usb bellekte çalışan programı kopyalayamama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan senjizu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

senjizu

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Elimde 4 gb. lık bir usb bellek var. İçerisindeki yazılımı bilgisayara kopyaladığım zaman çalışmıyor. Belleği takın uyarısı veriyor. Yanı sadece bellek üzerinden çalışıyor.
Ben bu bellekteki yazılımı pc'ye aktarıp nasıl çalıştırabilirim? (usbyi kullanmadan)
Kopya korumalı oyun cd lerindeki gibi bir durum.
Sanal sürücü oluşturmak pratik olmayacak..
Başka bildiğiniz pratik bir çözüm var mı?

aynı durum bende de var. Dershanenin vermiş olduğu bir flash bellek.
içinde 150 mb veri var, öğretmenlere çoğaltmak istiyorum ama nafile.
exe dosyasının içinide inceledim, image alıp sanal cd den de denedim hatta flashı birebir diğer flasha kopyaladım ama hiçbir şekilde olmuyor.Flasın seri numarasınımı kontrol ediyor nedir anlamadım gitti.

xapex' Alıntı:
exe dosyasının içinide inceledim, image alıp sanal cd den de denedim hatta flashı birebir diğer flasha kopyaladım ama hiçbir şekilde olmuyor.Flasın seri numarasınımı kontrol ediyor nedir anlamadım gitti.

Ben de öyle tahmin ediyorum. Flashın kendisini kontrol ediyor sanırım. Ama mutlaka aşmanın bir yolu vardır diye araştırıyorum bakalım.

senjizu' Alıntı:
xapex' Alıntı:

Ben de öyle tahmin ediyorum. Flashın kendisini kontrol ediyor sanırım. Ama mutlaka aşmanın bir yolu vardır diye araştırıyorum bakalım.
Bazı yazılımların win7 64 bit işletim sisteminde bende rastladım.
Sadece D harddiskte veya sadece Bir klasör içinde
veya sadece masaüstünde yada sadece USb de çalıştığına şahidim.Ama bu yazılımlar XP de sorunsuz çalışıyorlardı.
Kakin başka bir flash belleğe kopyalandığı halde çalışmaması düşündürücü. 2-3 flash bellek daha deneseniz ?Yada gizli bir dosya vardır flashta.

hocam kopyala yapıştırla değil zaten direkt olarak image'ını alıp diğer flasha yazdırdım ama programı açtığımda yanlış flash takılı diye hata verdi.

xapex' Alıntı:
hocam kopyala yapıştırla değil zaten direkt olarak image'ını alıp diğer flasha yazdırdım ama programı açtığımda yanlış flash takılı diye hata verdi.
Acaba içindeki veri ne tür bir yazılım. (EXE COM DAT MPEG DOSYA UZANTISI NEDİR?)
Elinizdeki falash bellek donggle olabilir.
Yani kurulu bir yazılım çalışırken O isimdeki ve serili USB deki veriyi kotrol ediyor olmasın?

dongle değildir sanmam
içerisinde Created with Multimedia Builder version 4.9.7.8 ile yapılmış bir EXE dosya var, herşey onda bitiyor sanırım.
Hex editörle didik didik ettim ama bişiy bulamadım.

sorunumuz xapex hocamla aynı galiba.
bellek içerisinde bir exe dosyası var, onu çalıştırmak gerekiyor. diğer dosyalar .dll ve .etf lerden oluşuyor. Gizli dosya yok.. Test ve konu anlatımlarından oluşan bir program. Yani donggle değil.
Ama koruma yöntemi olarak galiba bellekteki birşeyleri kontrol ediyor. S-e-r-i-a-l olabilir, ama bunun olacağını sanmıyorum. Ya da disk sisteminde normalde ulaşılamayan bir alana yazılan veriyi okuyor olabilir. Sonuçta bellekteki bişeyleri kontrol ediyor.
Bu programı başlatmaya yarayan exe dosyasıda 119 kb. lık küçük birşey.

bellek 4 gb. lık toshiba.
Ama içindkiler silinebiliyor, yeni dosya ve klasör eklenebiliyor, bu programın tüm dosya ve klasörleri dışarı kopyalanabiliyor. Ama dışarıda çalışmıyor. Hatta benim usb disc security, exe dosyasını virüs diye sildi :) tekrar ekledim.
Sonuçta bu küçük exe dosyası bellekteki birşeyleri denetliyor.

Sanırsam aynı kaynaktan sahibiz, dün akşam bende çok araştırdım ama bir sonuca ulaşamadım ayrıca dosyaları karıştırırken ".etf" uzantısıyla karşılaştım ve kriptolu dosyalar olduğunu öğrendim ve hiçbir programla da açamadım dosyaları.

Geri