Usb' den Kesin Kurulum?

Kodla Büyü

ilkayla

Aktif Üye
Arkadaşlar diğer sayfalarada baktım internetttede araştırmadığım yer kalmadı ama uyguladığım hiç bir kurulum olmadı.
Ben bunu denedim ve kesin oldu diyebileceğiniz bir program yada yöntem varmı?. Wintoflash - Dıskpart - Petousb vs. vs. Ne varsa denedim.
1gb,4gb,8gb bütün bellekleri denedim önerisi olan yada nasıl yapacağımı anlatacak bir arkadaş varmı acaba ?

Re: Usb' den Kesin Kurulum Yardımı ?

sorun usb den kurulum sırasında mı oluyor, yoksa kurulum hiç başlamıyor mu?

Wintoflash ile yaptığımda Kurulum aşaması başlıyor, dosyalar yükleniyor ama sonunda f8 ile kabul ettiğimde Harddisk yerine flash belleği görüyor.
Başka bir disk göremiyorum diğer programlar ile de hiç sonuç alamıyorum. Bu kadar zor olmamalı bu iş ya !
O kadar çok konu var, çözüm var, resimli anlatım var ama sonuç koca bir SIFIR.
Daha önce usb ile format atan arkadaşlar hangi programı kullanıp usb nizi bootable yaptınız ?

*Bozarsam harici cd-rom' u olacağı budur :)

bende bi program var bootable usb adında aynı flash diske hem xp hem win 7 atıyorsun ikisinide denedim sorunsuz kuruyor

graur' Alıntı:
http://www.wardom.com.tr/usbden-windows-xp-kurmak-resimli-anlatim-t359775.html
Sağol arkadaşım bunların hepsini denedim.

mobile' Alıntı:
bende bi program var bootable usb adında aynı flash diske hem xp hem win 7 atıyorsun ikisinide denedim sorunsuz kuruyor
Mümkünse programı pm atabilirmisin ?

Hocam tam ben başlık açacaktım bu konu hakkında ben de dünden beri bir yığın program denedim.Sadece wintoflash programı ile kurulum başlıyor.Bu sefer de harddiski göremiyorum.Sadece flash belleğimi görüyor.Delirmezsem sayet usb cd rom alacağım :)

evet aynı sorun bende de devam ediyor siyah ekranda beyaz bir tire yanıp sönüyor :mrgreen:

ilkayla' Alıntı:
Wintoflash ile yaptığımda Kurulum aşaması başlıyor, dosyalar yükleniyor ama sonunda f8 ile kabul ettiğimde Harddisk yerine flash belleği görüyor.
Başka bir disk göremiyorum diğer programlar ile de hiç sonuç alamıyorum.
Hocam sizin sorununuz programlardan ziyade bios-sata ayarlarından kaynaklanıyor olabilir. ıntegrated peripherals içinde veya onunda içinde on ide device seçeneği altında SATA MODE seçeneğini IDE veya AHCI yapmalısınız. sizinkisi RAİD olabilir. bir kontrol edin derim...

aysehos' Alıntı:
Hocam tam ben başlık açacaktım bu konu hakkında ben de dünden beri bir yığın program denedim.Sadece wintoflash programı ile kurulum başlıyor.Bu sefer de harddiski göremiyorum.Sadece flash belleğimi görüyor.Delirmezsem sayet usb cd rom alacağım :)

Hocam sakın ha hdd'yi görmemesinin nedeni sata sürücüleri ile ilgili bir durum olmasın. Başka bir bilgisayarda da deneyin, satalı bir pc olmasın mesela, ide hdd'li bir pc'de deneyin, bakalım görebilecek misiniz hdd'yi?

hocam programı kullanırken yol olarak xp sp3 lü bir cd yi göstermiştim.Bu cd ile sata hdd li bilgisayara format attığımı hatırlıyorum daha önceden.bir şeyleri eksik mi yaptım acaba?Şimdi tekrar deniyorum. Umarım bu sefer olur.Yoruldum :(

serdemir' Alıntı:
ilkayla' Alıntı:
Başka bir disk göremiyorum diğer programlar ile de hiç sonuç alamıyorum.
Hocam sizin sorununuz programlardan ziyade bios-sata ayarlarından kaynaklanıyor olabilir. ıntegrated peripherals içinde veya onunda içinde on ide device seçeneği altında SATA MODE seçeneğini IDE veya AHCI yapmalısınız. sizinkisi RAİD olabilir. bir kontrol edin derim...

Evet hocam bunada dikkat ettim:
SATA Controller working mode: AHCI' ye ayarlanmış durumda. Zaten 2 seçenek var Compatible ve Ahcı

Sanırım vazgeçmek üzereyim denemediğim yöntem kalmadı. Teknik serviste değilizki elimizde denemek için çeşitli malzeme olsun.
Bilgilendirmeleriniz için teşekkürler.
Hiç bu kadar çaresiz kalmamıştım ya :)

aysehos' Alıntı:
Ben de pes ettim artık ilkayla hocam :sleep:
Hocam en güzeli bir usb-dvdrom a sahip olmak. Hiç derdini çekmeyiz böyle. Başım ağrıdı 7 saattir uğraşıyorum :)
Müdür beyi görmenin zamanı gelmiş.

Saat 02:07 işlem başarıyla tamamlanmıştır.
Tam vazgeçecekken Biosta yaptığım tek değişiklik sayesinde " SATA Controller working mode: Compatible " uzun uğraşlar sonunda sonuca ulaştım.
Fikir veren arkadaşlara teşekkür ederim.

Hiç uğraşmaya gerek yok böyle bir flash bellek oluşturun gerisi hikaye bu arada ISO yerine win7 nin kurulum dosyalarını flash belleğe kopyalayıp daha az gereksinimle daha basit kurulum yapabilirsiniz.

Kolay gelsin

ilkayla' Alıntı:
albatros44' Alıntı:
Hangi yöntemle hocam?
" mobile " arkadaşımızın önerdiği bu programla attım.
http://www.filesonic.com/file/35490951/ ... wember.rar
kadirkayabey' Alıntı:
http://www.chip.com.tr/konu/Windows-7-yi-USB-den-kurun_12496.html
DISKPART uygulamasını defalarca yaptım. Ama verim alamadım.
Şu anda sistemde bir problem yok gayet düzgün çalışıyor.

Bende defalarca aynı bellekle sorunsuz kurulum yaptım gayet verimli

Siz ne anlamda verim alamadınız acaba ?

Denediğim programları Yazayım ben size.
DISKPART
PeToUsb
UFDUtility
NovicorpWintoFlash
UsbMultiboot10
BootableUsbNowember.
Bios ayarlarınında çözdüm sorunu. Bilirsinizki taşınabilir bilg.' larda sata, ahci gibi cihaz ayarları var. " SATA Controller working mode:AHCI iken Compatible yaptım ve sorunsuz kurulum yaptım"

Arkadaşlar bende bu format konusunda cebelleşip duruyorum, labaratuvarımdaki Pc lerde dvd sürücü yok, her defasında kasayı aç dvd sürücüyü Ide kablodan tak kapağı kapat insanı yoruyo,

Bu Ide dvd sürücüleri kapağı açmadan takma yöntemi vardı bir aparatla bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim, bir kart mı desem? aparat mı?
kasanın arkasındaki portlara takıp kullanabiliyo diye duymuştum ; hatta Pc açıkkkende tanıyo demişti bir arkadaşım

bilen varsa böyle bir yöntemin gerçekten faydalı olur bize.

memo-x' Alıntı:
Arkadaşlar bende bu format konusunda cebelleşip duruyorum, labaratuvarımdaki Pc lerde dvd sürücü yok, her defasında kasayı aç dvd sürücüyü Ide kablodan tak kapağı kapat insanı yoruyo,

Bu Ide dvd sürücüleri kapağı açmadan takma yöntemi vardı bir aparatla bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim, bir kart mı desem? aparat mı?
kasanın arkasındaki portlara takıp kullanabiliyo diye duymuştum ; hatta Pc açıkkkende tanıyo demişti bir arkadaşım

bilen varsa böyle bir yöntemin gerçekten faydalı olur bize.
Arkadaşım Harici Cd-rom yada yada Dvd-rom lar var usb den bağlantı yapabiliyorsun + Kutular var Ide konnektörlü piyasada tonla çeşidi var.
Buradan Bakabilirsin

Geri