Twitter’ın yasak olmadığı tek telefon!

Kodla Büyü

KingSkrupellos

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
554
lumia-twitter-e1395642944684.jpg


Ortalığı karıştıran Twitter yasağının, Nokia Lumia’ların yakınından bile geçmediği ortaya çıktı.
Nokia’nın Lumia ceplerine sahip olanların, Twitter yasaklarını aşmakla uğraşmasına hiç gerek yok. Çünkü Windows Phone’lu Lumia’lar, Twitter’a herhangi bir engel yokmuş gibi erişebiliyorlar.Nokia Lumia telefonlarda People Hub (kişiler) altında tüm Twitter akışları gözüküyor. Hiç bir uygulama yüklemeksizin “ben” kutucuğundan tweet göndermeniz mümkün oluyor. Tek yapmanız gereken Twitter hesabınızın Live ID ile eşleştirilmesi.
 
Aslında diğer telefonlar da opera tarayıcısından girebiliyor.. Nokia viral yapmaya çalışmış.
 
twitter kapalı değilki??? :roll:
Çok rahat giriyorum ben.Bir sorun yok.
Her halde bir bilişimci engel tanımaz.
Ben Gayret bile etmedim...Kaldıki,,,,,, :p twitter hiç kesilmedi.
 
bu ne arkadaş ya.memlekete meselesi oldu twitter. yazık ya gerçekten. kendi değerlerimize bu kadar sahip çıkılmaz. ama malum ünlü ve yabancı ise ehr şey yapılır. twitterin çok faydasını gören varsa yazsın bir ara. gençlik ne çekiyorsa sosyal medyadan çekiyor şimdi.
 
lion26' Alıntı:
bu ne arkadaş ya.memlekete meselesi oldu twitter. yazık ya gerçekten. kendi değerlerimize bu kadar sahip çıkılmaz. ama malum ünlü ve yabancı ise ehr şey yapılır. twitterin çok faydasını gören varsa yazsın bir ara. gençlik ne çekiyorsa sosyal medyadan çekiyor şimdi.
Hematoloji uzmanı Prof. Dr. Mustafa Çetiner:

“Sosyal medya çalışan birşey. Twitter’in kapanması bir sıkıntı yarattı. Radyo anonsları, Kızılay kampanyaları vs yapılıyor ama çoğu kez kan bağışı yapılması sağlanamıyor. Hastaların bir anda ihtiyacı olabiliyor. Örneğin zor bulunan (AB Rh(-)) kan ve kan ürünlerinin temininde twitter işe yarıyordu. Zaten genellikle sosyal medyada, kişiler üzerinden yürütülen kampanyalarla aranan kan, ilik vs. bulunuyor. Kızılay’ın eksikleri var. Sosyal medya üzerinden duyurular çok hızlı yayılıyor. Günün ve gecenin bir saatinde bile yayılma sürüyor. Twitter’da çok hızlı yayılıyor. Aranan kan ve kan ürünlerinin bulunmasında iyi bir iletişim yoluydu. Twitter üzerinden haberleşen hastalar, organizasyonlar da zorlanacak.”

Kan gönüllüleri moderatörü Ayhan Köksal:

“Twitter’in kapanması bizim için kötü oldu. Twitter üzerinden 50 bin takipçimiz var. Duyuru gelir gelmez paylaşıyorlar. Paylaşımlar arttıkça sayı çok büyüyor. Günde ortamala 22-25 duyuru yapıyoruz. Aranan kan ve kan ürünlerinin de yüzde 85’ini bu yolla bulabiliyorduk.”

Eşi kan kanseri olan Emine Sarı:

“Eşim 6 aydır hasta. Trombosit ihtiyacımız hiç bitmiyor. Hemen her gün ihtiyaç duyuyoruz. Kızılay’dan alınan trombositi doktorumuz uygun bulmuyor. Kendimiz arayıp, bulmak zorunda kalıyoruz. Çok zor, mağdur durumdayım.”

Lösemi Dayanışma’nın kurucusu Şeref Erdoğan:

“Facebook’u da kullanıyoruz ancak binlerce gönüllü kan, trombosit ve ilik vericisine twitter yoluyla ulaştık. Twitter bizim ve bizim gibi oluşumlar için çok önemli. Binlerce takipçimiz var. Bu grubu 2011’de lösemiden kaybettiğim yeğenim İrem Şimşek için kurmuştuk. Ama onu kaybedince kapamak içimizden gelmedi, devam ettiriyoruz. Aynı durumdaki çocuklara fırsat buldukça destek vermeye çalıştım ve veriyorum. Grubu 7-8 arkadaş yürütüyoruz ve bugüne dek Türkiey’nin her tarafındaki binlerce çocuğa kan, trombosit bulunmasını sağladık. Bulundukları şehirlerdeki spor kulüplerini, sosyal grupları harekete geçirdik. Etkili kapmanyalarla destek verdik. Twitter üzerinden çok fazla retwett edilince binlerce insana kolayca ulaşılıyor. Bazen günde 20 duyuru yapıyorduk. Kan bankaları, Kızılay yeterli olsaydı insanlar böyle yolları kullanmazdı. Günde bizi en az 100-150 kişi çocuklarına yardım etmemiz için arıyor. 3-4 gündür çok zorlanmaya başladık. Twitter kapınınca paylaşımlarımız daha az insana ulaştı. 3-4 gündür bekleyen hastalarımız var. Sabah duyurduğumuz hastalara öğleye kadar kan, kan ürünü bulurduk oysa. Twitter’in yasaklanması iki araç kaza yaptı diye bir yolu trafiğe kapatmaya benzetiyorum. Bütün yollar kapatıldı.”

bu sizin için yeterli olur mu?
 
Konuya tekrar parmak basmak istiyorum. Öncelikle Twitter çok yararlı bir mecra. Arkadaş da örneklerin bir kısmını yazmış. Fakat şöyle bir durum var hangi sosyal medya mecrası olursa olsun bir ülkeye kafa tutamaz. Twitter'a bu gazı verende bizleriz. 12 milyon twitter kullanıcısı var. Az buz değil. Twitter Türkiye'ye kullanıcıların bilgi ve İP'lerini vermiyor ama ABD , AB ülkeleri bile demiyorum bakın markalara kullanıcıların yatak odalarını bile satıyor. Bunu diğer sosyal mecralarda yapıyor facebook google ve youtube gibi... Örnek veriyorum facebook da bir arkadaşınız ile bir ürün hakkında sohbet ettiğinizde o ürünün markası eğer facebook a reklam vermişse karşısına çıkabiliyor. Bu google'da da geçerli vs.vs. Markalara kullanıcıların bilgilerini satıyor ama Türkiye'ye vermemek de nedir ?
 
Geri
Üst