Ulusal Bir gazete İle görüşüyorum

Kodla Büyü

sözbende

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
552
Değerli hocam çalışmalarınızdan dolayı sizi tebrik ederim.Zaman daki yazıyı okudum.Tamamen ders üzerine yazılmış bir yazıydı.Keşke bir kaç cümleyle norm üzerinede bir şeyler yazılsaydı.İnşaallah bu çalışmalar bakanlık nezdinde bir karşılık bulur.Kolaylıklar diliyorum.
 
Benzer bir yazıyı daha önceki zaman haberinde de iletmiştik, yeterli alan olmadığı için yer alamamıştı, bu sefer 12 den vururuz inşallah.

2 büyük sorunumuz var, 1.si zorunlu bir dersimizin olmaması, 2.si ise dersimizin olmamasından dolayı sürekli norm fazlası olmamız. Mesela ben son 3 yılda 3 kez norm fazlası olan bir bilişim tek. öğretmeniyim.
Artık hayatın içinde yer alan, herkesin bilgi sahibi olması gereken bilişim tek. dersi tercihe bağlı olarak seçmeli ders olarak okutulabiliyor, öğrenci tercihi önemli olduğu kadar okul idarelerinin tutumu da ders seçimini etkiliyor. Hal böyle olunca ders saatlerimiz çok az. Maaş karşılığı olan 15 saat dersi olan bilişim tek. öğretmeni bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Bu da doğal olarak Bilişim teknolojileri öğretmenlerinin norm kadro sorununu ortaya çıkarıyor. Ders saatimiz az olunca kadro fazlası olarak görünüyoruz. Çoğu okulda branş öğretmenlerinde 1 den fazla bulunmasına rağmen, benim okulumda 6-7 şer bulunmasına rağmen bizler 1 kişi bile fazla görünüyoruz.
Bilişim Rehber öğretmeni olarak görevlendiriliyor olsakta kurumun norm durumunu bu görevlendirme etkilemiyor.
22 Şubat 2011 Tarihli ve 27854 Sayılı Resmî Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiş norm yönetmeliğinde, “Norm kadro belirlenmesinde dikkate alınacak hususlar” başlıklı 15. maddesinin (g) bendi, 2. fıkrasındaki “Okul veya kurumlarda açılan bilgi teknolojisi sınıflarında görev alacak öğretmenlerin, norm kadroları Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşleri de alınarak Bakanlıkça belirlenir. Bu kurumların norm kadro sayılarının değişikliğinde de aynı yöntem izlenir ve branş değişikliğine bağlı düzenleme Bakanlıkça yapılır.” hükmü olmasına rağmen bu maddenin uygulanmamasında ısrar edilmektedir. Anadolu Lisesi seçme sınavlarında yeterli puanları aldığımız halde atanacak kurum bulamıyoruz ama bilişim rehber öğretmenliği içinde fatih projesinin kurulduğu tüm orta öğretim kurumlarına bilişim rehber öğretmeni görevlendirilmesi zorunlu tutuluyor. Yani hem bizi atamıyorlar hak elde ettiğimiz halde, hem de bt rehber öğretmeni olarak görev alacaksız önce bu kurumları tercih etmelisiniz deniliyor. Madem ihtiyaç var neden kadro açık gösterilmiyor sorusunun cevabı da norm kadro meselesine dayanmaktadır.
Seyyar öğretmenlik yapmak zorunda kalıyoruz, bıktık usandık,dersin zorunlu dersler arasına alınarak okutulması aslında birçok problemi (norm kadro da dahil) çözecektir.

SB-Kayseri
BT Öğretmeni
 
en basitinden henüz 10 yaşlarında bilgisayar ile tanışan çocuklar için bilgisayar eğlenceli olduğu kadar tehlikelidirde, bu çocukların bilişim eğitimine ihtiyaçları var, bu çocukların tehlikelerden korunmaya ihtiyaçları var, bunun çözümüde en basit hali ile bilişim dersleri veya her okula bilişim rehberi atanması ile olur.

K.B.
Adana
 
the_korsan' Alıntı:
Seyyar öğretmenlik yapmak zorunda kalıyoruz, bıktık usandık,dersin zorunlu dersler arasına alınarak okutulması aslında birçok problemi (norm kadro da dahil) çözecektir.
:+1:
 
bizlerin tek ve en önemli sorunu, zorunlu dersimizin olmayışıdır. ders olursa norm da çözülür, zorunlu BT rehberliği de çözülür, isteyen yapar istemeyen yapmaz, yapacak birileri mutlaka çıkar. kendimizi tekrar öğretmen olarak hissetmemiz için tek gerekli olan şey derstir. tabiki ders deyince notu ve yaptırımı olan bir dersten söz ediyorum. zira notu olmayan bir dersi ne öğrenci, ne veli, ne de okul idaresi ciddiye almıyor. bunun için haftada 2 saat zorunlu bir BT Dersi getirilmesi şart.
S.Y.
İstanbul
 
Geri
Üst