ubuntu yüklü bilgisayara windows7 yükleme sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zensu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

zensu

Aktif Üye
arkadaşlar, merhaba,
elimde dell vostro bir laptop var, ubuntu yüklü
windows 7 yüklemek istiyorum ama sürücü seçerken hiçbirini seçemiyorum, bu sürücü uygun değil hatası veriyor,
4 kısım var hiçbirini seçemiyorum, elimde ubuntu cdsi de yok
ne yapmam lazım yardımcı olabilecek olan var mı?

disk patiton magicle diski 2 ye böl hocam fat olmayacak ntfc yapacaksın

teşekkürler deneyeyim

malesef olmadı, disk üzerinde değişiklik yapamıyorum

Hocam tersten dene daha kolay olur Windows 7 yi kur once diski sifirla tum bölümleri sil, 2 ye bol öyle kur Windows 7 yi sonra Ubuntu kur. Yok Ubuntu silmem dersen o zaman ubuntu içerisinde disk bölümleme yapman gerek.

ubuntunun silinmesi sorun değil, internette baya araştırdım, diskleri direkt silip tekrar oluşturup yükleyince hata verebiliyormuş, ntfs olarak biçimlendirilmesi lazımmış oda olmuyor, gpartedla ubuntunun içinden disk bölümlemesi yapayım dedim, gparted çalışmadı bir türlü

Kişisel dosyalarınızı yedekledikten sonra; Ubuntu'nun silinmesi sorun değilse;
Windows 7 kurun önce. Kurarken bölümlemeyi yaparsınız.
Örneğin, 100 GB'lık bir bölüm tanımlayıp, buraya Win7 kurmak istediğinizde, kendiliğinden 100 MB'lık bir alan daha ayırır. Bu, iki bölümü Windows'a ayırmak demektir.
Ubuntu için de bir miktar bölüm ayırın ve burayı Win7 kurulumu esasında tanımlamayın. (Unutmayın. 1 harddiski en fazla 4 parçaya bölebilirsiniz.)
Win7 kurulumu bittiğinde Ubuntu kurulumuna geçin. Win7 kurarken tanımlamadığınız (Ubuntu için ayırdığınız) bölüme kurulumu gerçekleştirin. Zorunlu değil ama takas alanı da oluşturursanız harddisk'iniz 4'e bölünmüş demektir. Bu durumda kişisel dosyalarınızı sistemlerinizden farklı bir bölümde depolamak isterseniz bunu yapamazsınız. Eğer yapmak isterseniz takas alanı (Swap) tanımlamayın. (RAM düşükse tanımlamanızı tavsiye ederim.)

engin724' Alıntı:
Kişisel dosyalarınızı yedekledikten sonra; Ubuntu'nun silinmesi sorun değilse;
Windows 7 kurun önce. Kurarken bölümlemeyi yaparsınız.
Örneğin, 100 GB'lık bir bölüm tanımlayıp, buraya Win7 kurmak istediğinizde, kendiliğinden 100 MB'lık bir alan daha ayırır. Bu, iki bölümü Windows'a ayırmak demektir.
Ubuntu için de bir miktar bölüm ayırın ve burayı Win7 kurulumu esasında tanımlamayın. (Unutmayın. 1 harddiski en fazla 4 parçaya bölebilirsiniz.)
Win7 kurulumu bittiğinde Ubuntu kurulumuna geçin. Win7 kurarken tanımlamadığınız (Ubuntu için ayırdığınız) bölüme kurulumu gerçekleştirin. Zorunlu değil ama takas alanı da oluşturursanız harddisk'iniz 4'e bölünmüş demektir. Bu durumda kişisel dosyalarınızı sistemlerinizden farklı bir bölümde depolamak isterseniz bunu yapamazsınız. Eğer yapmak isterseniz takas alanı (Swap) tanımlamayın. (RAM düşükse tanımlamanızı tavsiye ederim.)

ubuntuyu tekrar yüklemek istemiyorum ama anlaşılamadı galiba win7 kurulum başlangıcında disk seçemiyorum, bölemiyorum, olduğu gibide kuruluma devam edemiyorum
disklerin hepsini silip yeniden mi oluşturmalıyım, bunu yapmak riskli değil mi,
yeni alınmış bir bilgisayar.internette riskli diye okuyunca cesaret edemedim

Windows kurulumu sırasında diskin bölümlerini görebiliyor musunuz? Eğer görebiliyorsanız, o ekranda gelişmiş seçenekler bağlantısına tıkladığınızda bölümleri silmek için sil, yeni vs. gibi seçenekler gelecek. Her bir bölümü silin, ardından yeniden istediğiniz gibi bölümleyip, her birini biçimlendirin. Ardından da C'yi seçip, kurulumu tamamlayın.
İşletim sistemi kurulumlarında sabit disk bölümlerini silmenin herhangi bir olumsuzluğu olmaz.

Hocam disklieri seçebilmeniz için önce tüm bölümleri silmeniz gerek. silmenize de mi müsade etmiyor?

yakuphan' Alıntı:
Windows kurulumu sırasında diskin bölümlerini görebiliyor musunuz? Eğer görebiliyorsanız, o ekranda gelişmiş seçenekler bağlantısına tıkladığınızda bölümleri silmek için sil, yeni vs. gibi seçenekler gelecek. Her bir bölümü silin, ardından yeniden istediğiniz gibi bölümleyip, her birini biçimlendirin. Ardından da C'yi seçip, kurulumu tamamlayın.
İşletim sistemi kurulumlarında sabit disk bölümlerini silmenin herhangi bir olumsuzluğu olmaz.

diskleri görebiliyorum, ben gelişmişten silmeden önce biçimlendirdim, olmadı, Linux işletim sistemine göre ayarlanmıştır yazısı var, o yüzden silinirse disk zarar görebilir yeni işletim sistemi kurulumu düzgün olamaybilir yazıyordu nette, o yüzden silmedim

nosTRa' Alıntı:
Hocam disklieri seçebilmeniz için önce tüm bölümleri silmeniz gerek. silmenize de mi müsade etmiyor?

silmeyi denemediğim için bilmiyorum, hocam

sorun olmaz diyorsanız eve gidince silerek yapmayı deneyeyim

zensu' Alıntı:
yakuphan' Alıntı:

diskleri görebiliyorum, ben gelişmişten silmeden önce biçimlendirdim, olmadı, Linux işletim sistemine göre ayarlanmıştır yazısı var, o yüzden silinirse disk zarar görebilir yeni işletim sistemi kurulumu düzgün olamaybilir yazıyordu nette, o yüzden silmedim

nosTRa' Alıntı:

silmeyi denemediğim için bilmiyorum, hocam

sorun olmaz diyorsanız eve gidince silerek yapmayı deneyeyim

Hocam ubuntu zaten EXT4 ve swap olarak disk bölümlerini kullanır. sizin bu dosya sistemleri üzerinde Microsofta ait işletim sistemlerini kurmanız mümkün değil. Ubuntudan vazgeçecekseniz. Kurulum ekranında @yakuphan hocamın yazdığı gibi silme işlemi yapacaksınız ondan sonra yeniden bölüm oluşrup windows kuracaksınız. tüm bu işlemlerden sonra sistemde grub' a(önyükleyici) ait biz iz kalırsa onu da o zaman anlatırız :)

hocam windows ve linuz farklı dosya biçimi kullanıyor, arkadaşlar zaten bahsetmişler, önce hdd üzerin deki tüm bölümleri sileceksiniz. Sonra kendi isteğinize göre bölümlendirin, tek parça da kullanabilirsiniz.
Öncelikle ubuntu ya ait bütün bölümleri silip format ekranında tek parça hdd haline getireceksiniz, sonra biçimlendir diyeceksiniz. Zaten win7 siz aksini belirtmediğiniz sürece ntfs olarak biçimlendiri. Daha sonra kuruluma başlayabilirsiniz.

zensu' Alıntı:
disklerin hepsini silip yeniden mi oluşturmalıyım, bunu yapmak riskli değil mi,
yeni alınmış bir bilgisayar.internette riskli diye okuyunca cesaret edemedim
Hocam herhangi bir riski yok. Ben yıllardır yapıyorum bunu. Linux'u hiç kullanmayacaksanız zaten işiniz kolay. Win 7 kurarken tüm bölümleri sırayla tek parça kalana kadar "sil" deyin. Sonra da istediğiniz gibi bölümledirip yüklersiniz.

hirens boot cd gibi bir açılış cdsi ile partition magic programını açın hocam, hard diskin tamamını ntsf olarak biçimlendirin sonra da win 7 yi hatasız kurun kolay gelsin.

Geri