(Ücretsiz) e-Kilit - Akıllı Tahta Koruma Yazılımı

Kodla Büyü
Hocam her öğretmen kendi TC'sini girdiği için çocuklar zaten öğretmenin TC kimlik yazdığını bilmiyorlar. Her öğretmen farklı farklı rakamlar yazdığından "ezberleyelim" düşüncesi olmuyor. Dediğim gibi 2 yıldır kullanıyoruz. Öğretmenler de çok memnun ben de... Program gayet de basit. Karmaşıklık hiç yok. Ömür boyu lisanslı...
Hocam kullanıldığı okul İlkokul ise dediğiniz gibi olur ama Lise de kullanılırsa inanın bana oradaki öğrenciler tüm öğretmenlerinin TC'sini 2dk da bulurlar.

Hocam kullanıldığı okul İlkokul ise dediğiniz gibi olur ama Lise de kullanılırsa inanın bana oradaki öğrenciler tüm öğretmenlerinin TC'sini 2dk da bulurlar.
Sevgili hocam lisede de kullanılır hiç sorun değil. Programın ömür boyu lisans istememesi çok avantaj. Bir kere satın alıyorsun artık istediğin gibi kullanıyorsun. Lisedeki gençler öğretmenin TC kimlik numarasını nereden bulacak? Ayrıca öğretmenler, kullanıcı adı kısmına TC'lerini yazıyorlar ya; öğrenciler öğretmenin TC'lerini yazdığını nereden anlayacak? Öğretmenler "ben TC numaramı yazıyorum" mu diyecek? :)

merhaba. ilk defa kurmayı deneyeceğim. (bilişim öğretmeni değilim) o yüzden şu konuları merak ettim.

ana program dediğimiz kavram nedir? okul içerisinde sürekli açık bir bilgisayar mı gerekiyor acaba bunun için? yoksa usb anahtarlarını oluşturmak için mi gerekli sadece? kendi laptopumuzda kurulu olsa olur mu?
akıllı tahtalara 1 kere kurduktan sonra öğretmen eklemek yada silmek için akıllı tahtaları güncellemek gerekiyor mu? o iletişim nasıl sağlanıyor?
ayarlarda sunucu adresi girilmesi zorunlu mu?

Son düzenleme:
Sevgili hocam lisede de kullanılır hiç sorun değil. Programın ömür boyu lisans istememesi çok avantaj. Bir kere satın alıyorsun artık istediğin gibi kullanıyorsun. Lisedeki gençler öğretmenin TC kimlik numarasını nereden bulacak? Ayrıca öğretmenler, kullanıcı adı kısmına TC'lerini yazıyorlar ya; öğrenciler öğretmenin TC'lerini yazdığını nereden anlayacak? Öğretmenler "ben TC numaramı yazıyorum" mu diyecek? :)
Hocam öğrencilerin TC kimlik numarası dahil tüm kişisel bilgileri bulması sizce zor bir şey mi?
TC numarasının yazıldığını ise bu sitelerde yazılan yazılardan mutlaka öğreneceklerdir.

Son düzenleme:
Hocam öğrencilerin TC kimlik numarası dahil tüm kişisel bilgileri bulması sizce zor bir şey mi?
TC numarasının yazıldığını ise bu sitelerde yazılan yazılardan mutlaka öğreneceklerdir.
sevgili hocam çok da uzatmaya gerek yok aslında konuyu :)
Bilişim öğretmeni her öğretmene TC değil de başka bir kullanıcı adı da tanımlayabiliyor. Yani öğrenciler burada "TC yazılıyormuş" diye gördü diye öyle olacak değil ya. Neyse ben çok memnunum ve hocalar da memnun bu programdan. Siz daha uygun bir program bulabilirsiniz efendim bir şey diyemem :)

merhaba. ilk defa kurmayı deneyeceğim. (bilişim öğretmeni değilim) o yüzden şu konuları merak ettim.

ana program dediğimiz kavram nedir? okul içerisinde sürekli açık bir bilgisayar mı gerekiyor acaba bunun için? yoksa usb anahtarlarını oluşturmak için mi gerekli sadece? kendi laptopumuzda kurulu olsa olur mu?
akıllı tahtalara 1 kere kurduktan sonra öğretmen eklemek yada silmek için akıllı tahtaları güncellemek gerekiyor mu? o iletişim nasıl sağlanıyor?
ayarlarda sunucu adresi girilmesi zorunlu mu?
Merhaba hocam.

Ana program, tahtaları yönetmek için kullanılan programdır. Anahtar oluşturmak, ayarları düzenlemek, tahyaları kontrol etmek, dosya transferi yapmak, duyuru-bildirim yayınlamak... gibi işlemler için kullanılır.
Ana program olmadan tahtalara kilit yazılımı kuramazsınız. Çünkü ana program ile kurulum diski oluşturmak ve bu disk ile tahtalara kilit yazılımını kurmak gerekir.
Sürekli açık kalmasına gerek yoktur.
Sadece kilit kullanacaksanız sunucu kurmanıza da gerek yoktur. Dolayısıyla ip adresi girmeniz de gerekmez.

Her öğretmenin ayrı anahtarı olsun istiyorsanız yeni gelen öğretmenler için yeni anahtarlar oluşturmanız gerekecek. Yeni öğretmeni tahtaların tanıması için tahtalarda anahtar listesini güncellemeniz gerekecek.
Her öğretmene ayrı ayrı anahtar oluşturmaktansa tek anahtarı tüm öğretmenlere kullandırabilirsiniz. Yeni gelen öğretmen de aynı anahtarı kullanabilir. Böylece tahtalarda güncelleme yapmanıza gerek kalmaz.
Hatta tek anahtarın yanında bir kaç tane yedek anahtar oluşturabilirsiniz.

Hocam aynı sorunu yaşıyorum. Sudo apt update de yaptım her şey güncel, internet bağlı .

Sorunu çözen olursa yazarsa çok sevinirim.
sudo apt update komutu hatasız şekilde tamamlandıktan sonra yine de ekilit23.deb paketini kuramıyorsanız ekilit5.deb veya ekilit19.deb paketlerini kurmuş olabilirsiniz.
Bu paketlerin üzerine ekilit23.deb paketini kurmaya çalıştığınızda da Bağlantı Hatası ! verir.
Önce bu paketleri kaldırmayı deneyin.
ekilit5.deb paketine çift tıklayarak açılan pencerede Kaldır tuşuna basın. Kaldır tuşu pasif ise ekilit5.deb kurulmamıştır.
Aynı şekilde ekilit19.deb paketini kaldırmayı deneyin.
Bunları kaldırdıktan sonra ekilit23.deb paketini kurabilirsiniz.

Yine de hata almaya devam ederseniz Detaylar > Konsol tuşuna basarak orada yazanları gönderiniz. Hata bilgileri orada yazacaktır.

Mehmet CAN hocam programınız gayet güzel ve sağlıklı çalışıyor. Emeğinize sağlık. Ücretsiz versiyonu kendi okulumuzda kullanmaya başladık. Yaşadığımız bir sıkıntıyı burada paylaşmak isterim

"Huawei" marka telefona sahip 2 öğretmenimizin telefonu QR kodları okuyamadı. Bölümden bir arkadaşımız "Huawei" telefonlarda program yükleme ve kameranın QR okumada bazı sorunlarının olduğunu belirtti. Google LENS AI ile yaptığı bazı ayarlamalar ile QR Kodu okutmayı başardık.
Sitenizin YARDIM kısmına HUWAEI marka telefonlarda yaşanan bu sorun ve sorunun çözümü ile alakalı bir Yardım Makalesi yayınlarsanız iyi olur diye düşünüyorum.
Eminim okulunuzda yada yakınlarınızda bir kişide mutlaka HUWAEI telefon mevcuttur. Kurulumdan tutun da QR Okutma işlemine kadar olan sorun ve sorunları bizzat deneyerek deneyimleyebilirsiniz. Yaşanan sıkıntıları görerek Sitenize bu konuda bir yardım makalesi olursa iyi olur.
SAYGILARIMLA!

Mehmet CAN hocam programınız gayet güzel ve sağlıklı çalışıyor. Emeğinize sağlık. Ücretsiz versiyonu kendi okulumuzda kullanmaya başladık. Yaşadığımız bir sıkıntıyı burada paylaşmak isterim

"Huawei" marka telefona sahip 2 öğretmenimizin telefonu QR kodları okuyamadı. Bölümden bir arkadaşımız "Huawei" telefonlarda program yükleme ve kameranın QR okumada bazı sorunlarının olduğunu belirtti. Google LENS AI ile yaptığı bazı ayarlamalar ile QR Kodu okutmayı başardık.
Sitenizin YARDIM kısmına HUWAEI marka telefonlarda yaşanan bu sorun ve sorunun çözümü ile alakalı bir Yardım Makalesi yayınlarsanız iyi olur diye düşünüyorum.
Eminim okulunuzda yada yakınlarınızda bir kişide mutlaka HUWAEI telefon mevcuttur. Kurulumdan tutun da QR Okutma işlemine kadar olan sorun ve sorunları bizzat deneyerek deneyimleyebilirsiniz. Yaşanan sıkıntıları görerek Sitenize bu konuda bir yardım makalesi olursa iyi olur.
SAYGILARIMLA!
Teşekkürler hocam.
Site üzerinden yaptığınız işlemleri benimle paylaşırsanız yayınlayabilirim tabii.

sudo apt update komutu hatasız şekilde tamamlandıktan sonra yine de ekilit23.deb paketini kuramıyorsanız ekilit5.deb veya ekilit19.deb paketlerini kurmuş olabilirsiniz.
Bu paketlerin üzerine ekilit23.deb paketini kurmaya çalıştığınızda da Bağlantı Hatası ! verir.
Önce bu paketleri kaldırmayı deneyin.
ekilit5.deb paketine çift tıklayarak açılan pencerede Kaldır tuşuna basın. Kaldır tuşu pasif ise ekilit5.deb kurulmamıştır.
Aynı şekilde ekilit19.deb paketini kaldırmayı deneyin.
Bunları kaldırdıktan sonra ekilit23.deb paketini kurabilirsiniz.

Yine de hata almaya devam ederseniz Detaylar > Konsol tuşuna basarak orada yazanları gönderiniz. Hata bilgileri orada yazacaktır.
Günaydın hocam dediğiniz gibi yaptım şimdide uçbirime sudo ekilit yazınca bu komut bulunamadı yazıyor.
Uç birimi ekilit kurulum içinde açtım.

Günaydın hocam dediğiniz gibi yaptım şimdide uçbirime sudo ekilit yazınca bu komut bulunamadı yazıyor.
Uç birimi ekilit kurulum içinde açtım.
Hocam güncel sürümü deneyiniz.

Ana programı indirip mevcut olanın üzerine kurun.
Kurulum flaşını tekrar oluşturun.
Tahtaya güncel flaş ile kurulum yapın.

Hocam güncel sürümü deneyiniz.

Ana programı indirip mevcut olanın üzerine kurun.
Kurulum flaşını tekrar oluşturun.
Tahtaya güncel flaş ile kurulum yapın.
Hocam yaptım yine aynı.

Ekli dosyalar

• 176518550001455147815274387905.webp
    176518550001455147815274387905.webp
    43.6 KB · Görüntüleme: 22
Hocam yaptım yine aynı.
Sabah aynı hatayı ben de aldım. E-Kilit son sürümü indirip ana programın kurulu olduğu bilgisayara programı kaldırmadan üstüne kurun. Yeni bir kurulum dosyası oluşturun. Pardus tahtaya gidin ve önceden kurduğunuz paketi kaldırın. Yeni oluşturduğunuz kurulum dosyasından paketi tekrar kurun. Bu şekilde yaparsanız sudo ekilit komutu çalışmaya başlıyor.
Sabah aynı sorunu ben de yaşayıp bu şekilde yapınca düzeldi. Umarım sizde de işe yarar. Kolay gelsin

ilksms
Geri