Tuhaf bir sorun

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan girdap08
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

girdap08

Süper Üye
Süper Üye
Okuldaki bilgisayarlardan birisi her 2-3 günde bir açılmama sorunu çıkartıyor. Kasanın güç kablosunu değiştirdiğimde sorun düzeliyor. Ancak değiştirmiş olduğum kablo ile o bilgisayar bir daha çalışmıyor. (Diğer bilgisayarlarda o kabloyu sorunsuz kullanabiliyorum)

Daha önce bu sorunla hiç karşılaşmamıştım. muhtemelen Power'da sorun var ama bu duruma bi anlam veremedim.

Hocam Merhaba;

Öncelikle her ihtimale karşın elektrik hattınızın yük yoğunluğunu kontrol ettirmenizi öneririm.

Kablo değiştirmeyle çözdüğünüz problem yüksek oranda ince imal edilmiş Power kablosundan kaynaklanmaktadır. Eğer ince kablo ile elektrik aktarıyorsanız güç yeterli gelmeyebilir veya aşırı ısınmadan dolayı artık kablo iletkenlikte sorun yaratıyor olabilir. Montörlerin güçlerini de kasa üzerinden alıyorsanız power supply de gerekli enerjiyi sağayamıyordur. İyi çalışmalar.

Kasanın güç kablosunu değiştirmenize gerek yok. Kabloyu çıkartıp bir kaç dakika bekleyip tekrar takınca çalışacaktır. Benim de başıma gelmişti bu problem. Powerları değiştirince düzeldi. Yüksek ihtimal ile powerların içindeki kondansatörlerden kaynaklanıyor olabilir diye düşünüyorum. Bir iki kondansatör şişmiş ise tam olarak iş görmüyor olabiliyor. Yani bozuk da diyemiyorsunuz bazen çalışıyor, ama en lazım zamanda bir bakıyorsunuz bilgisayar açılmıyor. Ama şundan eminim problem kesinlikle power'lardan kaynaklanıyor...

erkantuzcu' Alıntı:
Kasanın güç kablosunu değiştirmenize gerek yok. Kabloyu çıkartıp bir kaç dakika bekleyip tekrar takınca çalışacaktır. Benim de başıma gelmişti bu problem. Powerları değiştirince düzeldi. Yüksek ihtimal ile powerların içindeki kondansatörlerden kaynaklanıyor olabilir diye düşünüyorum. Bir iki kondansatör şişmiş ise tam olarak iş görmüyor olabiliyor. Yani bozuk da diyemiyorsunuz bazen çalışıyor, ama en lazım zamanda bir bakıyorsunuz bilgisayar açılmıyor. Ama şundan eminim problem kesinlikle power'lardan kaynaklanıyor...

Yok hocam denedim onu. O kabloyla bir daha bilgisayar açılmıyor. Ama dediğiniz gibi sorunun kaynağı power sanırım.

Teşekkürler hepinize.

İlginç bir problem ve çözüm, bilgisayarlarda artık bizimle dalga geçiyor desenize

Geri