usb aygıtlarından biri çalışmadıgından aygıt tanınmadı?

Kodla Büyü

mutlu112

Seçkin Üye
Seçkin Üye
merhaba arkadaslar.
masaüstü bilgisayarımda usb girişlerine kamera veya yazıcı kablosu taktıgım zaman usb aygıtlarından biri çalişmadıgımdan aygıt tanınmadı hataası veriyor.
aygıt yöneticisinden usb kök dizinini kontrol edince bilinmeyen aygıt olarak gözüüküyor.
ama tasınabilir hardisk flash bellek kablosuz bağdastırıcı taktıgım zaman ise çalişiyorç
xp sp3 kurulu 2 defa farklı cd lerden formatt attım. ön tarafa giden usb kanalını iptal ettim. kasayı temizledim. bios pilini çıkarttım.
aklıma gelen yöntemleri uyguladım ama sorunu çözemedim.
bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. iyi çalişmlar

Chipset sürücülerinin eğer varsa güncel sürümlerini yükleyebilirsiniz, farklı usb kabloları deneyebilirsiniz, uzatma kablosu varsa onu çıkarıp direkt bağlayarak deneyebilirsiniz, power supplyi kalitelisiyle değiştirebilirsiniz.

driver genius programını kurun sürücüleri otomatik internetten indirsin program

hemenyardim' Alıntı:
Chipset sürücülerinin eğer varsa güncel sürümlerini yükleyebilirsiniz, farklı usb kabloları deneyebilirsiniz, uzatma kablosu varsa onu çıkarıp direkt bağlayarak deneyebilirsiniz, power supplyi kalitelisiyle değiştirebilirsiniz.
daha önce çalişiyorrdu chip setini güncellemedim. farklı usb kaploları ve farklı kameralar taktım emin olmak için diger bilgisayarlada denedim.
power supply yeni bir tane alayıp denemeyi düşünüyorum. 300 wattlıktı.
yine 300 watt alacagım .

arkdaslar power supply degiştirdim ama problem devam ediyor yardım edermisniz lütfen 15 gündür ugrasıyorum

genel olarak kullanılan kablolardaki güç verimsizliğinden kaynaklanıyor.

kasa ön tarafında bulunan usb girişleri ek kablo kullanıldığı için daha az güç bulunmakta. bu yüzden harici HDD ler genelde kasa arkasına takılır. çünkü flashdiskler ile Harici HDDler aynı güç le çalışmazlar. Akımlar aynı fakat harcadığı güç farklıdır.

kasa arkası USB girişlerinin gücünü etkileyen faktörler.
1. ek kablo kullanılması direnç arttırır. ve güç azalır.
2. kalitesiz kablo (genelde ince kablolar) gücüazaltır.
3 ayı anda kasaya bağlı Usblerin güçü paylaşması gücü azaltır. çözüm kullanmadığınız multimedyayı kablosundan çıkarmak olacaktır.
4 usb girişlerin temizlenemesi tozlar direnç oluşturur.
5. usb yuvalarının çok eski olması, oksitlenmesi veya kullanılan kabloların USB A girişlerinin oksitlenmesi gücü azaltır.
6. Powersubly gücünün düşük olması
7.işletim sisteminde usb 2.0 diriverlerinin düzgün kurulmaması yada aylar geçtikçe bu drivrlerın zara görmesi
8. bilgisayar donanımsal uyumsuzluğu (CPU ram HDD Mainboard grafik card uyumsuzluğu daha vza güç harcatır bu da usb lere daha az güç gelmesine sebeb olur.
9. kasa soğutması ve temzliğinin düzgün yapılmaması
10. kullanılan multimedya cihazlarının eskiolması veya verimsizliği
11.kasaya sabit voltaj sağlayan UPS cihazı kullanılmaması kasanın gücünü etkiler buda usblere gelen gücü azaltır.
12. tüm bu sorunları halletmiş olsanız bile kullandığınız harci multimedya cihazlarının (webcam,harici dvdRW, yazıcı , tarayıcı, wireless, cihazlarını kontrol eden anakart üzerindeki USB dentleyicileri verimsiz demektir. yen ibir anakarta ihtiycınız var demektir.
13. çözüm bulamıyorsanız kasayı değiştirin: :idea:

aygıt yöneticisne bakın. tanınmayan donanım var mı? Eğer varsa silin ve donanımı güncelle deyin..

benim pc nin de ön tarafında iki adet usb girişi var son bir yıldır bu usb ler tek tek kullanırsam sorun yok ancak aynı anda iki flash belllek takarsam biri çalışmıyo ama tek bir flash bellek hangisine takarsam takayım çalışıyo
sorun ne dir anlamadım

arkadaslar usb ön girişleri iptal eettim. 300 watlık powerspply 350 wattlık yenisi ile degiştirdim. 4 defa format attım driverleri güncelledim.
aygıt yöneticisine girince usb kök dizininde sadece bilinmeyen aygıt yazıyor güncelle sil hepsini yaptım olmadı. sadece flas bellek takınca calişiyor ama yazıcı kamera falan takınca çalişmiyor. ana kart gitti herhalde. çözüm bulamadım

rustuarslan' Alıntı:
genel olarak kullanılan kablolardaki güç verimsizliğinden kaynaklanıyor.

kasa ön tarafında bulunan usb girişleri ek kablo kullanıldığı için daha az güç bulunmakta. bu yüzden harici HDD ler genelde kasa arkasına takılır. çünkü flashdiskler ile Harici HDDler aynı güç le çalışmazlar. Akımlar aynı fakat harcadığı güç farklıdır.

kasa arkası USB girişlerinin gücünü etkileyen faktörler.
1. ek kablo kullanılması direnç arttırır. ve güç azalır.
2. kalitesiz kablo (genelde ince kablolar) gücüazaltır.
3 ayı anda kasaya bağlı Usblerin güçü paylaşması gücü azaltır. çözüm kullanmadığınız multimedyayı kablosundan çıkarmak olacaktır.
4 usb girişlerin temizlenemesi tozlar direnç oluşturur.
5. usb yuvalarının çok eski olması, oksitlenmesi veya kullanılan kabloların USB A girişlerinin oksitlenmesi gücü azaltır.
6. Powersubly gücünün düşük olması
7.işletim sisteminde usb 2.0 diriverlerinin düzgün kurulmaması yada aylar geçtikçe bu drivrlerın zara görmesi
8. bilgisayar donanımsal uyumsuzluğu (CPU ram HDD Mainboard grafik card uyumsuzluğu daha vza güç harcatır bu da usb lere daha az güç gelmesine sebeb olur.
9. kasa soğutması ve temzliğinin düzgün yapılmaması
10. kullanılan multimedya cihazlarının eskiolması veya verimsizliği
11.kasaya sabit voltaj sağlayan UPS cihazı kullanılmaması kasanın gücünü etkiler buda usblere gelen gücü azaltır.
12. tüm bu sorunları halletmiş olsanız bile kullandığınız harci multimedya cihazlarının (webcam,harici dvdRW, yazıcı , tarayıcı, wireless, cihazlarını kontrol eden anakart üzerindeki USB dentleyicileri verimsiz demektir. yen ibir anakarta ihtiycınız var demektir.
13. çözüm bulamıyorsanız kasayı değiştirin: :idea:

Teşekkürler sayın hocam.

Geri