tunay beyin söylediği yönetmelik ne zaman çıkacak?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ankcan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ankcan

Site Gezgini
bıktık artık yeter ya bizi oyalıyorlar neden açıklama yok. senede bir defa biri çıkıyor pofpofluyor sonrası hikaye....

ankcan' Alıntı:
bıktık artık yeter ya bizi oyalıyorlar neden açıklama yok. senede bir defa biri çıkıyor pofpofluyor sonrası hikaye....
önümüzdeki sene de aynı masalı anlatmaya çalışmaz umarım.

heralde Tunay kafa buluyo bizimle. eminim bu forumda yazılanlarıda okuyordur. onun da tek eğlencesi biziz zaar.

okuduğunu düşündüğüm için içimden geçenleri daha açık yazmıyorum zaar. Yoksa neler geçiyor neler.

60 yıl daha çalışmaların sürdüğü söylenir ama hiç bir somut adım atılmaz . Böyle bir yönetmeliğin çıkacağına artık inancım yok.

Değerli arkadaşlarım;

bence yanlış yere umut bağlıyor ve bu umudun ışığıyla geneli görmüyorsunuz.

1 bu yönetmelik çıksa bile norm işi eski personel genel müdürlüğünden çözülür, ders işi talim terbiyeden , bu ise yeğitekten çıkacak bu sizin yaranızın merhemi değil ancak o yolda bir adım olabilir. Bir ara sendika ve dernek çalışmaları vardı o iş olsa bu yönetmelikle bir işiniz kalmaz. Alırsınız randevunuzu gidersiniz bakanın, Personel müdürünün , Talim Terbiye Kurulu Başkanının karşısına sayarsınız isteklerinizi.
Burada eğitek'e yapılan zabıta hesabı. Mahalleli belediye başkanına kızar kızar gider zabıtaya çatarmış ee el altında ki o ya; napsın gidipde belediye başkanına devlete çatacak hali yok tabi. Burada yapılanda size açık davranan bir birime yüklenmek bence. Cemal Hocamda yazdı Adamlar illere BT sınıfları dağıtlamyacak diye yazı yazdı, BT Formatör Öğretmenler görevlendirilecek diye yazdı, çalışma şartlarını düzeltmek için yönerge hazırlıyorlar- burada sallıyorlarmı yokmu böyle bir yönerge denmesin diye taslağını da isteyene gösteriyorlar- diğer birimlerle görüşüyorlar. Burada hala Yeğitek aleyhine konuşuluyor.

2 Şu anda bakanlıklarda tüm adamlar vekil bakan bey 13 eylül itibari ile hepsinin görevine son verdi. Yani Tunay Bey 13 Eylül'den beridir Eğitek Genel Müdür VEKİLİ , sizlerde gündemi biraz takip ediyorsanız 652 sayılı kanun hükmünde kararnameyi ve etkilerini biliyor yada en azından tahmin edebiliyorsunuz.
Şimdi Tunay bey dese ki "ey BT Öğretmenleri sizler norm işleri yüzünden sıkıntılıyız tam performans çalışamıyoruz" diyordunuz, bende 13 Eylül'den beridir vekilim yarım kararnamem gelebilir Van'a yada İzmir'e Şube Müdürü olarak gönderilebilirim. Aynı sizler gibi bende insanım ve benimde psikolojim bozuk bu işler netleşene kadar çalışamıyorum haberiniz olsun.

Kim ne diyecek bize ne biz hizmetiçi eğitimlere(çizgi Tagem eğitimlerine bir sürü kişi moralim bozuk kendimi geliştiremem yazmış) yada derslere motive olamadık ama sen vekilde olsan yarının belli de olmasa bizim işimizle canla başla sarılacaksın diyebilecekmisiniz.

Ben görevlendirme bir BT Öğretmeniyim bende yarın (bakan beyin dediğine göre tüm görevlendirme öğretmenler gibi en geç 16 haziranda) okulumda olacağım ama bu yaram var diye başkasının yarasına duyarsız kalmamı gerektirmez.

ist_koord' Alıntı:
Değerli arkadaşlarım;

bence;

1 Bilgi edinmeye gerekli kurumlara defalarca arkdaşarımızla birlikte yüzlerce defa durumumuz soruldu. Çalışma yapılıyor dedi herkes. O yüzden yönetmelik dedim. yönetmelik olmasın kanun olsun yada ne olursa olsun farketmez yeterki sorun çözülsün. Sizin sorununuz çözülmez de demiyorlar pofpoflayıp gönderiyorlar bizi kızdıran bu. Onuda geçelim madem biz yanlış yere umut bağlıyor geneli göremiyoruz, sen görüyorsun. senin gördüğün yerde neler var. yada bizim göremediklerimizi neden saklıyorlar. bt öğretmenlerinin yapmadığı kalmadı eğer birşey görünmüyorsa o şey kesinlikle saklanıyordur.

2 Çalıştay olduğunda da bu Tunay bey vekildi. Ama yapamam edemem demiyor. Hala umut veriyor. Yapamayacağı işi söylememeli yada çalışmayı engelleniyorsa istifa etmeli.

Bazı arkadaşlar çıkacak yönetmeliğin içeriğini merak etmiyor da ne zaman çıkacağını merak ediyor. Ya çıktıktan sonra şimdiden daha kötü şartlarda çalışmak zorunda kalırsak???

Bu taslak bir zamanlar eğitici formatörler için hazırlanan ama yasalaşmayan efsane olup giden yönetmelik gibi olacak haberiniz olsun. Tek farkı bizim bu taslağın içeriğini tam olarak bilmiyor oluşumuz. Benim umudum kalmadı bakanlıktan bir cacık olmaz.

ist_koord' Alıntı:
Değerli arkadaşlarım;

1 bu yönetmelik çıksa bile norm işi eski personel genel müdürlüğünden çözülür, ders işi talim terbiyeden , bu ise yeğitekten çıkacak bu sizin yaranızın merhemi değil ancak o yolda bir adım olabilir. Bir ara sendika ve dernek çalışmaları vardı o iş olsa bu yönetmelikle bir işiniz kalmaz. Alırsınız randevunuzu gidersiniz bakanın, Personel müdürünün , Talim Terbiye Kurulu Başkanının karşısına sayarsınız isteklerinizi.

bt ciler, biraz bunun farkına varabilse keşke eğitekle çözülmüyo iş, ttkb ve personel ile de görüşülmeli. bu da ancak dernek yardımıyla daha güçlü bir sonuç verir.

Kolemans' Alıntı:
Bu taslak bir zamanlar eğitici formatörler için hazırlanan ama yasalaşmayan efsane olup giden yönetmelik gibi olacak haberiniz olsun. Tek farkı bizim bu taslağın içeriğini tam olarak bilmiyor oluşumuz. Benim umudum kalmadı bakanlıktan bir cacık olmaz.
Hocam bu söylediğinize katılmıyorum. Eğer Tunay Bey'in elindeki taslağa itibar ediyorsanız.Tunay Bey o taslağı görüşmek isteyenlere gösteriyor, sadece biz bunu hazırladık ama diğer birimler imzalamdı diye hehangi bir paylaşım ortamına kopyalarını vermiyor. Eğer içeriği bilmediğinizi düşünüyorsanız bir bilet Ankara Tunay Beyle görüşürsünüz ben eminim odasında size taslağı gösterecektir, okursunuz bir bilet memleketiniz.
Ankara gibi milletin sandalyesinin arkasındaki etiketi göstermediği biryer için Tunay Bey çok farklı bir tavırla isteyene taslağı okutturuyor.

ankcan' Alıntı:
ist_koord' Alıntı:
Değerli arkadaşlarım;

bence;

1 Bilgi edinmeye gerekli kurumlara defalarca arkdaşarımızla birlikte yüzlerce defa durumumuz soruldu. Çalışma yapılıyor dedi herkes. O yüzden yönetmelik dedim. yönetmelik olmasın kanun olsun yada ne olursa olsun farketmez yeterki sorun çözülsün. Sizin sorununuz çözülmez de demiyorlar pofpoflayıp gönderiyorlar bizi kızdıran bu. Onuda geçelim madem biz yanlış yere umut bağlıyor geneli göremiyoruz, sen görüyorsun. senin gördüğün yerde neler var. yada bizim göremediklerimizi neden saklıyorlar. bt öğretmenlerinin yapmadığı kalmadı eğer birşey görünmüyorsa o şey kesinlikle saklanıyordur.

2 Çalıştay olduğunda da bu Tunay bey vekildi. Ama yapamam edemem demiyor. Hala umut veriyor. Yapamayacağı işi söylememeli yada çalışmayı engelleniyorsa istifa etmeli.

Sayın Hocam;

çalışmalarının engellendiğini en azından kurum içinden engellendiğini düşünmüyorum, ben yazımda oradakilerin küstüm oynamıyorumculuk yapmadığını ifade etmeye çalıştım ayrıca şu başlıkta da http://www.bilgisayarbilisim.net/guncel-haberler-f6/egitek-in-calismasinda-son-durum-t72119-45.html belirttiğim iki örnek var burada da yazayım belki süreci daha doğrusu işleyişi daha net anlarsınız.

Sizler Ankara'da yada merkez birimlerde fazla bulunmadığınız için sizleri de anlıyorum. Ancak sizlere Bürokrasinin hantal yapısı denen sistemi küçük iki örnekle anlatayım.
1- eğer Mersin'de yada Yalova'da yada Van'da Hizmetiçi eğitime giderseniz kursun bitmesine iki gün kala ücretler hazırlanır, birgün kala imzalanır ve giderken sizlere teslim edilir.
eğer Ankara'da Hizmetiçi eğitime giderseniz kursun bitmesine iki gün kala ücretler hazırlanır, HERŞEY HAZIRDIR TEK BİR İMZA EKSİK HAYDİ o imza atılır TEK BİR İMZA ardından eve döndükten 2-3 hafta sonra paranız hesabınıza yatar, eğer o arada bir hata olduğu DÜŞÜNÜLÜR bir daha KONTROL EDİLİR ve HATA OMADIĞI ANLAŞILIP para gönderilirse bu minimum 4 haftadır. beklediğiniz çalışma falan değil tek bir imza yahu Ankara'da tek bir imza demek 2 Hafta demektir malesef.

2 - Ben 11 hafta Ankara'da eğitim almak/vermek için bulundum merkez birimde , geldiğimde gördüğüm bir yazının altındaki 3 imzası eksik bir yazı ben eğitimlerimi bitirdiğimde hala konuştuğum kişilerin masalarında duruyordu. O 3 ismin ikisi ile hala görüşürüm ve kasıtlı olarak iş bekletmediklerine yemin ederim ama kalemler, sekreteryalar, evrak kayıtlar, sekreteryalar iş o kadar dolaşıyorki azıcık algoratima bilen birinin o evrağın gezisini görünce çıldırmamasına imkan yok.

Bu anlattıklarım kurum içi yada iki kurum arasında olan işlerdi. Bu söylenen çalışmayla ilgili sorduğumda ise bana tüm ilgili Genel Müdürlüklere ve Daire Başkanlıklarına çalışma ilerledikçe örneklerin gittiğini ve görüşlerine göre değişiklik yağıldığını söylediler ki yukarıdaki örnekleri gözüyle görmüş biri için bir evrağın birden çok genel müdürlüğü gezdiğini hayal etmeye çalışınca gözlerimin önüne "stack overflow" gölgeleri gelmeye başladı.
Umarım biriniz birgün Bakan yada Müsteşar olursunuz ve bu garip algoratimaya son verdirtip işleri hızlandırırsınız bende o gün okulunda bir bilgisayar öğretmeni olarak gözlerimin önünde ki "stack overflow" gölgesinden kurtulur ve ışığı grürüm ama bugün gerçekler malesef böyle.

işler engellenmiyor sayın hocam ama malesef işler bu hızla ilerliyor, bu eğitek için değil PGM, TTKB, HEDB v.b. hepsinde böyle, hatta kişisel tecrübelerime dayanarak bu ulaştırma bakanlığı birimlerinde de aynı.

ha ekstrası yok mu bakan bey herhangi bir kuruma bu yönergeyi çıkarın dediği anda bugün cumartesi pazartesiye kalmaz iş bitmiş olur, ama böyle bir pulse olmadığı sürece olağan işleyiş yukarıda belirttiğim gibi malesef.

Geri