usb ağ bağdaştırıcı yardım!!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fulbt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

fulbt

Aktif Üye
merhaba arkadaşlar.. okuldaki wireless bağlantısına masaüstü bilgisayardan bağlanmak için bir hocamızda TPLINK WN422G usb ağ bağdaştırıcı var. laptop da denediğinde direk girdiğini söylüyor. fakat burda pc sine takınca herhangi bir yeni donanım bulundu gibi bir ileti dahi vermiyor. kendi bilgisayarıma taktığımda bu iletiyi verdi yazılımı ototmatik yükle dedim. onda hata verdi. netten baktım ama herhangi bir benzer sorunda bulamadım. neden olabilir veya ne yapmalıyım? ilk defa karşılaşıyorum böyle bir sorunla.. şimdiden teşekkürler.

sürücüsünü netten indirip kurmama rağmen aygıt yöneticisinde sorun gösteriyor..kimsenin bir bilgisi yok mu???

kasanın önünden yada arkadan uzatma kablosu ile değil ,direk anakartın arkasındaki USB yuvalarına takıp deneyiniz.

bende de dahil olmak üzre okulda 20 akadaşımda tp-link 422 var. hiçbir sıkıntı yaşamadım. win7 olsun xp olsun bi sıkıntı vermedi.
usb den takınca aygıt yöneticisine gidin oradan usb wriles bilinmeyen aygıtı görebilirsin. cd yi tak. aygıt yöneticisinden sürücüyü güncelle de oradan cd'nin içerisindeki doğru yolu göstermelisin. cd nin içerisinde 3 farklı aygıtın sürücüsü var. doğru sürücüyü seçmelisin.
kolay gelsin.

dediklerinizi yaptım ama herhangibir sonuç alamadım..kasanın arkasına taktım. cd'sini buldum. 3 ayrı sürücü vardı xp için olanı kurdum. görmedi..anlamıyorum artık ne yapmam gerektiğini :verymad: :cry:

Hocam hiç yeni donanım bulundu demiyorsa, bilgisayarla ilgili bir sorun vardır, aygıt yöneticisinden usb'ye ait herşeyi kaldırın, bilgisayarı yeniden başlaın, donanım değişikliklerini tara deyin, yeniden bulup kursun, aygıtı takın, bir daha donanım değişikliklerini tara deyin. Sadece bir fikir ama, denemek için.

Ama format attığınızda kesin düzelir gibime geliyor. :)

fulbt' Alıntı:
dediklerinizi yaptım ama herhangibir sonuç alamadım..kasanın arkasına taktım. cd'sini buldum. 3 ayrı sürücü vardı xp için olanı kurdum. görmedi..anlamıyorum artık ne yapmam gerektiğini :verymad: :cry:

Hocam cd nin içerisinde işletim sisteminin 64 bit ve 32 bit seçeneği var onuda seçmelisin. Eğer usb aygıtı AYGIT YÖNETİCİSİ nde; bilinmeyen aygıt veyaz sarı ünlem işaretli gözüküyorsa, uygun sürücü yüklenememiştir demektir.
biraz daha uğraşın. 3 katlı bir binanın har katında acces point var ve her sınıfta bu aygıttan var hocam. biraz daha uğraşın.
kolay gelsin.

zannımca apartaı bağladığın bilgisayarın portlarında bir problem var.
aparat başka bilgisayarlarda çalışıp sadece o bilgisayarda çalışmıyorsa o bilgisyarda bi sıkıntı var demektir. usb ler devre dışı olabilir. veya onun gibi bişey.
yani anakartla ilgili bi sıkıntı var. o girişlere bir flash takmayı dene görüyormu yani anakartın usb girişleri çalışıyormu?? onu denemiş olursun.

Geri