post1279259.html#p1279259 burada paylaşıldı ama eklemekte fayda var
SONUÇ
1- Öğretmenlere atamada öncelik verilecek midir?
2- “Yeter sayıda alana kaynaklık eden yükseköğretim programı bulunması nedeniyle” bazı bölümler kaynak olmaktan çıkarılırken neden yeni mühendislik bölümleri eklenmektedir?
3- Kapanan bölümlerin mezunları kısa sürede bilişim alanında nitelikli insan gücüne sahip ülkemizde eriyecek sonuçta tek BT Öğretmeni yetiştiren eğitim fakültesi bölümü olan BÖTE mezunları mesleki ve teknik liselere atanamayacak, yani mesleki ve teknik okullara sadece mühendisler atanacaktır.
4- Teknoloji fakülteleri görüş bildirerek iki yeni mühendislik bölümünü taslak çizelgeye ekletmiştir. Eğitim fakültelerine de görüş sorulmuş, BÖTE bölümleri bu konuda olumlu görüş bildirmişler midir?
MEB GEREKÇE:
1. Yeter sayıda alana kaynaklık eden yükseköğretim programı bulunması nedeniyle mezun olduğu yükseköğretim programı bölümünden, “Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği, Matematik-Bilgisayar Bölümü (*) (**), İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri (*) (**), Bilgisayar Teknolojisi Bölümü/Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü (*) (**) ve Bilgi Teknolojileri (*) (**) Programları hakları korunarak kaynak olmaktan çıkarılmıştır.
2. Teknoloji Fakültelerinden gelen görüş doğrultusunda “Yazılım Mühendisliği (*) ve Bilişim Sistemleri Mühendisliği (*)” programları çizelgeye eklenmiştir.
TASLAK ÇİZELGE İÇİN TIKLAYINIZ:
http://www.mebpersonel.com/images/dosya ... taslak.doc