TUTANAK VE BT DERSİ

Kodla Büyü

muhalif33

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Ayrıca tablet bilgisayarlar ve akıllı tahtaların kullanımıyla alakalı çok açık ve net, Sevgili Hocam, bir öğrenci bir tableti hiç bilmiyorsa bile iki saat sonra kullanabilecek noktaya geliyor. Bilgisayar kullanımıyla alakalı yanlış bilgi biliyorsunuz. Biz bilgisayar derslerini seçimlik yapmadık, bilgisayar derslerini kaldırdık, onun yerine "Bilişim Teknolojileri ve Tasarım" diye seçimlik ders koyduk. Şunu tekrar söylüyorum: Türkiye'de çocuklarımızın bilgisayar öğrenmeye ihtiyacı yok. Tasarım dersini aldıkları zaman bile birkaç saatte bunu kullanabilecek noktaya geliyorlar artık. Bu açıdan bakıldığında, esas eğitimin bilgisayar kullanmak, okumak, yazmak değil, bilgisayardan sonra nasıl bir girişimci ruhuyla bir şey üretmek fikrini aşılamaktır, bu da ancak tasarım dersleriyle olur ve bu da ancak ilgi duyan öğrencilerimizle olur. Bu açıdan bakıldığında…

http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/Tuta ... &PAGE2=147

SYF 93

S. NEVZAT KORKMAZ (Isparta) - Sayın Bakan, Türkçe öğreniyorlar ama Türkçe öğretmenlerini kaldırmıyorsunuz. Türkçeyi bilerek okullara geliyorlar ama…

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI ÖMER DİNÇER (İstanbul) - Eğer aynı şeyse ben onun sizin mantığınıza ve düşünme mantığınıza bağlıyorum, aynı şeyse şayet.

OKTAY VURAL (İzmir) - Sizin mantığınıza göre aynı!

S. NEVZAT KORKMAZ (Isparta) - Bilgisayar öğretmenliği sadece bilgisayar öğretmekten ibaret değil ki! Yani ne kadar sığ düşünüyorsunuz. Öyle şey olur mu? Böyle bir şey olur mu ya!

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI ÖMER DİNÇER (İstanbul) - Bakınız, çok açık ve net: Bizim…

OKTAY VURAL (İzmir) - Sizin mantığınız, sizin!

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI ÖMER DİNÇER (İstanbul) - Bakınız sevgili milletvekilleri, şunu açıkça söyleyeyim: Bugün Millî Eğitim Bakanlığının web sitesinden "kursiyerNet" programına girin, değil bilgisayar öğrenmeyi, ben size bilgisayar programı yapmayı öğreteceğimize dair söz veriyorum.

S. NEVZAT KORKMAZ (Isparta) - Sadece kullanmak değildir bilgisayar öğrenmek…

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI ÖMER DİNÇER (İstanbul) - Sadece "kursiyerNet" programına lütfen girin, size…

S. NEVZAT KORKMAZ (Isparta) - …Rehberlik yapacak, bilgisayarın zararlarını, faydalarını anlatacak. Ne kadar sığ düşünüyorsunuz Sayın Bakan!

BAŞKAN - Sayın Bakan, lütfen sözlerinizi tamamlayınız.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI ÖMER DİNÇER (İstanbul) - Onlar için bizim "medya okuryazarlığı" dersimiz var, merak etmeyin onları da orada öğretiyoruz, bilgisayarın zararlarını öğretiyoruz, hiç endişe etmeyin.

ZÜHAL TOPCU (Ankara) - Sayın Bakan, medya okuryazarlığında…

OKTAY VURAL (İzmir) - Medya sizi okuyor, sizi yazıyor ya!

HURŞİT GÜNEŞ (Kocaeli) - Sayın Bakan, Tunay Alkan kimdir?

OKTAY VURAL (İzmir) - Ya medya zaten AKP'yi okuyor, AKP'yi yazıyor, gerek yok ki okur yazarlığa!

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI ÖMER DİNÇER (İstanbul) - Peki, teşekkür ediyorum, sağ olun.

ZÜHAL TOPCU (Ankara) - Bakın, yanlış yapıyorsunuz Sayın Bakan!

BAŞKAN - Teşekkür ediyorum Sayın Bakan.

ADAMIN YA GTÜNDEN HABERİK YOK YADA KAFASINDA BİR FANTAZİ VAR ONU UYGULAYACAK SENEYE YADA TALİMAT VERMİŞTİR YENİ DERSİ İCAT EDİN DİYE TALİM TERBİYEYE

bize henüz açıklanmayan bir dersten bahsediyorsa bir nebze anlarız, yoksa bu adamı anlamak imkansız

Bu adamın hiç mi bürokratları yok bilgilendirecek.Kara düzen bir yerlere ulaşmaya çalışıyor ama ne demek istediğini anlayan yok.

S. NEVZAT KORKMAZ (Isparta) - Bilgisayar öğretmenliği sadece bilgisayar öğretmekten ibaret değil ki! Yani ne kadar sığ düşünüyorsunuz. Öyle şey olur mu? Böyle bir şey olur mu ya!
Gelde anlat adama. nevzat bey kendini boşa yormuş.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI ÖMER DİNÇER (İstanbul) - Bakınız sevgili milletvekilleri, şunu açıkça söyleyeyim: Bugün Millî Eğitim Bakanlığının web sitesinden "kursiyerNet" programına girin, değil bilgisayar öğrenmeyi, ben size bilgisayar programı yapmayı öğreteceğimize dair söz veriyorum" alıntıdır tbmm sitesinden.

kursiyernet gibi platformlarla program yapmayı ögretebilecek olsaydınız şimdiya milyonlara programcı olması lazım dı bu ülkede. kursiyer netteki videoların milyon katları nette yer alıyor daha kursiyernet ortaya cıkmadan. ögrencek adam coktan ögrenirdi o zaman. ama ben göremiyorum bu ülkede milyonlarca programcı. kursiyernet kac programcı yetiştirmiş acaba skala tutuluyor mu ki. bizi bilgilendirmelerini isterdim acıkcası. ögretmen pc nin enerji kablosu takılı değilken bu pc bozuk diye beni çağırıyor. sizler nelerden bahsediyorsunuz. hangi ülkede yaşanıldığını unutuyorlar kusura bakmasınlar da. gerçekleri görün lütfen biraz gerçekleri sayın idarecilerimiz yöneticilerimiz. bu dünyanın diğer tarafıda var. Siz unutmussunuzdur belki ama ben hatırlatayım.

birilerinin ağzından cümlelerimizi duymak ve konunun her yerde bakanımıza iletildiğini görmek açıkcası beni memnun ediyor. bakanlar değişir hatta hükümetler değişir ama söylenenler ilgili birimlerde yer etmeye başlar.

dernek adına tüm görüştüğümüz vekillere teşekkür ediyoruz. nevzat bey ve zuhal hanımın hayli vakitlerini aldık. inanın bunlar yavaş yavaş sonuç alacağımızın göstergesi olacaktır. herkesin biran önce sonuç alma isteği içiinde olduğunun farkındayız ama maalesef işler bu denli hızlı ilerlemiyor.

bakın mecliste - mebde - haber kanallarında sık sık gündeme gelmeye başladık. bakın bugün kaç yerde yer almış dertlerimiz. http://www.gonullumuhabir.com/haberdeta ... kurdu.html

http://www.sondakika.com/haber-dersleri ... i-3489857/

http://www.abbasguclu.com.tr/egitim/der ... kurdu.html

http://www.hurriyetegitim.com/haberler/ ... kurdu.aspx

http://www.haberler.com/dersleri-kaldir ... 57-haberi/

http://www.haberiniz.com.tr/yazilar/hab ... Kurdu.html

http://www.kamugazetesi.com/haber/bilis ... 11335.html
http://www.dha.com.tr/en-son-haber-ders ... 91823.html

http://www.sporaktif.com/spor-aktif-hab ... 91823.html

http://www.memurhaberleri.net/haber_det ... berID=5714

çocuk durduk yerde kursiyernete niye girsin diye soran yok...kursiyer nette ne işi var bu çocuğun o zaman vitamin sayesinde matematik türkçe ingilizce sosyal bilgiler ve fen bilgisi derslerini de öğrenebilir bu derslerde kaldırılsın...bir de üstüne basa basa bir girin diyor ya... hadi onu geçtik bu göremiyor, orada 30 a yakın bakan vari başbakan var bunlarda göremiyor konuşmalarının mantıksızlığını...nevzat bey hakikaten doğru söylemiş ama ben söylemiyorum görevden atarlar falan :)

HURŞİT GÜNEŞ (Kocaeli) - Sayın Bakan, Tunay Alkan kimdir?
.....
....

HURŞİT GÜNEŞ (Kocaeli) - Tunay Alkan, patenti alan, kimdir bu, genel müdür mü, grup başkan vekili mi?
MİLLÎ EĞİTİM BAKANI ÖMER DİNÇER (İstanbul) - Böyle bir görevlimiz o birimde yok. Siz merak etmeyin orada böyle bir yönetici yok.

Burada bir gariplik var. Tunay ALKAN kimdir?
http://mtegm.meb.gov.tr/grup_5.asp
Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Grup Başkanlığı Grup Başkan V.

Daha önce de EĞİTEK Genel Müdür Yardımcısıydı

Bakan tarafından verilen cevap?

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI ÖMER DİNÇER (İstanbul) - Bakınız sevgili milletvekilleri, şunu açıkça söyleyeyim: Bugün Millî Eğitim Bakanlığının web sitesinden "kursiyerNet" programına girin, değil bilgisayar öğrenmeyi, ben size bilgisayar programı yapmayı öğreteceğimize dair söz veriyorum.

eee başka siteler de yapın öğretmene niye para veriyorlar. Matematik öğretsin, Türkçe öyle, fen için fen okulu yeter düzgün giren ve anlamak isteyen öğrenci için... :)

Nasıl güzel düşünmüş sayın bakanımız, bravo :?

Nasıl bir ülkede yaşıyoruz biz arkadaş? Nasıl bir işleyiştir bu? Adama birisi öyle bir dersin olmadığını söylesin yeter bu kadar kendini rezil ettiği bunun etrafındaki herkes mi dalkavukta bu adama birşey söylemiyor?

kursiyer net'e baktım BT öğretmeni haliyle hiç bilgim olmadığı bir yazılıma bakındım ordan bişey öğrenemeyeceğimi farkedip kapattım.

s_kajmeran' Alıntı:

eee başka siteler de yapın öğretmene niye para veriyorlar. Matematik öğretsin, Türkçe öyle, fen için fen okulu yeter düzgün giren ve anlamak isteyen öğrenci için... :)

Nasıl güzel düşünmüş sayın bakanımız, bravo :?

Televizyonda devamlı reklamını yaptıkları vitaminegitim.com var. Eğer öğrenci kendi öğrenebilecekse o zaman bu branş ders hocalarına da ihtiyaç yok :verymad:

sorunumuzu mecliste dilegetiren millet vekillerine ve emeği geçenlere teşekkür etmeliyiz. sorunumuz meclise de taşındı herkes üzerine düşeni yaptı sadece mağdur olan bizlerin üzerine düşen bir eylem borcumuz kaldı. haydi arkadaşlar, geleceğimiz için, formatörlükte hiç edilen gururumuz için haydi arkadaşlar, haydi, artık tam zamanı, en azından elimizden geleni yaptık der forumda konuşacak yüzümüz olur.

Herkese programlama öğretecekmiş kursiyer.net. Ordaki derslerin hepsini ben biliyorum programcı mı olduk şimdi.
O zaman bakanlık oradan sertifika versin işe girelim. Nasıl olur.

s_kajmeran' Alıntı:

Nasıl güzel düşünmüş sayın bakanımız, bravo

:+1: :+1: :+1:

allpier03' Alıntı:
s_kajmeran' Alıntı:

Nasıl güzel düşünmüş sayın bakanımız, bravo

Hocam yakında vitaminegitim ile diğer branşlara da gerek kalmadığını söyleyecek :verymad:

stattlich' Alıntı:
MİLLÎ EĞİTİM BAKANI ÖMER DİNÇER (İstanbul) - Bakınız sevgili milletvekilleri, şunu açıkça söyleyeyim: Bugün Millî Eğitim Bakanlığının web sitesinden "kursiyerNet" programına girin, değil bilgisayar öğrenmeyi, ben size bilgisayar programı yapmayı öğreteceğimize dair söz veriyorum" alıntıdır tbmm sitesinden.

kursiyernet gibi platformlarla program yapmayı ögretebilecek olsaydınız şimdiya milyonlara programcı olması lazım dı bu ülkede. kursiyer netteki videoların milyon katları nette yer alıyor daha kursiyernet ortaya cıkmadan. ögrencek adam coktan ögrenirdi o zaman. ama ben göremiyorum bu ülkede milyonlarca programcı. kursiyernet kac programcı yetiştirmiş acaba skala tutuluyor mu ki. bizi bilgilendirmelerini isterdim acıkcası. ögretmen pc nin enerji kablosu takılı değilken bu pc bozuk diye beni çağırıyor. sizler nelerden bahsediyorsunuz. hangi ülkede yaşanıldığını unutuyorlar kusura bakmasınlar da. gerçekleri görün lütfen biraz gerçekleri sayın idarecilerimiz yöneticilerimiz. bu dünyanın diğer tarafıda var. Siz unutmussunuzdur belki ama ben hatırlatayım.
buna ne denir amerikayı yeniden keşketmeye gerek yok denir.
ama neeeerrrrrdeeeeeeee dünyadan haberi yok ki.
nette bir sürrrrü kral programcılık sitesi ve sürekli destek veren üyeleri olan siteler var hemde gönüllülükle öyle karşılığı da yok
ama öğrenmek isteyen dışında kimse öğrenemiyor ne hikmetse.
o zaman o denilen siteye matematik bütünkonularını anlatan konu video sunu yazı ne varsa koyalım türkçe sosyal fe bilmem ne bütün derslere yapalım derslerini de kaldıralım ne gerek var derslerine orda hepsi var onları takip eden bir filozof tıpçı bilmem ne olurmuş nasılsa...

boşverin ya herkes öğrensin bize bişey sormasınlar derse girer çıkarız bizde işimize gelir...baştakiler değişince milli eğitimde sil baştan değişecek nası olsa...çok kafama taktım ama sonu yok nası olsa kendimi bunun içinmi yorcam ben kalbimi bunun içinmi kırcam ben :))))

S. NEVZAT KORKMAZ (Isparta) , OKTAY VURAL (İzmir) ve ZÜHAL TOPCU (Ankara) milletvekillerimizi tebrik ediyorum, bizim sorunlarımızı aynen sormuşlar... Ama anlamak isteyene tabii ki...

emeği geçen herkese teşekkürler ama karşıdaki adam inadın teki ne söylesen duvara söylemiş gibi oluyorsun.

Geri