TUBİTAK 4006 ÖRNEK PROJE YAZIMI

Kodla Büyü

pasha16

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
349
Merhaba arkadaşlar
TUBITAK 4006 başvurusu için 200 kelime sınırlamaları var. Bunun için yazılmış örnek proje yazımı var mı elinizde?
 
Merhaba arkadaşlar
TUBITAK 4006 başvurusu için 200 kelime sınırlamaları var. Bunun için yazılmış örnek proje yazımı var mı elinizde?
Hocam nasip olursa yarın sisteme 2 adet proje girişi yapacağım. Eğer acelesi yoksa yarın size word formatında e-postanız üzerinden göndereyim. ( tabi özelden e-postanızı göndermeyi unutmayın :) )
 
Örnek proje yazımı derken bir excel dosyası var. boş şablon . Siz yazdikça kelime sayısını gösteriyor.
 

Ekli dosyalar

  • Proje Bilgileri Girişi duzeni.zip
    16.3 KB · Görüntüleme: 722
İl koordinatörü uygun gördü projelerden birisi bu.


Proje Adı Karıştırıcı Robotik Kol

Proje Türü Tasarım

Proje Alanı Bilgisayar/Yazılım

Proje Özeti Son dönemlerde insanlar evlerinde mum, sabun, sulu boya rengi gibi ürünleri ve kimyasal deneyleri kendileri yapmaya çalışmaktadır. Karıştırma işlemini otomatikleştirecek yukarı ve aşağı dikey hareket edebilen ucunda dönüş kabiliyetli karıştırma aparatı olan robotik kol tasarlanması amaçlanmıştır. Proje geliştirilme sürecinde Robot Kartının üzerine oturtulduğu bir kaide tasarlanarak karıştırma kolunun hareketi esnasında devrilme ve sallanma durumunun önüne geçilebilir. Kaideye temel yapıyı oluşturacak gövde monte edilerek gövdenin ucuna bağlanan servo motor ile kol parçası hareketi sağlanır. Potansiyometre ile kolun yukarı aşağı hareket etmesi sağlanır. Kolun ucuna monte edilecek karıştırma aparatı takılı dc motor ile karıştırma işlemi yapılır. Dc motorun çalışma süresi potansiyometre ile kontrol edilerek ekranda yazılması ve kullanıcının istediği karıştırma süresini ayarlayabilmesi sağlanır. Karıştırma aparatına takılacak sıcaklık sensörü ile karışımın sıcaklık değeri dijital ekranda gösterilerek bilgilendirme ekranı daha fonksiyonel hale gelir.

Proje Amacı Son dönemlerde insanlar evlerinde mum, sabun, sulu Boya Rengi gibi ürünleri ve kimyasal deneyleri kendileri yapmaya çalışmaktır. Bu tür ürünlerin hazırlanmasında karıştırma süreçleri önemlidir. Karıştırma sürecini farklı ürünlere göre ayarlanabilir ve standart karıştırma yapılabilir bir ürünün insanların hayatlarını kolaylaştırabileceği fikrinden yola çıkarak karıştırma işlemini yapabilecek robotik bir kol tasarlanmasına karar verilmiştir. Yapılan araştırmalar neticesinde karıştırma işlevinin tek başına yeterli olmadığı aynı zamanda karışımın sıcaklık değerinin gözlemlenebilmesi, karıştırma süresinin ayarlanabilmesi ve karıştırma şiddetinin ayarlanabilir olması gerektiği sonucuna ulaşılmıştır. Karıştırma işlemi süresince harcanması gereken zamandan tasarruf edilerek ve yapılan karıştırma işlemleri esnasında sıcaklık ve dönüş şiddeti gibi değerlerin kontrol edilebilmesi özellikle deneylerde daha doğru sonuçlara ulaşılabilmesine imkân sağlayacaktır.


Araştırma Yöntemi Tasarım Tabanlı Araştırma Yöntemi kullanılır. Karıştırma işleminde sıcaklık, dönüş şiddeti, karıştırma süresi gibi değerlerin takibinin yapılabildiği ve homojen karışımın en iyi şekilde elde edebileceği şekilde süreç otomatikleştirilir. Ürünü evde sabun, boya, mum yapmak isteyen insanlardan deney yapan insanlara kadar geniş bir kitle kullanabilir. Kullanılan ürünler araştırıldığında karıştırma aparatlarının el ile kullanılması ve karışımın sıcaklığı gibi değerlerin kontrolünde karıştırma işlemine ara verilmesi karışımdan istenilen sonucun alınamamasına sebep olabilmektedir ve insanların karıştırma işlemi süresince orada bulunmalarını zorunlu kılar. Prototip oluşturmak için tasarlanan çizimde; Sıcaklık, Dönüş Süresi, Dönüş Şiddeti gibi değerlerinin görüntüleneceği Dijital Ekran, Robotik kolun Dengeli durabilmesi için Metal Kaide, Gövde ve Kol için alüminyum panel, Kol hareketi için Servo Motor, Sıcaklığı ölçmek için Sıcaklık Sensörü, Dönüş Şiddeti, Süre ve Yukarı aşağı hareket için 3 adet Potansiyometre, Dönüş için Dc Motor kullanılır ve bütün parçalar Mcore Anakart üzerine kablolar ile monte edilerek Mblok Blok Tabanlı kodlama kullanılarak Robotik kol kodlanır. Karışım kabında bulunan karışımı homojen dağıtabilecek karıştırma aparatı tasarlanarak ve faklı maddelerden prototip oluşturulup denenerek yapılan tasarımlardan en homojen dağılım sağlayabilen karıştırma aparatı robotik kolun ucuna monte edilir. Prototip denemesi farklı karışımlar için denenir ve ürünün maliyet, kullanışlılık, estetik gibi önemli kriterler dikkate alınarak yapılabilecek değişiklikler ve güncellemeler yapılarak ürün son şekline getirilir.
 
Özelden mesajla isteyen çok arkadaşımız oldu. Ben de kendi projeme (Alan: Bilgisayar ve Yazılım - -Türü: Tasarım) ait başvuru formunu buraya ekliyorum. Kelime sınırlaması olduğu için biraz metni açtım :) Sizler uygun bulmadığınız yerleri değiştirirsiniz arkadaşlar. Herkese kolay gelsin.
.....Bilgi Paylaştıkça Güzeldir.....
 

Ekli dosyalar

  • 4006Başvurum.rar
    15.8 KB · Görüntüleme: 809
Son düzenleme:
Paylaşmak güzeldir teşekkür ederim sayın hocam
 
Özelden mesajla isteyen çok arkadaşımız oldu. Ben de kendi projeme (Alan: Bilgisayar ve Yazılım - -Türü: Tasarım) ait başvuru formunu buraya ekliyorum. Kelime sınırlaması olduğu için biraz metni açtım :) Sizler uygun bulmadığınız yerleri değiştirirsiniz arkadaşlar. Herkese kolay gelsin.
.....Bilgi Paylaştıkça Güzeldir.....
hocam projeniz tam olarak ne. bana bir tane daha fikir lazım
 
Merhaba arkadaşlar bir proje de ben paylaşayım.

Projenin Adı:


Projemiz “El Çırpmamla Masa Lambam Yanıyor” adlı projedir.

Projenin Amacı:

Son zamanlarda hızla gelişen robotik teknolojini kullanarak uygulama geliştirmek. Robotik kodlama gelecek yüzyılda bayağı yer edeceğe benziyor. Eli olmayanlara robot el, robot ayakları televizyonda sıkça dinlemeye başladık. Biz de bu kapsamda okulumuzda ki öğrencilere robotik teknolojisini tanıtmayı amaçlıyoruz. Bunun içinde araştırmalarımıza göre yapabileceğimiz bir uygulama geliştirdik. Evlerimizde ders çalışırken kullandığımız lambamızı el çırpmamızla açılır, el çırpmamızla kapanır halde olmasını arduino kullanarak programlamak istiyoruz. Bu amaçla arduino seti alacağız. Arduino yanında kullanım kitapçığını da alıp, neler yapabileceğimizi öğreneceğiz. Bilim fuarında da bu projemizi sergileyip, okulumuz öğrencilerine robotik kodlamayla ilgili bir farkındalık oluşturmak istiyoruz.Böylece yapacağımız uygulama üzerinde öğrenci arkadaşlarımızı bu alana teşvik etmiş olacağız.



Yöntem:



Son zamanlarda hızla gelişen robotik teknolojini kullanarak uygulama geliştirmek. Robotik kodlama gelecek yüzyılda bayağı yer edeceğe benziyor. Eli olmayanlara robot el, robot ayakları televizyonda sıkça dinlemeye başladık. Biz de bu kapsamda okulumuzda ki öğrencilere robotik teknolojisini tanıtmayı amaçlıyoruz. Bunun için öncelikle arduino nun ne olduğunu ve ne işe yaradığını araştırdık. Yapabileceğimiz bir uygulama için internetten araştırma yaptık ve elimizi çırptığımızda yanan bir lamba. Aynı şekilde tekrar çırptığımızda sönen bir lamba projesi geliştirdik. Öncelikle bu projemizi gerçekleştirebilmek için malzemelere ihtiyacımız var. İhtiyacımız olan malzemeler; masa lambası, Arduino uno, ses sensörü, röle modülü, jumper kablolar, 9v adaptör, 2 adet lastik, sünger parçaları, izole bant ve uygulamamızı geliştirdiğimiz yazılım kodu.

Uygulama Prosedürü:

1) Öncelikle masa lambamıza gelen anahtarı söküyoruz.

2) Anahtardan gelen kabloları röle modülümüze bağlayacağız.

3) Röle modülümüzü sünger parçaları ve lastik bant kullanarak yalıtımını sağlayacağız.

4) Daha sonra arduino uno modülümüzü uygun bir yere yerleştireceğiz.

5) Arduino uno modülümüzü sünger parçaları ve lastik bant kullanarak yalıtımını sağlayacağız.

6) Ses sensörümüzü uygun bir yere bağlantı yapıp, jumper kablolarıyla arduino modülümüze bağlantı vereceğiz.

7) Arduino modülünü bilgisayara bağlayıp geliştirdiğimiz yazılımı yükleyip kayıt edeceğiz.

8) 9v adaptörümüzü kullanarak arduino modülümüzü çalıştıracağız.

9) Ses şiddetini ayarlayarak çalışmayı en sağlıklı hale getireceğiz.

10) Gerekli testleri yaptıktan bilim fuarına hazır halde sunumunu gerçekleştireceğiz.







Sonuç:

Sonuç olarak son zamanların yükselen teknolojisi robotik kodlama ile bir proje geliştirmiş olacağız. Diğer öğrencilere sinerji oluşturmayı ve programlamaya ilgi duyulmasını sağlayacağız

Proje Özeti

Projemiz “El Çırpmamla Masa Lambam Yanıyor” adlı projedir. Son zamanlarda hızla gelişen robotik teknolojini kullanarak uygulama geliştirmek. Robotik kodlama gelecek yüzyılda bayağı yer edeceğe benziyor. Eli olmayanlara robot el, robot ayakları televizyonda sıkça dinlemeye başladık. Biz de bu kapsamda okulumuzda ki öğrencilere robotik teknolojisini tanıtmayı amaçlıyoruz. Bunun için öncelikle arduino nun ne olduğunu ve ne işe yaradığını araştırdık. Yapabileceğimiz bir uygulama için internetten araştırma yaptık ve elimizi çırptığımızda yanan bir lamba. Aynı şekilde tekrar çırptığımızda sönen bir lamba projesi geliştirdik. Öncelikle bu projemizi gerçekleştirebilmek için malzemelere ihtiyacımı var. İhtiyacımız olan malzemeler; masa lambası, Arduino uno, ses sensörü, röle modülü, jumper kablolar, 9v adaptör, 2 adet lastik, sünger parçaları, izole bant ve uygulamamızı geliştirdiğimiz yazılım kodu. Sonuç olarak son zamanların yükselen teknolojisi robotik kodlama ile bir proje geliştirmiş olacağız. Diğer öğrencilere sinerji oluşturmayı ve programlamaya ilgi duyulmasını sağlayacağız
 
hocam projeniz tam olarak ne. bana bir tane daha fikir lazım
Özelden mesajla isteyen çok arkadaşımız oldu. Ben de kendi projeme (Alan: Bilgisayar ve Yazılım - -Türü: Tasarım) ait başvuru formunu buraya ekliyorum. Kelime sınırlaması olduğu için biraz metni açtım :) Sizler uygun bulmadığınız yerleri değiştirirsiniz arkadaşlar. Herkese kolay gelsin.
.....Bilgi Paylaştıkça Güzeldir.....
hocam cocuklara van der graaf jeneratörü mü yapsak demiştim. şimdi tutturdular ille onu yapalım diye. bakalım inşallah üstesinden gelebiliriz
 
Olabilir hocam. Bence deneyin. Videolar da var aşağıdaki bağlantıda. Seyredin olmazsa akşama kadar yeni bir proje bulalım size :)
https://www.google.com.tr/search?q=van+der+graaf+jeneratörü&oq=van+der+graaf+jeneratörü&aqs=chrome..69i57&sourceid=chrome&ie=UTF-8
bir tane vu metre yapıcaz. ne kadar bağırabilirsiniz gibi bir oyuna çeviricez bunu. bir tane makey makeyle oyun yapalım dedik. mesafe sensörü kullanıp bir oyunda öle yapalım dedik. bunlar 6 sınıflar için uygun gibi geldi. 8. sınıflar ile de tesla bobini. vander graff jeneratörü ve thor'un çekici projemiz var
 
van der graff için cok video var ama öğrenci becerisiyle saç kaldıracak boyutta bir şey yapabilir miyiz şüpheliyim
 
bir tane vu metre yapıcaz. ne kadar bağırabilirsiniz gibi bir oyuna çeviricez bunu. bir tane makey makeyle oyun yapalım dedik. mesafe sensörü kullanıp bir oyunda öle yapalım dedik. bunlar 6 sınıflar için uygun gibi geldi. 8. sınıflar ile de tesla bobini. vander graff jeneratörü ve thor'un çekici projemiz var
Çok iyi hocam.. Kolay gelsin size. :)
 
makey makey ile piano dışında ve havuç ezme oyunu dışında napabiliriz. orjinal fikriniz var mı
 
hocam havuç ezme oluyorsa ayakla twister younu tarzı da olabilir diye düşündüm. ekranda yanan renklere basmaya çalışacak. amaç olarakta oturarak oyun oynamanın dışında fiziksel aktivite de yapmak falan dicez
iyi fikir hocam teşekkür ederim. kodlara biraz bakmak lazım hazır oyunla da olabilir gerçi de
 
iyi fikir hocam teşekkür ederim. kodlara biraz bakmak lazım hazır oyunla da olabilir gerçi de
Oyunu basit olarak yapabilirsiniz. Her rengi bir tuşa atarsınız, "if then yani EĞER" bloklarıyla da kontrol edersiniz. Bir de skor ve hak (can) eklersiniz. 3 kez bilemezse oyun biter. Skorla da seviye atlatırsınız.. Her seviye atlayışında oyun hızlanır :)
 
Oyunu basit olarak yapabilirsiniz. Her rengi bir tuşa atarsınız, "if then yani EĞER" bloklarıyla da kontrol edersiniz. Bir de skor ve hak (can) eklersiniz. 3 kez bilemezse oyun biter. Skorla da seviye atlatırsınız.. Her seviye atlayışında oyun hızlanır :)
simon diyor ki tarzı bir şey olacak hayalimizdeki. düğmeyle yapalım dedik devreyi kurmak daha zor geldi.
 
Geri
Üst