Ulaştırma bakanlığının EXPER reset atıp duruyor.

Kodla Büyü

cuisinier

Süper Üye
Süper Üye
Makina windows başlatılırken reset atıyor.
İşlemci sıcaklığı 32 derece.
Vistayı kurdum aynı
Xp yi kurdum aynı.
Ramları çıkartıp taktım aynı.
Bios pilini çıkartıp kısa devre bekletip tekrar takıp çalıştırdım aynı.
Kafayı yiyeceğim.
Başka neler yapabilirim.
Yardımcı olursanız sevinirim.

reset atması pawersaplyden olabilir,yada işlemcinin aşırı ısınmasından olabilir.işlemci fanı sert hareketlerden dolayı yerinden oynamış olabilir kontrol ederseniz.düzelebilir.kolay gelsin :tr: :tr: :tr: :tr:

Merhaba,

Bilgisayarın yeniden başlaması, boot virüslerinden kaynaklanıyor olabilir.

Avira AntiVir Rescue System CD

http://www.free-av.com/en/products/12/a ... ystem.html

Bu linkten indirin ve daha sonra boş bir cd'yi, cd rw ye takın ve programı çalıştırın, program isoyu cd ye yazana kadar bekleyin ve daha sonra bilgisayarınızı cd den açın ve karşınıza gelecek olan seçeneklerden ilerleyin dil seçimi vb işlemleri yaptıktan sonra linux tabanlı tarama modülü ekrana gelecektir. Daha sonra yazılımı güncelleyin ve tarama işlemine başlayın.

Ve Diğerleri

Diğerleri ise ıso kalıplarını cd ye kendiniz cd yazdırma programları ile yazdırıp bilgisayardaki zararlıları temizleyebiliriniz.

Dr.Web Live CD
F-Secure Rescue CD
Kaspersky Rescue CD

artvir' Alıntı:
Merhaba,

Bilgisayarın yeniden başlaması, boot virüslerinden kaynaklanıyor olabilir.

Avira AntiVir Rescue System CD

http://www.free-av.com/en/products/12/a ... ystem.html

Bu linkten indirin ve daha sonra boş bir cd'yi, cd rw ye takın ve programı çalıştırın, program isoyu cd ye yazana kadar bekleyin ve daha sonra bilgisayarınızı cd den açın ve karşınıza gelecek olan seçeneklerden ilerleyin dil seçimi vb işlemleri yaptıktan sonra linux tabanlı tarama modülü ekrana gelecektir. Daha sonra yazılımı güncelleyin ve tarama işlemine başlayın.

Ve Diğerleri

Diğerleri ise ıso kalıplarını cd ye kendiniz cd yazdırma programları ile yazdırıp bilgisayardaki zararlıları temizleyebiliriniz.

Dr.Web Live CD
F-Secure Rescue CD
Kaspersky Rescue CD
Hocam hardiskde sadece c: var. Format attım.
Formattan sonra virüs kalacağını zannetmen. Çünkü tek yerel disk var formattan sonra birşey kalmaz herhalde.
s.duran' Alıntı:
reset atması pawersaplyden olabilir,yada işlemcinin aşırı ısınmasından olabilir.işlemci fanı sert hareketlerden dolayı yerinden oynamış olabilir kontrol ederseniz.düzelebilir.kolay gelsin :tr: :tr: :tr: :tr:
Hocam işlemci fanı 32 derece civarı. Ne olur ne olmaz diye kasayı açıp, soğutucuya dokundum fazla sıcak değildi.

O zaman sadece
Bios ayarlarını sıfırla
Kasanın içinde tozlar varsa slotların arasında vb yerlerde temizle
Eğer buda olmazsa parçaları tekrar gözden geçir.
Elinde o model parçaları destekleyen başka bilgisayarın parçalarını sırası ile değiştir.
Ram'den veya bir parçadan başla
Bu sorunu yaşayan birçok bilgisayar kullanıcısı var.

Kolay gelsin...

hocam aynı sorun benim başıma da geldi ne yaptıysam olmadı ve sorun power supplymış. bence başka bi bilgisayarın powerını takarak öle dene... kolay gelsin

artvir' Alıntı:
O zaman sadece
Bios ayarlarını sıfırla
Kasanın içinde tozlar varsa slotların arasında vb yerlerde temizle
Eğer buda olmazsa parçaları tekrar gözden geçir.
Elinde o model parçaları destekleyen başka bilgisayarın parçalarını sırası ile değiştir.
Ram'den veya bir parçadan başla
Bu sorunu yaşayan birçok bilgisayar kullanıcısı var.

Kolay gelsin...

mehmetkz' Alıntı:
hocam aynı sorun benim başıma da geldi ne yaptıysam olmadı ve sorun power supplymış. bence başka bi bilgisayarın powerını takarak öle dene... kolay gelsin

Hocam hepinize teşekkür ederim.
Dediklerinizi pazartesi deneyeceğim.
Power supply ve tozlar olabilir.
Ram'i de diğer makinaların ramı ile değiştireceğim.
Tekrar teşekkürler s.duran , artvir , mehmetkz hocalarım.

Geri