UBAK Casper Pclerin Power supplyleri arızalanmaya başladı.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ilk3r
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ilk3r

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar okulumda 2009 yılında Ulaştırma Bakanlığının casper la anlaştığı çift çekirdekli bilgisayarları var. Bu seneye kadar herşey yolundaydı.

Bu sene power supplyler bir bir arızalanmaya başladı. Sanki 3. senede bozulacak gibi ayarlanmış.
4 pc eldeki atık kasalardan taktığım güç kaynakları ile kurtardım. 1 PC nın güç kaynağı arızası ise anakartı (foxcon) yakmış. Onuda düzelttim. Bugün ise 2 tane daha açılmayan bilgisayar gördüm. Galiba güç kaynaği arızası.

Budurumla karşılaşan arkadaşlar var mı? siz nasıl çözüm buldunuz. Power supply nin arızası tamir edilecek gibimi

fikirleri olan arkadaşlardan paylaşmalarını rica ediyorum.

Şimdide yeni bir sorun peydah oldu. Bazı bilgisayarların ağ kablosu takılı iken güç düğmesine bastığında açılmıyor. Yani ışık yanması fan çalışması vs hiçbir tepki vermiyor.

Ağ kablosunu çıkarttığımda ise 30 sn sonra normal olarak çalışmaya başlıyor. Çalıştıktan sonra ağ kablosunu taktığımda bir sıkıntı olmuyor. Bilgisayarı kapatıp tekrar açarken yine ilk sorun devam ediyor.

Fikirlerinizi alabilir miyim?

Hocam ilk defa duydum son yazdığınız sorunu ama artık şaşırmıyorum, bende çok abzurt hatalarla uğraştım. dediğin hatanın olası çöüzümü bios ayarlarının elden geçmesi yada biosun güncellenmesi olabilir diye düşünüyorum. powersuply lara gelince, exper marka aynı jenerasyon bilgisayarlar vardı okulumda geçen yıl onlardan bir çoğu aynı şekilde powersupply ve anakart problemleri vermişti. ucuz anakart ve iskelet seçimi bunu kaçınılmaz son yapıyor. iyi çalışmalar hocam. kolay gelsin.

Hocam PSU'ların tozunu düzenli olarak alın. Hava üfleyici aletten edinin. Bu sorunların bir kısmı tozdan diğer kısmı ise voltaj dalgalanmalarından olur.

Ağ kablosu sorunu da gerçekten çok ilginçmiş. Bios güncellenip denenebilir bence de.

Arkadaslar ilginiz için tesekkurler. Pazartesi dedıgınız gıbı Bios ları Update edip sonucu buradan yazarım.

bios update leri işe yaramıyor, bugün farkettiğimde ağ kablosunu hiç takmasam bile bir 30 saniye kadar kasa çalışmıyor. Sonra birden çalışıyor.

ilk3r' Alıntı:
Şimdide yeni bir sorun peydah oldu. Bazı bilgisayarların ağ kablosu takılı iken güç düğmesine bastığında açılmıyor. Yani ışık yanması fan çalışması vs hiçbir tepki vermiyor.

Ağ kablosunu çıkarttığımda ise 30 sn sonra normal olarak çalışmaya başlıyor. Çalıştıktan sonra ağ kablosunu taktığımda bir sıkıntı olmuyor. Bilgisayarı kapatıp tekrar açarken yine ilk sorun devam ediyor.

Fikirlerinizi alabilir miyim?

İlker hey Allah Razı olsun ağ kablosunu çıkarınca Çalışıyor enteresan ya

Geri