UBAK Exper Win7 Ses Sorunu

Kodla Büyü

afsinbey

Seçkin Üye
Seçkin Üye
UBAK Projesi kapsamında okullara gönderilen EXPER Öğrenci bilgisayarlarından birine format atmak zorunda kaldık. Sonrasında makinaya win7 kurdum. Ses kartı tanınmış görünüyor ve ses de çalmada da sorun yok görünüyor. Ancak hoparlörlerden ses çıkışı yok. Forumdaki sürücüleri denedim, olmuyor. Fujitsu Siemens Anakart sürücülerini indirdim olmuyor. Ne yaptımsa ses çıkmasını sağlayamadım. Bilgisi olan ya da böyle bir sorunu çözen var mı aranızda? Bu arada harici ekran kartı taktım kasaya. ATI Radeon HD 4250. Orjinal kasadan tek fark bu.
Bi yardım ederseniz sevinirim.

Win7 tanımış görüyor ama hatalı yada eksik diyeyim. Onu kaldırıp anakart ses kartına uygun sürücüyü yükleyin.

hoparlörü doğru çıkışa taktığınızı düşünerek ekranın sağ alt köşesindeki ses simgesine bakar mısınız, çarpı işareti var mı ses simgesinde ?? biostanadvanced bölümünden integrated peripherals bölümüne girer misiniz, orada audio kısmının değeri enable olması gerekir.. bir altında bulunan kısmın ise legacy olması gerekiyor.. sorunu hallemezseniz uzaktan yardım ile halledebiliriz sayın hocam.. kolay gelsin..

Hocam, hoparlörde çarpı yok ve müzik çalmaya başladığımda sorunsuz çalıyor görünüyor. BIOS ayarlarında da sorun yok. Ne denediysem olmadı yani :)

Hocam yeni Intel 10.1 Chipset driver ve Realtek HD Audio 2.72'den sonraki sürümlerde bu problem oluşuyor.
Intel Chipset 9.11 ve Realtek HD Audio 2.67 kurmanı tavsiye ederim.

Realtek'in eski sürümlerini de denedim ancak maalesef sonuç hüsran. Hiç başıma böyle birşey gelmemişti. Kendimden şüphe etmeye başlayacağım artık. Intel Chipset 9.11'i bulup kuramadım sadece bu PC'ye göre. Geri kalan herşeyi yaptım. Kaldırıp yere atasım geldi kasayı :verymad:

furkan4304 hocam, bikaç kez denedim o sürücüyü, çözülmüyor sorun. c1han hocam, indirip kurup yazıyorum hemen sonucu.

Valla arkadaşlar, denemediğim yöntem kalmadı. Çeşit çeşit sürücüsünden tutun da Driver Magician ile çalışan makinadan yedek alıp kendi makinamda kurmaya kadar hepsini denedim. Ama maalesef bu kasadan ses çıkmıyor. Donanımsal bir hata vardır artık diyerek pes ediyorum. Yardımlarınız için çok teşekkürler.

yerinizde olsam tekrar format atıp önce ses sürücüsünü kurmaya çalışırdım.. bazen diğer sürücüler realtek'in ses sürücüsünün sonradan kurulmasını çekemiyor :) yine de pci bir ses kartı takmak da en son seçenekler arasında.. kolay gelsin..

hocam motherboard_driver_audio_realtek_azalia-ati driver ı kurun düzelir.buradan yükleyemiyorum boyutu 114 MB.google dan aratıp bulabilirseniz deneyin.kolay gelsin

bu vista dvd den denedim surucu guncellestirden olmustu bi kac bgisayarin on girisi yerine arka giristen sorunu cozmustum

fatihinfedaisi' Alıntı:
yerinizde olsam tekrar format atıp önce ses sürücüsünü kurmaya çalışırdım.. bazen diğer sürücüler realtek'in ses sürücüsünün sonradan kurulmasını çekemiyor :) yine de pci bir ses kartı takmak da en son seçenekler arasında.. kolay gelsin..

Son seçenek olarak harici ses kartı benim de aklımda. Bulabilrsem öyle denerim artık.

Geri