USB Bellek Kopyalamanın Yarıda Kalması [Uzman Sorusu]

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan @lperen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

@lperen

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
2 yıl önce aldığım HP marka flash bellek aldıktan birkaç ay sonra bu hatayı vermeye başladı. Bimeks'ten aldığım ürünü bir türlü garantiye ulaşmasını sağlayamadım HP Türkiye sürekli .tw uzantılı bir mail adresi yardımıyla konu hakkında gerekenin yapılacağını söylüyordu. Fakat o adrese gönderdiğim maillerin cevaplanmaması sebebiyle, ümidi kestim ve HP'den uzak duracağımı ve çevremi de uzak tutacağımı kendi kendime söyledikten sonra çözümler aramaya başladım...

Defalarca belleğe format attım. FAT olarak attım FAT32 olarak attım NTFS olarak attım. NTFS olarak attığım zaman "kopyalama işleminin yarıda kesilmesi" olayına şahit olmadım, yani işe yaradı diyebilirim. Ama belleği bir cihazla kullanıyorum ve bu cihaz NTFS formatındaki bellekleri okumuyor...

Örneğin toplam 900 MB'lık 200 dosyayı belleğin içine atıyorum 50 tanesi kopyalandıktan sonra, sanki belleği çıkarıp yeniden takmışım gibi oluyor, kopyalama işlemi de yarıda kesilmiş oluyor ve ".... kopyalanamıyor.Disk yazmaya karşı korumalı. Korumayı kaldırın veya başka bir disk kullanın." hatasını veriyor.

Bu sorun için bir çözüm önerisi olan var mı?

Regedit yoluyla çözüm denendi yol bulunamadı. Klasik çözümün dışında regedit çözümüne ulaşan varsa yazabilir. En son olarak kopyalama programlarıyla bu engeli aşmayı denedim. Flash bellek belki 20 kez yerinden çıkarılıp takılmış gibi tepki vermeye başladı. Yani bu da çözüm olmadı maalesef.

Hocam Sorununa Önerim Yok Ama Sen Yazmadan konunun Öne alınması İçin Mesaj yazdım..
Umarım Yanlış Yapmadık Sayın ADminler :oops: :roll:

flash bellekte donanımsal bir sorun varsa yapacak bişi yok.Canını sıkacağına ,artık flash bellekler çok ucuzladı yeni al bence.Olmadık zamanda öyle bir yerde seni zor durumda bırakır ki .Yeni almadığına acayip pişman olursun.

Faydası olur mu bilmiyorum ama, öncelikle Linux sürümlerinden birisinde EXT-3 olarak biçimlendirip, daha sonra windowsta FAT biçimlendirmeyi deneyin.

mustafayilmaz28' Alıntı:
Hocam Sorununa Önerim Yok Ama Sen Yazmadan konunun Öne alınması İçin Mesaj yazdım..
Umarım Yanlış Yapmadık Sayın ADminler :oops: :roll:

Teşekkürler Hocam.

dervisahmet' Alıntı:
flash bellekte donanımsal bir sorun varsa yapacak bişi yok.Canını sıkacağına ,artık flash bellekler çok ucuzladı yeni al bence.Olmadık zamanda öyle bir yerde seni zor durumda bırakır ki .Yeni almadığına acayip pişman olursun.

Hocam sorunun donanımsal olduğuna tam kanaat etmiş değilim. Kaldı ki donanımsal sorunlar da sorunlu kısımlar devredışı bırakılarak çözülebiliyor. Daha önce de belleğim bozuldu çıkarıp attım, bunun çözülebileceğini düşündüğümden üzerinde duruyorum. Bunun ipiyle kuyuya inmem, o konuda haklısın. Zaten yeni bir bellek siparişi de verdim.

fahrican' Alıntı:
Faydası olur mu bilmiyorum ama, öncelikle Linux sürümlerinden birisinde EXT-3 olarak biçimlendirip, daha sonra windowsta FAT biçimlendirmeyi deneyin.

Farklı bir versiyonunu denedim ama bunu denemedim, bir deneyeyim.

bikere kaçak 4gb kingston almıştım sizinki gibi sorun vermeye başladı attım yenisini aldım :) orjinal kingston en iisi

Anlattığın olayın aynısı benim 160gb harici hdd de oluyor.
Ama sadece okuldaki bilgisayarıma takınca o şekilde hata veriyor. Başka bilgisayarlarda vermiyor.
Anakart driverlarını güncelledim fayda etmedi. Bence problem flash diskinizde değil, bilgisayarınızdadır.

Geri