USB disk Boot+ Program olabilir mi?

Kodla Büyü

adadeniz

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
merhaba arkadaşlar
elinizde 16 GB flash disk var. Bu flash diski

hem USB den XP kuracak şekilde boot hale gitirip hem de normal flash disk gibi kullanmak mümkün mü?
ikisi bi arada... çekeyim formatı usb den... sonra kurmak istediğim programları kurayım...
aynı flash bellekle...

mümkün mü?

mümkünse nasıl?

Ben hem Win7 hem xp flash bellekte kullanabiliyorum. Bunun için burdan allah razı olsun bi arkadaşım bi program paylaşımı yaptı. Adı:SARDU netten indirin. zaten türkçe gerisini araştırarak halledebilirsin hocam

hocam win7 ve XP olsun demiyorum.

Flash Bellek = Boot XP sistem kurulumu + office,winrar,acrobat vs. programlar...

Yani alacam USB den XP yükleyecem... Format atma işi bittikten sonra
Flashı cıkarmadan içinden office, winrar gibi format sonrası yuklencek programlar olacak... Ordan programları da tek tek Next next Finish şeklinde kuracam

hp flash diye bir program var hocam bununla flasha boot atıp xp cdsini içine kopylalarsanız çalıştırırsınız aynı zamanda flash bellek olarakta kalan kısmı kullanırsınız

Kullanabilirsiniz, ancak dikkat etmeniz gereken, kurulum için gerekli dosyaları silmemek. Aksi halde USB'nin kalan kısmını istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

by_ala' Alıntı:
hp flash diye bir program var hocam bununla flasha boot atıp xp cdsini içine kopylalarsanız çalıştırırsınız aynı zamanda flash bellek olarakta kalan kısmı kullanırsınız

hocam arattım HP FLASH DISK STORAGE TOOL gibi birşey buldum indirmedim henüz ama bu program nedir diye baktıgımda hepsinin ortak noktası HP FLASH DISK STORAGE TOOL bir format atma programıdır diyor başka birsey de demiyor...

rica etsem bana istediğim işlemi nasıl yapacagım konusunda proseduru soylermisiniz?
tesekkurler...

elimde xp cd var
HP FLASH DISK STORAGE TOOL programı var...
istedigim programların katılımlı veya katılımsızları var

işlem basamakları
1-
2-

hocam ben şimdi onu kullanıyorum.bir arkadaş burda paylaşmıştı. yumi diye bir program çok kolay ve kullanışlı.Ben flaşıma win 7 yükledim.birde dosyalarım için klasör açtım.gayet güzel kullanıyorum...

hocam WinToFlash programını öneriririm. Windowsu yükledikten sonra rahatlıkla diğer dosyaları atabilirsiniz

nebiyan55' Alıntı:
hocam ben şimdi onu kullanıyorum.bir arkadaş burda paylaşmıştı. yumi diye bir program çok kolay ve kullanışlı.Ben flaşıma win 7 yükledim.birde dosyalarım için klasör açtım.gayet güzel kullanıyorum...

işlem basamaklarını almam mümkün mü hocam?

yani siz flash ile win7 yukledikten sonra
bilgisayarımdan flashı açıp progra klasörünüzdeki programları tek tek mi kurdunuz?

bts-destek-f52/yumi-ile-multiboot-usb-hazirlama-resimli-t80922-15.html

burda anladığım kadarıyla programları ISO FORMATINA DONUSTURUP oyle atıyorsun flasha ve taktın mı flashı hepsini kuruyor...

eger doğru anladıysam ben bunu istemiyorum... çünkü kimi pc ye sadece bir program kurarım kimi pc ye sadece format cekerim ardından 3-4 program yuklerim...

muharrem44' Alıntı:
hocam WinToFlash programını öneriririm. Windowsu yükledikten sonra rahatlıkla diğer dosyaları atabilirsiniz

hocam anlamadım bu wintoflash olayını...
bende philips 8 gb usb var... programa baktım cok basitti... win yolunu göster usb yolunu göster bitti...

ben oyle yaptım şansıma karsıma format ihtiyacı olan bir NETbook çıktı... malum cd-rom ları yok...

başlattım usb den... 1-2 secenek cıktı
1 i de sectim
2 yi de sectim farketmedi

her seferinde diskte kalıcı bir hasar var gibi bir uyarı verdi...
oysa netbook catır catır calısıyordu sadece 2-3 yıldır format yemedigi icin hantallasmıstı

yumi programını ben de öneririm.
önce aio win7 kurdum yumi ile sonra xp sonra hirens ve kalan kısma da program setuplarını attım.
8gb bellek her türlü işimi görüyor.

cyln' Alıntı:
muharrem44' Alıntı:

bende philips 8 gb usb var... programa baktım cok basitti... win yolunu göster usb yolunu göster bitti...

ben oyle yaptım şansıma karsıma format ihtiyacı olan bir NETbook çıktı... malum cd-rom ları yok...

1 i de sectim

oysa netbook catır catır calısıyordu sadece 2-3 yıldır format yemedigi icin hantallasmıstı
Bende yaklaşık 2 ay önce tanıştım bu programla. Herhangi bir dizüstü bilgisayarda denedim. Açılışı flash bellekten başlattıktan sonra gayet iyi bir şekilde windowsu yükledi.

muharrem44' Alıntı:
cyln' Alıntı:
muharrem44' Alıntı:

1 i de sectim

Bende yaklaşık 2 ay önce tanıştım bu programla. Herhangi bir dizüstü bilgisayarda denedim. Açılışı flash bellekten başlattıktan sonra gayet iyi bir şekilde windowsu yükledi.

Hocam flashi takarken hangi secenekle basladiniz?
Ve nasil devam ettiniz?
Sadece 1 mi sadece 2 mi 1 ve 2 mi?

Geri