USB 3.0 - USB 2.0 Arasındaki Fark

Kodla Büyü

*cem62*

Seçkin Üye
Seçkin Üye
51254334968.JPG

USB 3.0 teknolojisi kopyalama testinde inanılmaz bir fark atıyor.

Aynı sisteme bağlı olan harici diskler birbirlerine çok benziyorlar. Farkı, birinin USB 3.0 diğerinin de USB 2.0 teknolojisine sahip olması. Yapılan test her iki disk'te yer alan 500 MByte'lık bir zip dosyasını masaüstüne kopyalamak.

Oldukça basit olan bu test işleminde USB 2.0 teknolojisine sahip ürün 500 MByte'lık dosyayı yaklaşık 39 saniyede kopyaladı. USB 3.0 teknolojisini destekleyen disk aynı dosyayı 4 saniye'de bitirdi.

alıntı: shiftdelete.net

desenize yeni aldığım taşınabilir disk ile flash demode oldu. diski alalı 7-8 ay oluyor. flash belleği alalı 3 al oldu ve ben daha yüksek kapasitelerde üretimi beklerken usb3.0 teknolojisi gerçekten beni tam kalbimden vurdu. adeta içime oturdu. ama nasılsa evde ve okuldaki bilgisayarlarda halen usb2.0 teknolojisi var ve bu teknoloji 2-3 sene daha kullanılmaya devam edecek. tek tesellim de bu.

Evet hocam aradan 2 sene geçti fakat bizler daha hala usb 2.0 kullanıyoruz. Hatta ben yeni bir laptop alırken bile usb 3.0 olsun diye bakınmadım bile, ki yok da :) usb 3.0'ların ucuzlamasına daha bir 2-3 daha var diye düşünüyorum

Geri