usb bellek yardım

Kodla Büyü

fbates

Aktif Üye
merhaba arkadaşlar elimde sandisk 16 gb usb 3.0 flash var 2 gün öncesine kadar gayet normal çalışıyordu okuldaki pc lere format atmak için içine modifiyeli xp attım ne olduysa ondan sonra oldu şuan üzerinde herhangi bi işlem yapamıyorum ne veri yazabiliyorum nede sile biliyorum disk yazmaya karşı korumalı uyarısı alıyorum bazı sitelerde yazan kayıt defteri düzenleme olayını denedim sonuç vermedi zaten sorun pc de degil başka flashlar harici harddiskler çalşıyo ama bu flashı hangi pc ye taktıysam aynı sorun var çözüm önerisi olan varmı bu arada avg nod32 ve avira ile tarama yaptırdım virüs sonuçları temiz ... şimdiden teşekürler

valla hocam bu sandisklere çözüm yok herhalde bende de bir öğretmen arkadaşın var nette yazılanların hepsini denedim chip resetleme vs ama sandiskte olmuyor. elimde tutuyorum belki bir yerde çözüm karşıma çıkar diye. geçmiş olsun

flaşh diskin bozulmuş arkadaşın da böyle sorunu olmuşmtu çözemedik :(

noutm bulunsun çözüm bulunursa çok işe yarayacak bir konu.

hocam içne modifeyili xp atmadan önce biçimlendirme araçlarının birini kullandıysanız muhtemelen ondan olmustur. bende daha önce olmustu garantiden degiştirdim

hocam o sorunla ben de bi ara uğraştım. internette girmediğim site denemediğim çözüm kalmadı. türkiyede bu sorunun çözümü yok malesef.dosya yazma korumalı sorunu ile servise gönderilen flash bellekler için verilen teknik servis cevaplarını da gördüm, yapılacak bi şey yok onarılamaz diyordu.

gerçekten garip bi durum usb 3.0 olmasa hiç ugraşmıcamda belki bi çözüm bulurum dedim ama ne yapsam fayda yok içindeki dosyalar çalışıyor ama ne fayda :cry: her hangi birşey yükleyip silemiyorum 4 ay oldu alalı garantiye göndersem yenisi gelirmi acaba bu arada mutlu112 evet dediginiz gibi xp atamadan önce nfts olarak biçimlendirdim ama biçimlendirmeyle ne ilgisi olduğunu çözemedim eger sorun bundan kaynaklanıyorsa aklımda olsun bidaha biçimlendirme yapmayalım ......

Bende de aynı durum olmuştu. Arkadaşların dediği gibi her yolu ve programı denedim. Olmadı.

AMA Assembler bilen arkadaş varsa belki biraz kurcalayabilir.
Tam olarak hatırlayamıyorum. Fakültede Mikroişlemciler dersinde assembler ile program yazıyorduk. Örneğin Capslock, Scroll Lock ve Numlock ışıkları yürüyen ışık yapmıştık. O zamanlar sabit diskin belli bir bölgesine gidip kapasite bilgilerini felan değiştirebiliyorduk. Belki flash belleklerin de yazma korumasının bulunduğu adrese ulaşıp eski haline döndürülebilir.

Kalebilişim hocamın söylediğine ek olarak.Linux sürümlerinde olan Gparted programınıda denemeni tavsiye ederim.Windowsun algılamadığı disk yönetiminde görmediği 2 tane harddiski bu programlar rahatça biçimlendirdim.Pardus 2013 te yüklü geliyor.

ben cd den çalışan linuxlerle denedim. yine olmadı biçimlendiremedim. ama gparted i denemedim ona bakmam lazım

BENZER Bİ DURUM BENDE DE OLDU SANIRIM BU DİSKTE Bİ SIKINTI VAR ÇOK ŞİKAYET OKUMAYA BAŞLADIM BU FLASH DİSKLE İLGİLİ

Geri