UBAK 2008 Exper Bilgisayar Problemi

Kodla Büyü

nemesis

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Yeni atandığım okulda 2008 yılında 14+1 BT sınıfı kurulmuş. 2008 yılından bu yana okula BT öğretmeni atanmamış. sadece 1yıl ücretli öğretmen görev yapmış.
neyse sadede gelelim. laboratuara girdim 10 bilgisayar hiç çalışmıyor. bugün power supply değişimi yaptım ve yine çalışmadı. ram harddiskten de sonuç alamadım. bunun gibi bir durumla karşılaşan var mı? 10 bilgisayarında anakartımı gitti?

Tüm parçalarını tek tek sökerek çalıştığını bildiğiniz bir sistem üzerinde deneyerek hatayı tek bir parçaya indirgeyebilirsiniz. Hepsi sağlam çıkarsa anakart PS'ya bağlı olarak yanmış olabilir.

Tecrübeyle sabittir ki bu bilgisayarların genel sorunu kondansötör şişmesidir. RAM slotlarının yanındaki uzun mavi 3 adet konsansatörlere bakın şiştiğini göreceksiniz, bu kondansatörleri aynı değerdeki kondansatörlerle değiştirin problem kalmaz. Kondansatörleri takarken - + uçlarına dikkat edin. Bu işle daha önce uğraşmamışsanız bir elektronikçiyle tanışın çünkü alet edavat gerekli bu iş için.

Teşekkürler... Peki hiç kullanılmayan bilgisayarların neden şişmiş olurki kondansatörleri

zamanla şişiyor hocam, satış stratejisi bunlar, onlar bozulacak ki yenisini alasın :wink:
Ben yaz tatilinde sağlam bıraktığım atölyedeki 3 bilgisayarı sene başında bozuk buldum.

valla sıkıntı aynımıdır bilmiyorum ama buna benzer bir dert te bende var bil sürekli donuyor statik elektrik diyorum ama sanırsan bu sıkıntı var bende de ne yapcaz bilmiyorum

Bnede aynı labdan var. Bilgisayarlarda genelde anakart arızası oluyor. 4 tanesini geçen hafta tamire verdik. Bu experler genelde hep sıkıntı :-1:

cogullu' Alıntı:
Tecrübeyle sabittir ki bu bilgisayarların genel sorunu kondansötör şişmesidir. RAM slotlarının yanındaki uzun mavi 3 adet konsansatörlere bakın şiştiğini göreceksiniz, bu kondansatörleri aynı değerdeki kondansatörlerle değiştirin problem kalmaz. Kondansatörleri takarken - + uçlarına dikkat edin. Bu işle daha önce uğraşmamışsanız bir elektronikçiyle tanışın çünkü alet edavat gerekli bu iş için.
Aynen hocam :+1:

cogullu' Alıntı:

3 tane bilgisayarımız açılırken kapanıyordu. Teknik servisle görüştüm datateknik garanti biitti exper bakacak ded, exper de dataeknik e yönlendirdi. aralarında kısır döngü başladı. derken bakanlığı aradım onlarda garanti süresi doldu sözleşme bitti vs. eveledi geveledi. BTX anakart bulunmuor cok napıcaz derken bu arkadaşımızın mesjaını okdum ve baktım ki dediği gibi kondasatörler patlak değiştirrttim 3 bilgisayarda çalışıyor.
Teşekkürler cogullu hocam,
Teşekkürle bilgisayarbilişim.net e

aynı durumla bende karşılaştım ve 20 bilgisayarın hemen hemen hepsinde aynı sorun vardı.anakartta 3 tane kondansatör oluyor.onları değişince bilgisayarlar düzeldi.kondansatörleri takarken + - yönlere dikkat ..

bende ekrana görüntü gelmeme sorunu var ancak ekranları değiştirince düzeliyor,bunun için de aynı şeyi mi düşünmeliyim?

Hocam aynı makinelerden bizim bölümde 20+1 var. Genelde işlemci etrafındaki kondansatörler şişiyor. Bir kontrol edin. 7-8 tanesi aynı sorunu yaşadı. Kondansatörleri değiştirdik hepsi çalıştılar.

cogullu' Alıntı:
Hocam bu yorumunuzu bugüne kadar okumadığım için kendime çok kızdım şimdi.. :(

kondansatörün nasıl takıldığını da söyleseniz keşke. havya felan lazımmış siz neler kullandınız?

bugün 3 bilgisayardaki kondansatörleri değiştirttim sorun halloldu 3ünde de. sırada 7 tane daha var :D
teşekkürlerimi iletmeyi bir borç bilirim efenim :++:

Arkadaşlar 9 tane bilgisayarın kondansatörlerini kendim değiştirdim. İlk defa yaptım. 30 kuruş kondansatörün tanesi :) Çok ucuza halloldu. Sadece + ve - uca dikkat edin yetiyor :) Hiç korkmayın gözünüzde büyütmeyin. Ben buradan okuyup ilk defa kondansatör değiştirdim ve çok memnun kaldım :)

Geri