TTK 80 Sayılı Kararda Değişiklik

Kodla Büyü

big_way

Seçkin Üye
Seçkin Üye
TTK'nın 80 sayılı karar çalıştayı yarın. Ve şu site taslak çalışmayı bulmuş nasıl buldu bilemiyorum. Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği kaynak bölümlerden çıkarılacak güzüküyor taslağa göre. Bu durumda mezun ve halihazırda bölümde okuyanların hakları ellerinden alınmayacak değil mi? Alınamaz bence. Kesin bilgi verebilecek arkadaş var mı?

http://­www.mebpersonel.com/­yer-degistirme/­ttkb-80-sayili-karar-­cizelgesi-hangi-bran­s-hangi-alana-atanac­ak-h88734.html

Taslakda bir karışıklık var. Keşke olsa ama taslağa guvenmemek lazim. Birde sızdırılan taslak karmakarışık.

Mavi renk çıkarılacaklar.
Kırmızı renk eklenecekler.

"(**) Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarına Atanamazlar." mavi renkte belirtilmiş.

bravehard2010' Alıntı:
egunay' Alıntı:
Taslağa göre BÖTE mezunları Meslek liselerine atanabiliecek.
İnş hocam yeni farkettim mavi kısımlar kaldırılacak ** ifadesi kalkarsa süper olacak artık kalkması da lazım.

teknik öğretmenler birliği, derneği vb. tüm kollarıyla saldırırlar, yaptırmazlar böyle bir değişiklik. olmadı ağlarlar yaptırmazlar.

1. Bilgisayar Öğretmenliği
2. Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği
3. Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği
4. Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği
4. Bilgisayar Mühendisliği (*)
5. Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği (*)
6. Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği (*)
7. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri
Öğretmenliği (**)
9. Matematik-Bilgisayar Bölümü (*) (**)
10. İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri (*) (**)
11. Bilgisayar Teknolojisi Bölümü/Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü (*) (**)
12. Bilgi Teknolojileri (*) (**)

8 . Yazılım Mühendisliği (*)
9 . Bilişim Sistemleri Mühendisliği (*)

(**) Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarına Atanamazlar.

Taslak buysa ve onaylanırsa bötelilerde her yere atanabilecek gibi görünüyor. Yalnız dikkat ederseniz "Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarına Atanamazlar" ibaresi kaldırılmazsa yani eskisi gibi olursa tüm mezunlar atanabilecek bir böteliler atanamayacak ve çok komik olacak.

Phascolarctos cinereus' Alıntı:
bravehard2010' Alıntı:
egunay' Alıntı:
Taslağa göre BÖTE mezunları Meslek liselerine atanabiliecek.
İnş hocam yeni farkettim mavi kısımlar kaldırılacak ** ifadesi kalkarsa süper olacak artık kalkması da lazım.

teknik öğretmenler birliği, derneği vb. tüm kollarıyla saldırırlar, yaptırmazlar böyle bir değişiklik. olmadı ağlarlar yaptırmazlar.

olur mu arkadaşlar ya atanın gelin daha güzel olur , il merkezleri hariç küçük ilçelerde ihtiyaç var, yapılacak çok iş var. öğretmen yok diye gruplar oluşturulmuyor, şeflikler verilmiyor, müdürler meslekçi değil zaten din kültürcü yardımcılarda öle hiç bir şeyden anlamıyor falan filan... gelin gelin bötelerin hizmet puanı yüksektir zaten ii olur

post1279259.html#p1279259 burada paylaşıldı ama eklemekte fayda var

SONUÇ
1- Öğretmenlere atamada öncelik verilecek midir?
2- “Yeter sayıda alana kaynaklık eden yükseköğretim programı bulunması nedeniyle” bazı bölümler kaynak olmaktan çıkarılırken neden yeni mühendislik bölümleri eklenmektedir?
3- Kapanan bölümlerin mezunları kısa sürede bilişim alanında nitelikli insan gücüne sahip ülkemizde eriyecek sonuçta tek BT Öğretmeni yetiştiren eğitim fakültesi bölümü olan BÖTE mezunları mesleki ve teknik liselere atanamayacak, yani mesleki ve teknik okullara sadece mühendisler atanacaktır.
4- Teknoloji fakülteleri görüş bildirerek iki yeni mühendislik bölümünü taslak çizelgeye ekletmiştir. Eğitim fakültelerine de görüş sorulmuş, BÖTE bölümleri bu konuda olumlu görüş bildirmişler midir?

MEB GEREKÇE:
1. Yeter sayıda alana kaynaklık eden yükseköğretim programı bulunması nedeniyle mezun olduğu yükseköğretim programı bölümünden, “Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği, Matematik-Bilgisayar Bölümü (*) (**), İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri (*) (**), Bilgisayar Teknolojisi Bölümü/Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü (*) (**) ve Bilgi Teknolojileri (*) (**) Programları hakları korunarak kaynak olmaktan çıkarılmıştır.
2. Teknoloji Fakültelerinden gelen görüş doğrultusunda “Yazılım Mühendisliği (*) ve Bilişim Sistemleri Mühendisliği (*)” programları çizelgeye eklenmiştir.

TASLAK ÇİZELGE İÇİN TIKLAYINIZ: http://www.mebpersonel.com/images/dosya ... taslak.doc

Ekli dosyalar

• taslak_karar.JPG
    taslak_karar.JPG
    259.3 KB · Görüntüleme: 1,670
  • mühendisler.jpg
    mühendisler.jpg
    50.9 KB · Görüntüleme: 1,669
  • indir.jpg
    indir.jpg
    5.3 KB · Görüntüleme: 1,669
  • alanina_sahip_cik_b.jpg
    alanina_sahip_cik_b.jpg
    51.2 KB · Görüntüleme: 1,669
btedernegi' Alıntı:
http://www.bilgisayarbilisim.net/post1279259.html#p1279259 burada paylaşıldı ama eklemekte fayda var

SONUÇ
1- Öğretmenlere atamada öncelik verilecek midir?
2- “Yeter sayıda alana kaynaklık eden yükseköğretim programı bulunması nedeniyle” bazı bölümler kaynak olmaktan çıkarılırken neden yeni mühendislik bölümleri eklenmektedir?
3- Kapanan bölümlerin mezunları kısa sürede bilişim alanında nitelikli insan gücüne sahip ülkemizde eriyecek sonuçta tek BT Öğretmeni yetiştiren eğitim fakültesi bölümü olan BÖTE mezunları mesleki ve teknik liselere atanamayacak, yani mesleki ve teknik okullara sadece mühendisler atanacaktır.
4- Teknoloji fakülteleri görüş bildirerek iki yeni mühendislik bölümünü taslak çizelgeye ekletmiştir. Eğitim fakültelerine de görüş sorulmuş, BÖTE bölümleri bu konuda olumlu görüş bildirmişler midir?

hocam mebpersonel.com daki dökümana göre böte deki (**) da kaldırılıyor. o zaman bötelilerde atanacak meslek liselerine sen niye atanamaz diyosun

Çalıştay'ın alacağı kararlar ne kadar bağlayıcı olacaktır?

Bizim için faydalı sonuçlar getirmesi dileklerimle.

Geri