triger kayışı

Kodla Büyü

impetus23

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar yine forumla alakasız bir soru olacak ama.. bu araçlarda triger kayışı felan işte vantilatör kayışı da dahil, bizim araçlarda (clio3) 4 yılda bir degişmesi gerekiyormuş, ya da 60 bin km de.. benim araç 4 yaşını doldurmak üzere ama km 31bin henüz.. biliyorsunuz biraz masraflı olması sebebiyle, bu işi 1 sene felan ertelesem risk almış olurmuyum sizce? varmıdır anlayan, fikri olan?

sagol hocam, işte duymak istedigim cevap:) ya bu servistekiler kafamı karıştırdılar, biliyorum onlar hep erken erken degişmesini isterler elbet ama.. neyse bakalım inş. bişey olmaz

hocam 5. vites 100-120 ile giderken birden 2. veya 3. vitese takmazsanız bişey olacağını sanmam. 1 sene sonraki yaza değiştirin. ama ola ki bir şey olursa masrafıda büyük olur. üstündeki orjinal kayışsa 1-2 sene daha gider ancak kalitesiz bir kayış takılmışsa bu 4 senede gevreyebilir.

orjinal kayış hocam, aracı ikinci el aldım ilk kullanan nasıl bilmiyorum ama ben genel de sakin kullanırım, tabi kopması durumunda bayagı bi masraf açıyor onun da farkındayım, sanırım 30 bin km için bayagı erken 4 seneye kafam takıldı biraz, neyse seneye bu zamanlar degişirim herhalde şimdilik düşüncem böyle.. yazdıgınız için sagolun

Bence iki sene sonra değiştirmeniz ideal olacaktır. Benim arabanın trigeri sanırsam 11 senedir değişmemiş :) Bende para bulursam değiştireceğim parayı bulmam iki sene sürecek gibi:)

benim arabamın yaklaşık 10 yaşında ve 90 bin km de değişti trigeri. Tabi marka ve model değişir ama dediğiniz süreler kısa gibi geldi bana.

hocam ben de yeni değiştirdim iki ay filan oldu 145 liraya değiştirdim. kafana taktığına değmez değiştir gitsin kafan rahat olur

Ben kapanını gördüm.100-500 masraf için 1000-3000tl masrafı göze almanıza hayret ediyorum.Treger kayışı arabaya yüklemenize veya sakin kullanmanıza bağlı bir şey değil aşındı ve çatlaklar oluştuysa sen ne yaparsan yap küt koptu mu görürsün az mastarfatan kaçmak ne demekmiş.Ben olsam değiştirir kafamın rahatıma bakarım.

aybr' Alıntı:
Ben kapanını gördüm.100-500 masraf için 1000-3000tl masrafı göze almanıza hayret ediyorum.Treger kayışı arabaya yüklemenize veya sakin kullanmanıza bağlı bir şey değil aşındı ve çatlaklar oluştuysa sen ne yaparsan yap küt koptu mu görürsün az mastarfatan kaçmak ne demekmiş.Ben olsam değiştirir kafamın rahatıma bakarım.
sonunu düşünen kahraman olmaz :puhaha: :puhaha: :puhaha:
ben değiştirme bişey olmaz demedim. kayışı kopanı görmedim dedim.

benim araba 2005 model yani 8 yaşında ama 80.000 km de bende değiştirmiyorum bakalım şimdilik.
abi arabayıda zorlamamaya çalışıyorum.

Kopunca ekstra ne masraf açacak ki? Kopsada kayış ve gergileri değişecek kopmasa da. Koparsa en fazla yolda kalır, ekstradan belki çekici masrafınız olur. Bu servislerin yatacak yeri yoooooook...

unknownrealmman' Alıntı:
Kopunca ekstra ne masraf açacak ki? Kopsada kayış ve gergileri değişecek kopmasa da. Koparsa en fazla yolda kalır, ekstradan belki çekici masrafınız olur. Bu servislerin yatacak yeri yoooooook...
kopunca arabaya bir de AGD özelliği ekleniyormuş.

ben 2005 model arabamın 90.000km olunca 2012 yazında değiştirmeye kalktım, aranadab anlayan arkadaşlar, değiştirme daha erken dediler, 5 bin daha bindim, dayanamadım gittim değiştirdim, adam çıkardığı kayışı gösterdi bana, kayışta en ufak bir kılcal çatlama bile yoktu, 140-150 bin gider dediler, ama değiştirmiş bulunduk. Araban temiz kullanılmışsa değiştirmene gerekyok, ama yığdrıma filan yapıldıysa arabada değiştirirsin.

bende erken diye düşündüm fikrinizi almak istedim değerli hocalarım;) aynı şeyi lastik için de yapıyorum:) hocamın dediği gibi sonunu düşünen kahraman olamaz, neyse başımıza bi iş gelirse burda bi fon oluştururuz artık=)

Geri