uniq bilgisayar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan betül66
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

betül66

Site Gezgini
arkadaşlar müdür yardımcımızın bilgisayarı elektrik kesintisinden sonra bi daha açılamadı. güvenli modda açmaya çalışıyorum a347bus.sys loading yazıyor ve kapanıyor. problemi anlayamadım. normal açsam da please wait yazıp kapanıyor. lütfen ççok acil hemen cevap verirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler...

Re: uniq bilgisayar acil!!!

Hocam,windows Cd sini takip sistemi tamir etmeyi deneyin. a347bus.sys loading ekrani geldiginde ESC ye basip gecemiyor musunuz? Bi ESC ye basin, onu gecerse sistem acilabilir. Eger sistem acilirsa o dosyayi silin hocam. Dosya C:\Windows\System32\drivers icinde olmasi lazim.

Format atmak en kolayı. Ayrıca Müdür yardımcısında uniq bilgisayarın ne işi var, onlar Uluaştırma bakanlığının kurduğu BT Sınıflarına gönderildi.

Hocam, Xp cdsini takarak kurtarma konsoluna girin ve asagidaki gibi kodlari yazın.
Kod:
cd windows
cd system32
cd drivers
ren a347bus.sys a347bus.sys.bak
ren a347scsi.sys a347scsi.sys.bak

Sonra bilgisayarı resetleyin. Bilgisayar normal bi sekilde acilacaktir. Bilgisayar acildiktan sonra C/windows/system32/drivers klasoruna gidiyorsunuz ve uzantısını .bak olarak degistirdiginiz dosyaların uzantısını tekrar sys yapın. Daha sonra da onunla ilgili programı kaldırın. Sanırım problem bilgisayardaki alcohol 120 programından kaynaklanıyor.

arkadaşlar mrb, benim yine uniq bilgisayarlar sorunum var. iki bilgisayar sıkıntılı
1.sinde açılıta F1 ve F12 seçeneklerini gösterip ekran açılıı gelior ya normalde yükleniyor gibi gösterip donup kalıyor, format atmak için açılışı cdromdan yapıyorum o da olmuyor.

2. bilgisyarda ise süreklü attrib.exe- disk yok
sürücüde disk yok. lütfen device\harddisk1\dr3 sürücüsüne bir disk takın yazıyor.
lütfennn yardım. bu olayı yarına çözmem gerekiyor. şimdiden tşkkler :(

betül66' Alıntı:
sürücüde disk yok. lütfen device\harddisk1\dr3 sürücüsüne bir disk takın yazıyor.

Hocam bizim lab da da aynı model bilgisayarlardan var bizde de aynı sorunlar çıktı. Bizde bi çözüm arıyoruz. Herhangi bir yol bulursak sizi haberdar ederiz. Siz de problemi çözerseniz bizi de haberdar ederseniz seviniriz.

betül66' Alıntı:
arkadaşlar mrb, benim yine uniq bilgisayarlar sorunum var. iki bilgisayar sıkıntılı
1.sinde açılıta F1 ve F12 seçeneklerini gösterip ekran açılıı gelior ya normalde yükleniyor gibi gösterip donup kalıyor, format atmak için açılışı cdromdan yapıyorum o da olmuyor.

hocam biraz daha bilgi verseydiniz. ilki için bios pilini ve fişi çıkarın bekleyin 5 dakika kadar geri takın. deneyin. ikincisi için için tam ne olduğunu anlamadım ama format atın gitsin madem acil durum.

botealbatros hocam tek düzelsin hemen yazarım. imsiyat hocam size de teşekkür ederim yarın bi deneyeceğim inşallah işe yarar. :)

arkadaşlar fikri olan varsa yine söyleyebilir misiniz? okulda internet yok da yarın takip edemem şimdi söylerseniz yarın hepsini deneyebilirim. :)

arkadaşlar çok yoruldum artık ekran foroğrafını çekemem ama paintte çizdim kısaca bi bakarsanız
thumb_426220936.bmp

botealbatros hocam attrib.exe sorununu sanırım düzelttim size de söyleyim. biosa girip ordan main menüden boot sequence diye bişi vardı oraya girip harddisk seçeneğini seçtim baktım altı tane harddisk görünüyor sol tarafında da ünlem işareti var onları sildim sorun düzeldi . umarım yardıcı olmuşumdur. iyi akşamlar herkese :)

ya aynı hata bi bilgisayarda da oldu format atılmıyo bile bios pilini ve ramleri çıkarıp 5 dk sonra taktım ama aynı ne yapacağımı bilmiyorum ama kafayı yiyeceğim bu gidişle lütfen bişi biliyosanız paylaşın :( :(

olur da bir gün sizde de aynı problem olursa sorun çözüldü anlaayım. ide çakışmasından oluyormuş. onu da başka bir ide grişine takınca ve sistemi resetleyince biosdan advenced ayarlarından restart a yes diyip kapatıp açınca problem kalmıyor.

arkadaşlar yeni görevlendirildiğim okulda yine uniq bilg. var bu sefer de missing operating system ve operating system not found ekranı gelen iki bilg. var formata da geçemiyor. yardım lütfen...

Uniq lerden nedir çektiğiniz hocam. Görevlendirme isterken bence bunu göz ardı etmeyin :)

Bu son yazdığınız hatalarla bende karşılaştım. Ram ları çıkartıp tozunu felan aldım. Baktım olmuyor kendi haline bıraktım. Bir zaman sonra nasıl olduysa düzeldi :)

Geri