UBAK 2008 Exper Bt win 7 yükleme sorunu

Kodla Büyü

cruise02

Site Gezgini
arkadaşlar yeni okulumda ubak 2008 exper pc ler var hepsinde vista yüklü. ben pc ler win 7 yüklemek istiyorum fakat win7 krulum dvd sini boot ettikten sonra ekran kararıyor ve uzun bir süre bekledikten sonra win7 kurulum ekranı geliyor. şimdi yükle dediğimde de usb yada cd den driver göstermemi istiyor ve yükleme iptal oluyor. Makinalarda koruma kartı yok bitürlü çözemedim bunlara win 7 nasıl yükleyecez bilenler yardımcı olursa sevinirim...

hocam yeni göreve başladığım okulda aynı bilgisayarlar var ve geçen hafta hepsine win 7 yükledim 1 i hariç onda da sizin dediğiniz sorunla karşılaştım biraz kurcalayınca anladımki o aynı sorunla karşılaştığımız bilgisayarın hardiski yanmış ve boot edilen işletim sistemi yüklenecek driveri köremiyor sorunun ordan kaynaklanıyor olabilir.

Kafamıza göre işletim sistemini değiştirebiliyor muyuz? Sonuçta elimizde Win7 lisansı yok. Başımızı ağrıtırlar. Öyle olmasa bir gün vista'da durmam. O kadar yavaş ki bilgisayarlar tam anlamıyla kullanılabilir hale gelmesi 4-5 dakika sürüyor.

hocam bilgisayarların hepsinde vista yüklü ve sorunsuz çalışıyorlar hdd yansa vistayıda açmaması lazım. ben birine win7 yükleyip imajını alıp bütün bilgisayarlara kurmayı düşünü yorum ama bi türlü yükleyemedim..ayrıca ilginiz için teşekkürler

Srebrenitsa' Alıntı:
Kafamıza göre işletim sistemini değiştirebiliyor muyuz? Sonuçta elimizde Win7 lisansı yok. Başımızı ağrıtırlar. Öyle olmasa bir gün vista'da durmam. O kadar yavaş ki bilgisayarlar tam anlamıyla kullanılabilir hale gelmesi 4-5 dakika sürüyor.
hocam vista deddiğiniz gibi çok yavaş kullanmak işkence gibi.

kalelibilişim' Alıntı:
Çözüm biosdan sata ayarını kapatmak ya da cd/dvd ye güncel sata driver entegre etmek.
Biostan sata ayarlarını kapattım gene olmadı. anakartın güncel sata driverlarını bulamadım. anakartlar fujitsu-siemens aradım ama bulamadım

arkadaşlar bende bios ayarlarında felan oynamadan gayet kolay halloldu. şimdi ekstra şunu yaptım diyeceğim hiç bişey yok... ama yine de yarın bios ayarlarının mevcut durumunu kontrol eder bi farklılık varsa yazarım...

murtace' Alıntı:
arkadaşlar bende bios ayarlarında felan oynamadan gayet kolay halloldu. şimdi ekstra şunu yaptım diyeceğim hiç bişey yok... ama yine de yarın bios ayarlarının mevcut durumunu kontrol eder bi farklılık varsa yazarım...

hocam varsa yaptığın bi değişişklik paylaşırsan sevinirim. bi türlü bu experlere alışamadım

bende okula gönderilen expere format attıma format tamamlandı hiçbir sorun olmadı
ama bilgisayarı resetlediğimde siyah ekranda takılıyor
aynı sorunla karşılaşan varsa yazarsa sevinirim.

Ubak 2008 Exper makinalar win 7 kuruluyor. Fakat kurulumda pardus yüklü olan partition u kaldırın ve yeniden ekleyin. (fdisk yapın yani.)
sorun çözülecektir.

Geri