USB Bellek Hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan rock
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

rock

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar usb bellek almak istiyorum ama şöyle bir özellik arıyorum var mıdır?
Örneğin 16 Gb lık bir bellek olsun. Bunun 10 gb ına gerekli programları ve yedekleri yükleyip sonra o 10 gb lık bölümü yazmaya silmeye karşı korumalı hale getirmek istiyorumki virüs falan bulaşmasın. kalan 6 Gb ı da bişeyler yükleyip silmek için kullanırım. Bu bölüme virüs bulaşsa da çok umursamam formatlamak istediğimde de sadece bu 6 gb lık alana format atayım diğer 10 gb lık bölüm aynen kalsın. Birilerinin bilgisayarına program kurarken buradan kurmak istiyorum. Ama Yedeklerim ve programlarım için ayırdığım alana virüs bulaşmasın istiyorum. Bunları yapabilen bellekler var mı?

ben de bir zamanlar uğraşmıştım. İkiye bölünme oluyor ancak iki partition da aynı anda aktif olmuyor. Hangi bölümü aktif yapmak istiyorsanız programında onu ayarlamanız gerekiyor ve o programı da flashınızda bulundurmanız gerekiyor. Ufak bir tek program "BOOTICE.EXE"

Bunu yapmanın bir yoluda dosya izinleri ile oluyor. Flashı iki ye bölmeye gerek yok. Bunun için flash dosya sistemini fat32 den NTFS ye çevirmek gerekiyor. Flashı NTFS olarak biçimlendir. Bunun seçeneklerde normalde çıkmıyor. Bunu yapmak içinde Aygıt yöneticisinden disk sürücüleri kımında flash diski bulup özelliklerden ilkeler performans için en iyi seviyeye getir işaretlenecek. Şimdi NTFS olarak flash biçimlenebilir. İki dosya oluşturup birine normal izinler , diğerinede okuma izni verip, yazma iznini iptal etmek gerekiyor. İzinleri sadece sizin bilgisayarda hangi oturum da açıysanız değiştirebilirsiniz. Başka hiçbir yerde dosya ekleme ve silinme yapılmaz.

Ekli dosyalar

• ilkeler.JPG
    ilkeler.JPG
    70.3 KB · Görüntüleme: 525
Geri