Trafik kazası sonrası uzlaşma tavsiyesi

Kodla Büyü

fat32man

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar eşim bir trafik kazası geçirdi. Polisin tutanağında tamamen karşı taraf suçlu görünüyor. Biz şikayetçiyiz demiştik şimdi savcı çağırmış ama karşı tarafta bizden şikayetçi olmuş nedense. Adliyede uzlaşma bölümü varmış oraya gidecekmişiz.

Sizden ricam böyle bir olay başına gelen varmı bana tavsiye verecek. Ben bu işin fazla dallanıp budaklanmasını istemiyorum sigorta arabayı tamir etti fakat araç değer kaybetti. Şimdi ben orda 1000 tl ver anlaşalımmı diyeyim. Karşı taraf ben para falan vermem derse iş uzaycak bende bunu istemiyorum.

Sizce ne yapmalıyım varmı böyle bir olay başına gelen.
Teşekkürler.

hocam kardeşimin başına gelmişti.otoparktan çıkarken araca çarpmış 1 saat beklemiş sahibi gelsin diye tutanak vs tutuldu araç yapıldı. sonra aracın sahibinin abisi arayıp para istedi bizde vermedik tabi bu bizi mahkemeye verdi sonunda dava sürerken anlaşma yoluna gittik çünkü her halukarda alıyormuş o değer kaybını ve bize başta 1000 lira versek susacak adam avukat mahkeme derken 2bine malloldu. her halukarda kazanırsın uzatırsa o zararlı çıkar ver avukata o tüm masrafları alıyor.

Sayın hocam yıllar öncesi bende bir araça çarptığımda öğrendim kuralı araçın değer kaybından dolayı mahkemeye başvura bilirsin kazanırsında. Diğer taraf sizden ne diye şikayetçi olmuş.

Bizde ufak tefek sıyrıklar var ciddi birşey yok. Karşı tarafın neden şikayetçi olduğunu bilmiyoruz. ilk ifadesinde şikayetçi değildi sonradan olmuş.

önce sözel olarak söyleyin kabul etmezlerse değer kaybı davası açarsınız. sizde kusur yoksa onların şikayetçi olması anlamsız, bişey çıkmaz

Kardeş trafik bu risktir her zaman yeri gelir sen vurursun yeri gelir sana vururlar cana bişe olmasın. her kazadan sonra bir taraf değerim kayboldu diye dava açsa bide böyle düşünün. ben bu tip dava açan kaç kişi kazanmış merak ediyorum. Kazada suçlu olanın zaten sigortası kaskosu neyse karşılar ama değer kaybı olaylarından bişe çıkacağını sanmıyorum

fat32man' Alıntı:
Bizde ufak tefek sıyrıklar var ciddi birşey yok. Karşı tarafın neden şikayetçi olduğunu bilmiyoruz. ilk ifadesinde şikayetçi değildi sonradan olmuş.
demekki birisi akıl vermiş.

hasarınız büyük mü hocam değer kaybı davası açmak için hasar alt limiti filan var mı acaba

Arkadaşlar bugün uzlaşma bölümüne gittik. Taraflar farklı günlerde çağrılıyor. Taraflar bir araya getirilmiyor yani. Uzlaşmak istiyorum diyorsa her iki taraf, bir aracı atanıyor ve aracı her iki tarafla da ister ayrı ayrı ister beraber buluşup pazarlık yapıyor ve olayın mahkemeye gitmesini önlemeye çalışıyor. Mağdur kişi talepte bulunuyor karşı taraf kabul ederse dava kapanıyor kabul etmez ise mahkemeye gidiyor olay.

Bizim olayda karşı tarafa önceden sormuşlar anlaşma istemiş bizde istedik. Bu arada karşı taraf bizden neden şikayetçi olmuş diye sorduk o da polis memurunun yanlış yazdığı sadece bizim şikayetçi olduğumuzu söylemiş. Yani karşı taraf şikayetçi değilmiş.

Başkalarının da başına gelirse örnek niteliğinde olsun diye buraya yazdım. İletime cevap yazan herkese teşekkürler.
Allah kimseye kaza bela vermesin.

hocam aynı durum benimde başıma geldi. Karşı taraf 8*8 suçluydu. Şikayetçi olduk ve uzlaşamadık. Sonra mahkeme oldu. 1 sene sonra adama 1,500 TL ceza geldi. Ama biz para falan görmedik. ( Para herhalde devlete kalıyor :) ) Arabamızın değeri düştü diyede dilekçede yazmıştık fakat nafile. Bence siz hiç uğraşmayın.

Hocam o davadan sana para gelmez ayri bir dava acman lazim. Zaten uzlaşmaya razi olmazsa bende uzatmaycam. Sen davadan sonra ayri bir tazminat davasi acman gerekiyordu.

Geri