farklı bi memlekette olunca polislerin ceza yazma içgüdüsü artıyo hocam. o yüzden haksız :-1:

Bu farklı memleket olayına bende tanık oldum. Eğer aracınızın plakası(il trafik kodu) bulunduğunuz yerin plakasından farklı ise çok dikkatli olun. Herkes hata yapar birşey olmaz ancak sizi hiçbir polis affetmez.

melanik' Alıntı:
her_dem' Alıntı:
melanik' Alıntı:

valla bayan olunca ve farklı bi memlekette olunca polislerin ceza yazma içgüdüsü artıyo hocam. o yüzden haksız :-1:

Cezalar, vergiler herkes için olsa ne güzel olurdu.
İstanbulda kırmızı ışıkta duran taksi, otobüs, minibüs görmedim şu zamana kadar.
Ama sarıda geçtiğim vakit cezayı göndermeyi çok iyi yapıyorlar.
Ben eğer hata yapmışsam ödemeye razıyım, fakat bu işte herkese eşit davranılmalı diye düşünüyorum.

Bu devirde tasarruf yapacaksan arabaya binmeyeceksin. Benzine zam + Kasko + MTV + Bakım + Trafik Cezası... UFF UFFF. Yılda 2 maaş gitti. Maaşlarda OECD 3800 zaten yapar 7600 TL...

Geri