TUBİTAK Yarışması için Egzersiz Açan Oldu mu?

Kodla Büyü

ÇetinÖğretmen

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Forumda bazı arkadaşlar TÜBİTAK yarışmaları için egzersiz açacağını söylemişti. Bu konuda çalışan arkadaş oldu mu? Ben de bir öğrenci yarışmaya katılmak istiyor. Tek öğrenciyle egzersiz başvurusu yapabilir miyiz? Bilen arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var..

En az öğrenci sayısı,oluşturulacak grup ve çalışma konusuna göre okul müdürlüğünce belirlenir.
Ben genelde 4 yada 6 öğrenci alıyorum.Ama bence en az iki öğrenci alın derim...

hocam burada bir arkadaş tek bir öğrenci bile yarışmaya katılmak için bu kursu(egzersizi) açabilirsiniz demişti. O arkadaş keşke bu mesajlarımızı görse. acaba bu yıl ne yaptı? Olmazsa sizin dediğiniz gibi yaparım en az 2 öğrenci olmak kaydıyla başvurumu yaparım.

Hocam 1 kişi ile de olabilir sanırım ama işini garantiye al..sıkıntı çıkarmasınlar..Diğer öğrenciyi göstermelikte yazabilirisin.Ben genelde araştırma projelerine başvuru yapıyorum ondada iki öğrenci için başvuru yaptığımdan genelde 2-4-6 şeklinde öğrencileri alıyorum.

dengem' Alıntı:
Forumda bazı arkadaşlar TÜBİTAK yarışmaları için egzersiz açacağını söylemişti. Bu konuda çalışan arkadaş oldu mu? Ben de bir öğrenci yarışmaya katılmak istiyor. Tek öğrenciyle egzersiz başvurusu yapabilir miyiz? Bilen arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var..
.
yapabilirsiniz hocam.
sadece dikkat etmeniz gereken;
- Sınav için öğrenci hazırlıyorsanız öğrenci sınava girecek
- Proje yarışması için öğrenci hazırlıyorsanız öğrenci proje üretip yarışmaya katılacak...

tek öğrencinin şöyle bir problemi var. MAALESEF yanlış anlaşılmalara neden olabiliyor.

BaRBaRYaN' Alıntı:
dengem' Alıntı:
.
yapabilirsiniz hocam.
- Proje yarışması için öğrenci hazırlıyorsanız öğrenci proje üretip yarışmaya katılacak...

tek öğrencinin şöyle bir problemi var. MAALESEF yanlış anlaşılmalara neden olabiliyor.
Ben proje yarışması için hazırlamak istiyorum hocam. Okulum Anadolu Lisesi olduğu için maalesef tek öğrenci aklındaki bir proje için bu konuda bana geldi. Öğrencinin dersine girmiyorum hani not vb. konularda yardımcı olmam söz konusu değil.. Ayrıca öğrencinin ailesini de biliyorum.. Cinsiyeti erkek.. Çok özür dilerim hocam tek öğrenci yanlış anlaşılır dediğiniz durumu burada açıklama şansınız var mı?

bu tubitak projeleri ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar varsa biraz bilgi verebilirlermi ben hiç bilgi sahibi değilim biraz araştırdım ama bişe anlamadım ilgili arkadaşların yardımını bekliyoruz

Bursa Meb Tübitak Yarışmasına başvuru yapmadan Egzersizleri başlatmayın diye bir yazı çıkarmış.
Bursa da tarihi 19.02.20015 Ders dışı eğitim çalışmaları konulu yazısına göre planlar onaylanmıyor.
Çok komik; başvurular açılıyor 2-3 hafta içinde projeyi hazırlayacaksın. 3 hafta egzersiz alacaksın. Bursa MEB ne yapmaya çalışıyor anlamış değilim.

Tübitak yarışmasını nereden inceleyebiliriz hocam şartlar neler? adresini yollayabilir misiniz..?

aydınDr' Alıntı:
para için yapıyor bu işi :(
Size iki şey söyleyeceğim meslektaşım!
Birincisi tanımadığınız bir kişi hakkında yorum yapmayınız..
İkincisi ise geçen hafta, aklında bir proje olduğunu söyleyen öğrencim bana başvurdu. Okul Müdürü ise bu konu hakkında araştırma yapmamı söyledi. Ben de her zaman olduğu gibi forumdaki değerli arkadaşların bilgi birikimlerinden yararlanmak istedim. Konu hakkında bilginiz varsa paylaşın lakin hakaret içeren şeyleri yazmayın, onlar sizde kalsın..

hocam bir çalışma programı yapıyorsunuz. onaylatıyorsunuz okula sonra ilçeye. daha sonra proje çalışmları için öğrencilerle bir araya gelip onlara yapacaklarını söylüyorsunuz .. donemin sonuna doğru yanlış hatırlamıyorsam tubitakın sitesinde başvurular açılıyor orda sız danışman olarak öğrencinin projesini onaylatıyorsunuz

dengem' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
dengem' Alıntı:
.
yapabilirsiniz hocam.

Ben proje yarışması için hazırlamak istiyorum hocam. Okulum Anadolu Lisesi olduğu için maalesef tek öğrenci aklındaki bir proje için bu konuda bana geldi. Öğrencinin dersine girmiyorum hani not vb. konularda yardımcı olmam söz konusu değil.. Ayrıca öğrencinin ailesini de biliyorum.. Cinsiyeti erkek.. Çok özür dilerim hocam tek öğrenci yanlış anlaşılır dediğiniz durumu burada açıklama şansınız var mı?
..
hocam birincisi sizinde belirtme ihtiyacı duyduğunuz nedenden dolayı farklı cinsiyette bir öğrenci ile (erkek öğretmen - kız öğrenci / bayan öğretmen - erkek öğrenci) 1e1 egzersiz çalışması yapmanız okulda maalesef söylentiler çıkmasına neden olabilir. Sonuçta çalışmalar ders dışı saate yapılacağı için bu konuyu dedikodu malzemesi yapmak isteyen kişiler olacaktır.

ikincisi NOT nedeni ile. HOCANIN ADAMI - TORPİLLİ - ÖĞRENCİ AYRIMI YAPIYOR vb.. söylentileri öğrenciler çok rahatlıkla çıkartabiliyor.

yoksa yönetmelik açısından bir sakıncası yok.

bloodtwister' Alıntı:
bu tubitak projeleri ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar varsa biraz bilgi verebilirlermi ben hiç bilgi sahibi değilim biraz araştırdım ama bişe anlamadım ilgili arkadaşların yardımını bekliyoruz
sulsen' Alıntı:
Tübitak yarışmasını nereden inceleyebiliriz hocam şartlar neler? adresini yollayabilir misiniz..?

..
Olimpiyatlar
http://www.tubitak.gov.tr/tr/olimpiyatlar/icerik-ulusal-bilim-olimpiyatlari
Proje yarışması
http://www.tubitak.gov.tr/tr/yarismalar/icerik-arastirma-projeleri-yarismasi
hocam linkleri incelerseniz ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
...
her ikisi içinde öğrenci hazırlayıp egzersiz alabilirsiniz.

bach-tr' Alıntı:
Bursa Meb Tübitak Yarışmasına başvuru yapmadan Egzersizleri başlatmayın diye bir yazı çıkarmış.
Bursa da tarihi 19.02.20015 Ders dışı eğitim çalışmaları konulu yazısına göre planlar onaylanmıyor.
Çok komik; başvurular açılıyor 2-3 hafta içinde projeyi hazırlayacaksın. 3 hafta egzersiz alacaksın. Bursa MEB ne yapmaya çalışıyor anlamış değilim.
..
hocam bakanlık yazısını ilgi gösterek dilekçenizi verin. il onaylamazsa bir üst makama şikayet edebilirsiniz
..
Ek ders yönetmeliği
Ders dışı eğitim çalışmaları

MADDE 17- (1) Ders dışı izcilik, beden eğitimi ve spor çalışmaları, halk oyunları ve güzel sanatlarla ilgili dallar ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) koordinesinde ilköğretim -ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik olarak yürütülen bilim olimpiyatları ve proje çalışmaları kapsamında(5) fiilen çalışma yaptıran öğretmenlere; aylık karşılığı ders, ek ders ve hazırlık ve planlama görevi saati sayısına bakılmaksızın, her bir saat çalışma karşılığında gündüz ücreti üzerinden, haftada azamî 6 saati geçmemek üzere, her bir ders saati başına 1 saat ek ders ücreti ödenir. Ancak, bir ders yılında bu kapsamda ödenecek toplam ek ders saati sayısı, okulun bir ders yılındaki toplam ders saati sayısının %5'ini geçemez. Bu etkinliklerde görev alacak öğretmenlerde aranacak nitelikler, her bir etkinlik için aranılacak en az öğrenci sayısı ile benzeri diğer hususlar Bakanlıkça belirlenir. Etkinlik programları okul müdürlüklerince hazırlanır ve millî eğitim müdürlüklerince onaylanır.

(2) Vekâleten atananlar dâhil yöneticilere, bu madde kapsamında ek ders görevi verilmez.
http://ankara.meb.gov.tr/dosyaindir.asp?dosya=00411
http://tegm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar ... enelge.pdf
...

BaRBaRYaN' Alıntı:
dengem' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
dengem' Alıntı:
.
yapabilirsiniz hocam.

..
hocam birincisi sizinde belirtme ihtiyacı duyduğunuz nedenden dolayı farklı cinsiyette bir öğrenci ile (erkek öğretmen - kız öğrenci / bayan öğretmen - erkek öğrenci) 1e1 egzersiz çalışması yapmanız okulda maalesef söylentiler çıkmasına neden olabilir. Sonuçta çalışmalar ders dışı saate yapılacağı için bu konuyu dedikodu malzemesi yapmak isteyen kişiler olacaktır.

ikincisi NOT nedeni ile. HOCANIN ADAMI - TORPİLLİ - ÖĞRENCİ AYRIMI YAPIYOR vb.. söylentileri öğrenciler çok rahatlıkla çıkartabiliyor.

yoksa yönetmelik açısından bir sakıncası yok.
Cevabınız için teşekkürler hocam.. Öğrencimin cinsiyeti Erkek.. Derslerine de girmiyorum dolayısıyla not yönünden de sıkıntı yok.. :+1:

proje olarak nasıl şeyler yapıyorsunuz mesela bir konu örneği verir misiniz arkadaşlar

geçen sene lise sonlar için yaptık fakat başvuruda ortaokul son sınıfta iken %10 ye girmiş olmak gibi bir madde vardı başvuru yapamadık.

Sınava başvuru yapacak öğrencilerin MEB tarafından yapılan merkezi sistem ortak sınavlarında-TEOG veya SBS’de (Polis Koleji Sınavı, Askeri Lise Sınavı, Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavları vb. gibi sınavlar hariç) Ortaöğretim Yerleştirme Puanı (OYP) veya Yerleştirme Esas Puanı (YEP)dikkate alınarak Türkiye Geneli Sıralamada %10’luk dilime girmiş olmaları gerekir.

http://www.tubitak.gov.tr/tr/olimpiyatl ... svurabilir

yani meslek liselileri bu sınavlara girebilecek kadar kalifiye görmüyorlar.

eğitim sistemi posa diye atmış meslekleri.

hedef büyük nede olsa!

Tek öğrenci proje yarışmasına katılabilir. ikinci dönem yapmayı düşünenler araştırma projeleri yarışmaları için ocak ayında internet başvuruları oluyor yani 2.dönem olmaz. diğer proje yarışmaları tarihleri için tübitak yarışmalardan takip edebilirsiniz. tek öğrencide bir de şu sıkıntı olabilir dedikodular haricinde, o gün o öğrenci gelmezse egzersiz ücreti de alamazsınız.geçen sene bölge sergisine katılmıştık enteresan projeler vardı. tek meslek lisesi olarak fenlisesi özel anadolu liseleri arasında kaldık. proje örnekleri tübitak sayfasından finale çıkanlar bölümünde çokça bulunuyor. bu sene yeniden açmak için başvurdum bende

memo_gk' Alıntı:
Tek öğrenci proje yarışmasına katılabilir. ikinci dönem yapmayı düşünenler araştırma projeleri yarışmaları için ocak ayında internet başvuruları oluyor yani 2.dönem olmaz. diğer proje yarışmaları tarihleri için tübitak yarışmalardan takip edebilirsiniz. tek öğrencide bir de şu sıkıntı olabilir dedikodular haricinde, o gün o öğrenci gelmezse egzersiz ücreti de alamazsınız.geçen sene bölge sergisine katılmıştık enteresan projeler vardı. tek meslek lisesi olarak fenlisesi özel anadolu liseleri arasında kaldık. proje örnekleri tübitak sayfasından finale çıkanlar bölümünde çokça bulunuyor. bu sene yeniden açmak için başvurdum bende
evet hocam tek öğrencinin böyle bir sıkıntısı olur. Onu hiç düşünmemiştim...

dengem' Alıntı:
memo_gk' Alıntı:
evet hocam tek öğrencinin böyle bir sıkıntısı olur. Onu hiç düşünmemiştim...
.
tam incelemedim ama projeye EKİP olarak katılınabiliyor. İYİ ÇALIŞAN bir öğrencinin yanına İYİ KONUŞAN bir öğrenci; finallere kalabilirseniz sunum aşamasında işinize çok yarar ;)

Bursa'da Bu sene Tübitak için egzersiz planı onaya yollayan var mı?
BaRBaRYaN senin verdiğin yazıyı ve son 3 yılın takvimini verdim. Tübitakın geleneğinde bu olmadığını kayıtlar açıldığında raporları ve çalışmaları girilmesi gerektiğini izah ettim. Ama şube müdürü inat ediyor ben İstanbul'dan geldim orada böyle yapıyordum diyor. Nasıl diyorum. Başvuru kaydini görünce egzersiz baslatılıyormuş. Neyin derdinde anlamış değilim.

bach-tr' Alıntı:
BaRBaRYaN senin verdiğin yazıyı ve son 3 yılın takvimini verdim. Tübitakın geleneğinde bu olmadığını kayıtlar açıldığında raporları ve çalışmaları girilmesi gerektiğini izah ettim. Ama şube müdürü inat ediyor ben İstanbul'dan geldim orada böyle yapıyordum diyor. Nasıl diyorum. Başvuru kaydini görünce egzersiz baslatılıyormuş. Neyin derdinde anlamış değilim.
..
allah sabır versin hocam.

bimer e yazarmısın BİLGİ EDİNME kapsamında. Tübitak Egzersizleri hangi tarihten itibaren verilir diye

BaRBaRYaN' Alıntı:
bach-tr' Alıntı:
..
allah sabır versin hocam.

bimer e yazarmısın BİLGİ EDİNME kapsamında. Tübitak Egzersizleri hangi tarihten itibaren verilir diye

147 ile bilgi edinmek istiyorum diye kayıt açtırdım. 3 iş günü içinde bilgi vereceklermiş. Egzersizlere ne zaman başlamalıyız ve Tübitak koordinesi nasıl sağlanmalıdır diye sordum.

Ekli dosyalar

• Resim1.jpg
    Resim1.jpg
    82.7 KB · Görüntüleme: 822
Geri