Tüm okullara tasarım beceri atölyeleri kurulacak

Kodla Büyü

Must@f

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
448
Tüm okullara tasarım beceri atölyeleri kurulacak mış bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlarımız var mı okullardan isim listeleri istemişler bu konuda deneyimli istekli beceri sahibi öğretmen smi istiyorlar.
 
Hocam atölyenin adı Tasarım ve Beceri atölyesi. Bildiğimiz Z-Kütüphaneler gibi sanırım. İstanbul Meb'de yayınlanmış bir haber yazısı bu linkte: https://istanbul.meb.gov.tr/www/guclu-yarinlar-icin-tasarim-beceri-atolyeleri/icerik/2133

Okullarada yazı gelmiş. Bu atölyelerde kurulu olan okullardan veya bu konuda deneyimli ve istekli olan öğretmenlerin isim listesi istenmiş. Aslında STEAM laboratuvarı gibi birşey sanırım.
 
Tüm okullara yapılması mümkün değil, 10 yıllık bt sınıfları yenilenmezken, garantisi bitmiş tahtaların tamiratı yapılamazken, herşey tamamış gibi atölye mi kurulacak, hem de bütün okullara!!!
 
Göstermelik birkaç okula kurulur. Bunlarda da hazır kitlerle bir şeyler yapılır. Birkaç yıl sonra onlar da BT sınıfları gibi kaderine terkedilir.
O yüzden çok da şeetmemek lazım.
 
Bilsemlerle ilişkilendirilecek diyor. Bilsemlerde robotik kodlama, yazılım, akıl oyunları, drama... diye farklı farklı atölyeler var. Bence o şekillerde olacaktır .
 
Bu MEB 2023 vizyonunda açıklanan yeniliklerden biri. Önce gelcek yıl pilot uygulama başlayacak daha sonra aşamlı olarak yaygınlaşacak. Üstteki yazıda da İstanbul’daki 14 pilot okul var.
 
Bakanlık bunu vaad etmiş olsa da ekonomik durumun buna çok da izin vereceğini zannetmiyorum. Öyle olsa 3.fazın ayak seslerini gümbür gümbür duymamız lazımdı. Fikir güzel yoksa... Benim bir korkum da Ortaokullara kurulması yönünde bir kanaat oluşursa mevcut bt sınıflarının da feda edilmesi yönünde. Zaten fırsat bulsalar lavabolar bile sınıfa dönüştürülecek, bu proje için derslik kaynağı nasıl bulunacak merak ediyorum. Pilotlaması yapılan okullar bizi bir zahmet haberdar etsinler.
 
Yaw he he diyesim geliyor bir işin içinde MEB varsa. Gölge etmesinler başka bir şey istemiyoruz. Arı gibi çalışan öğretmen arkadaşlarımız var bu ülkede. Elbet bir gün anlayacak birileri çıkar umarım bu işlerden.
 
Yaw he he diyesim geliyor bir işin içinde MEB varsa. Gölge etmesinler başka bir şey istemiyoruz. Arı gibi çalışan öğretmen arkadaşlarımız var bu ülkede. Elbet bir gün anlayacak birileri çıkar umarım bu işlerden.
kimse anlamaaaz hocam o arı gibi çalışanlardan biriside bendim. ilk bir velinin iftirasıyla sonrasında canla başla her işine koşturduğum idaremin arkamda durmamasıyla haklı olduğum halde 2. kere yıkıldım ve öğretmenlik adına olan bütün ideallerim yıkıldı.
sonra bir umut başka bir okulda kadrolu idareciliğe geçtim orada da madem makam değişti herşey yine baştan derken o kadar çok çalıştımki müdür bile rahatsız olup hakkımda asılsız iftira ve söylentilerle beni yıldırmayı başardı (heralde pisliklerine doğru yol alıyordum birşeylerin ortaya çıkmaması için ne sebepse Allah daha iyi bilir..)sebebini bende bilmiyorum yani sonuç çok başarılı ve çalışkan olman hiçbirşeye yaramaz yolun imkanın varsa çok bilgili kültürlüysen üniversiteye kapağı at. meb yollarında heba olma..
 
hocam bu işi tek laboratuvar olarak düşünmemek lazım. okul için de birden fazla laboratuvar olabilir. örneğin görsel sanatlar atölyesi, teknoloji tasarım atölyesi, robotik sınıfı, akıl zeka oyunları atölyesi vb... zaten hepsini bir atölye de toplamak kargaşadan başka birşey olmaz. zaten okulların çoğunda olan bir şeye isim veriyorlar mevzu bu.
 
Bu gün okula gelen yazıda Kodlama ,Arduino ,Ev3lego,maker ,Ahşap,Stem,seramik başlıklar vardı.Bu alana ilgi duyan öğrenci sayıları isteniyordu.Bölümüz için iyi bir şey olacağını düşünüyorum.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_6909.JPG
    IMG_6909.JPG
    148.3 KB · Görüntüleme: 133
Bu deneyap atölyeleri şeklinde geçiyor.12 ilde atölyeler kurulacak ama her okula değil.Buralara öğretmen yada üniversite öğrencisi alacaklar.
Tasarım, robotik ve kodlama, elektronik alanlarında.Yine bu atölyelere sınavla öğrenci alacaklar.Hafta içi yada hafta sonu bu öğrencilere ders verilecek.
 
Detaylarına pek bakmadım ama eğer olursa büyük bi iştah ve gazla başlanacak, kelli felli abiler gidip olay yerinde bol bol foto neyim çektirecek. (belki arka planda deli yürek yada hırtlar vadisi müziği de çalabilir:p) Bir süre sonra derin bi sessizlik olmaya başlayacak ve unutulup gidecek. Ordaki malzemelerin akibeti de şu an yürür gibi görünen projedeki malzemelerle aynı olacak.

not: İnşallah yanılırım, şaşırt beni meb
 
Geçen ttkb başkanı alparslan durmuş ders saatlerinin azaltılacağı yönünde bir açıklamada bulundu. Bizim dersin selası okunuyor bence
 
Bence de ders kalkacak istekli öğrencilere serbest etkinlikler tarzına dönecek
Aynen katılıyorum hocam. Keza bizim dersle ilgili bu saatten sonra birşey çıkmayacak, çıksa bile bizim gibi branş öğretmenlerine yar etmeyecekler. 2-3 saatlik kurslar ile başka branşlara emanet yaptım oldu şeklinde boşa vakit harcanan şekle getirilecek.
 
Geri
Üst