Ubuntu 8.04 Ücretsiz Cd Dağıtımına Başladı....

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nasyek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

nasyek

Site Gezgini
Linux dağıtımları içinde güzide bir yere sahip olan Ubuntu'nun yeni sürümü çıkıyor. Kurmak isteyen arkadaşlar için ücretsiz cd isteği alınmaya başlandı. Ancak sizden ricam eğer kurmayı düşünmüyorsanız veya yeterli bir bağlantınız varsa ücretsiz cd istemeyin.
İstek için üye olmanız gerek.
https://shipit.ubuntu.com/

bilgi için sağolasın, birşey merak ettim hocam, cd ler nerden geliyor :)
gerçekten yolluyorlarsa helal olsun..

cimenwd' Alıntı:
helal olsun ben de olsam aynısını yapardım :lol: Ama CD ve kargo parasını alıyorlar
Ben uzun süredir 5.0 dan beri istiyorum. Cd'ler Belçika, Hollanda gibi ülkelerden geliyor. Ubuntu Avrupa bürosundan sanırım. Siteyi kontrol etmişseniz free yazısı geçiyor. Cd'ler için herhangi bir ücret alınmıyor. Sadece sizden ricam eskiden istenilen kadar cd gönderiyorlardı. Ülkemizde ki insanlar El-Kaide evlere bombalı paket gönderiyor diye ücretsiz diye sürüyle şaka yaptılar. Şu anda yalnızca 5 (yanılmıyorsam bu sürümde 1) cd gönderiyorlar. O nedenle gerçekten denemek istiyorsanız isteyin.3 hafta gibi bir sürede ulaşıyor. Bağlantınız varsa 3 gün sonra www.ubuntu.com adresinden indirebilirsiniz.

Hala aklında soru işareti olan arkadaşlar için istediğim cd'lerin bugüne kadar ki dökümü:
* 5 CDs requested on 2005-10-08. This request was cancelled, so no CDs were shipped.
* 5 CDs requested on 2006-02-25. 5 CDs were approved and sent to the shipping company on 2006-03-01. Please note requests usually take from 4 to 6 weeks to deliver, depending on the country of shipping.
* 15 CDs requested on 2006-08-27. 15 CDs were approved and sent to the shipping company on 2006-08-29. Please note requests usually take from 4 to 6 weeks to deliver, depending on the country of shipping.
* 3 CDs requested on 2007-04-12. 3 CDs were approved and sent to the shipping company on 2007-04-14. Please note requests usually take from 4 to 6 weeks to deliver, depending on the country of shipping.
* 4 CDs requested on 2007-10-10. 4 CDs were approved and sent to the shipping company on 2007-10-15. Please note requests usually take from 4 to 6 weeks to deliver, depending on the country of shipping.
* 1 CDs requested 12 hours ago. 1 CDs were approved and sent to the shipping company 4 hours ago. Please note requests usually take from 4 to 6 weeks to deliver, depending on the country of shipping.
..........................
Bu arada dikkat ettiyseniz Cd gönderim sayısı sürekli düşmüş ve bu sürümde 1 tane.

ghost' Alıntı:
bilgi için sağolasın, birşey merak ettim hocam, cd ler nerden geliyor :)
gerçekten yolluyorlarsa helal olsun..

Geçen sene bende kararsız kalarak Sun firmasının bir formunu doldurmuştum. ama 2-3 ayiçinde Amerikadan 0 kuruşum gitmeden 3 DVD sahibi oldum. Hoş o işletim sist. kuracak birbilgisayarım olmadı ama DVD ler güzel bir şekilde arşivimdeki yerini aldı.
Bunu da deneyelim bakalım..

arkadaşlar ubuntuyu kurdum ancak bazı driverleri bulamıyorum. bende dell inspiron 6400 laptop var. mesela internete bağlanamadım. nereden bulabilir arkadaşlar. dellin destek sitesinde linux sürücüleri de yok...

arkadaşlar linux ta yeniyim biraz daha yardımcı olsanız. driver sorunu çekiyorum internete bağlanamıyorum. nasıl ayar yapmalıyım

hangi driver lardan bahsediyorsunuz.
bende aynı makineyi kullanıyorum. internete nasıl bağlanmayı deniyorsunuz. ethernet üzerinden mi yoksa kablosuz mu?
şu anda bu yazıyı ubuntu 7.10 üzerinden yazıyorum.ethernet üzerinden nete bağlıyım.

kablosuz için ndiswrapper var. bunun hakkında http://tr.pardus-wiki.org/Donan%C4%B1m:Ndiswrapper
biraz araştırma yaparsanız.

ayrıca ubuntu kullanmaya başlamışsınız. ubuntu forumlarından azami ölçüde faydalanmaya çalışın.

ARKADAŞLAR NE OLUR YARDIM. BİR MERAKTIR UBUNTUYU İNDİRDİM VE KURDUM. ANCAK BİLGİSAYARIMIN TÜM ÖZELLİKLERİNİ KULLANAMIYORUM. EN ÖNEMLİSİ İNTERNETE BAĞLANAMIYORUM. WIRELESS İLE BAĞLANTI KURUYORUM.
DELL INSPIRON 6400 VAR ELİMDE.
BU KONUDA SÜRÜCÜLER VE DESTEK İLE İLGİLİ NET BİLGİ VE PROGRAMA NERDEN ULAŞABİLİRİM. FORUM SİTELERİ O KADAR KARIŞIK Kİ NEYİN HANGİ MAKİNAYA AİT OLDUĞU BELLİ OLMUYOR.

ARKADAŞLAR NE OLUR YARDIM. BİR MERAKTIR UBUNTUYU İNDİRDİM VE KURDUM. ANCAK BİLGİSAYARIMIN TÜM ÖZELLİKLERİNİ KULLANAMIYORUM. EN ÖNEMLİSİ İNTERNETE BAĞLANAMIYORUM. WIRELESS İLE BAĞLANTI KURUYORUM.
DELL INSPIRON 6400 VAR ELİMDE.
BU KONUDA SÜRÜCÜLER VE DESTEK İLE İLGİLİ NET BİLGİ VE PROGRAMA NERDEN ULAŞABİLİRİM. FORUM SİTELERİ O KADAR KARIŞIK Kİ NEYİN HANGİ MAKİNAYA AİT OLDUĞU BELLİ OLMUYOR.

Geri