usb aygıtı tanınmadı hatası

Kodla Büyü

md4483

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar okulda samsung ml2251 yazıcı kullanıyoruz ama lpt girişi ile çalışıyor
ama usb bağlnatısıyla usb aygıtı tanınmadı hatası veriyor... sebebi nedir acaba

usb kablosunu değiştirmeyi denemenizi önerebilirim.

usb kablolar çok çabuk bozulabiliyor. kablo bozuk ise usb aygıt tanınamadı hatası verir.

DotCom' Alıntı:
usb kablosunu değiştirmeyi denemenizi önerebilirim.

usb kablolar çok çabuk bozulabiliyor. kablo bozuk ise usb aygıt tanınamadı hatası verir.

%90 kablodandır - başka kablo ile deneyin çözülecektir

PCnin USB porlarında sorun yok ise arkadaşların dediği gibi kabloyu değiştirip dene. Bir ihtimalde kullandığın işletim sisteminden kaynaklanıyor genellikle modifiye işletim sistemi ve Vista sorun çıkarıyor.

Yüzde yüz bundandır demiyorum ama bende güç kaynağında ki kaçaktan dolayı... Anakart böyle bir hata veriyordu hiç bir usb aygıtı tanımıyordu Bellekler hariç...

Lazer yazıcıların usb kablosu mürekkep püskürtmelilerden daha kalındır. bazen mürekkep püskürtmelide çalışan bir kablo lazerde çalışmayabilir. sizde ince bir kablo kullandıysanız bilgisayarınız yazıcıyı tanıyamıyordur. Lazer yazıcıyı çalıştıracak tipte bir kablo deneyin.

bu sorun bizim okulda da var. usb tanınamadı hatası yerine takıyoruz flsah belleği ne trink sesi var ne hata mesajı ne ışık hiç bir yaşam belirtisi göstermiyor. ön panel böyle, arkada gitmek üzere. açsam kasayı ne yapmam gerekir?

benim de aynısı başıma geldi.. arakdaşlar kabloyu ters takmaya çalışmışlar o da içe doğru çökmüş gitmiş.. şu an lpt kablo ile bağladım..
sizin de temassızlık falan olabilir.. kabloyu değiştirip deneyin olmadı lpt ye devam..

bizim okulda da bu yazıcıdan 2 tane var. bu hafta iki yazıcıya birşeyler oldu. ikisi de yazıcılar sekmesinde görünüyor fakat çıktı alınmıyordu. Bugün bir tanesinin usb giriş yeri içine kaçmış olduğunu fark ettim :) Büyük ihtimalle bt sınıfını kullanırken ingilizce öğretmenleri zorlamışlar ve becermişler :) daha sonra iki ingilizce öğretmeni birbirlerini bana şikayet ediyorlardı. Daha sonra bendeki yazıcının usb kablosunu diğer yazıcıya taktım diğer yazıcı çalıştı. Böylece diğer yazıcının sorununun da kabloda olduğunu anladık. Şimdi benim bu Samsung Ml-2251N yazıcının içine kaçan Usb girişini nasıl düzeltiriz onu bilen varsa sevinirim

cyberstar' Alıntı:
Sanırım mutlucan arkadaşınkini de böyle hiçbirşeyden anlamayan arkadaşlar dokunmaya çalışmış :)
yoooo hocam arkadaşlara hakaret etmeyelim.. onlar profff... içine edene kadar proflar sonra hocam bu şey olmuş bi baksana derler.. :verymad:

orjinal kablo yada içindeki kabloları gösteren hp markalı 15 lira civarındaki yazıcı kablosunu kullanın...

Geri