UBAK Exper BT Sınıfının pclerini Win7 mi XP mi yapıyım?

Kodla Büyü

jarrah87

Üye
İyi akşamlar arkadaşlar ....
UBAK'ın 2007 de getirdiği Exper 15+1 pc lerden oluşan BT sınıfımın garanti süresi doldu ayrıca vistada artık yapamıyorum
ikide bir etkinleştirme istiyor pc ler çöküp duruyor ve çok ağır...
kesin karar verdim Xp veya Win7 yapacağım ama pc ler Win7'yi kaldırır mı?
Yoksa Xp mi yapmalıyım? iyi bir performans istiyorsam?
Ayrıca bir pc ye xp veya win7 kurup diğerlerine imajını yükleme yapabilirmiyim? ya da tek tek kurulum mu yapmam gerekli?

Arkadaşlar hassas davranıyorum çünkü bir kere ugraşıp artık sorunsuz bir lab. istiyorum.... Cevaplarını bekliyorum... :?:

Ubak kapsamında kurulan pc ler Core 2 Duo E6550 işlemci , 2GB Ram ve 160 GB HDD diye hatırlıyorum. Windows 7 yi çok rahat kaldırır.

Bir tane makinaya tüm programları kurduktan sonra Acronis True image programı ile imajını alıp diğer pc lere yükleyebilirsiniz.
Programın kurulum dosyaları ve anlatımı ile ilgili daha önce açılan başlıkları inceleyebilirsiniz.

Pentium 3 1000 işlemcili 512 MB RAM'li bilgisayara Windows 8 kurdum, gayet başarılı :+1: Windows 7 tabanlı olduğu için Windows 7 de bir çok düşük özellikli bilgisayarlarda iyi çalışıyor. Vista'ya göre kesinlikle hızlı zaten.

Ben de 4 saat ders için Anadolu Lisesine gidiyorum. 2007 Exper 15+1'ler var. Çok fazla vaktim olmadığı için vistaları adam etmeye karar verdim. Windows 7 kurmak v.s. çok vakit alacak, kendi okulum değil sonuçta. 4 saat ders için o kadar uğraştığıma da değmez. Okulun formatörü de var Tarih öğretmeni...

Bende de aynı bilgisayarlardan var. Yarısında Windows 7, yarısında da Vista var. Çok da güzel çalışıyorlar...

fahrican' Alıntı:
Ubak kapsamında kurulan pc ler Core 2 Duo E6550 işlemci , 2GB Ram ve 160 GB HDD diye hatırlıyorum. Windows 7 yi çok rahat kaldırır.

Bir tane makinaya tüm programları kurduktan sonra Acronis True image programı ile imajını alıp diğer pc lere yükleyebilirsiniz.
Programın kurulum dosyaları ve anlatımı ile ilgili daha önce açılan başlıkları inceleyebilirsiniz.

Öğretmen pc si 2 gb da öğrencileri 1 gb yapmışlar.. tek çekincem o idi acaba 1 gb bellek win7 için yeterli mi

hocam ben xp kurdum daha iyi performans alıyorum hemde kullanımı çocuklar için daha kolay oluyor ve ağda da hiç problem yaşanmıyor . bence tabiki.

2 sene önce lise de çalışırken ben hepsine win7 kurdum,güvenlik kartlarını çıkatrıp deep freeze kurdum, sıkıntısız çalışıyorlar(hala).

karşılaşacağınız problemlerin büyük bir kısmını güvenlik kartları yüzünden oluyordur ve olacaktır.

Geri