usb disk yazmaya karşı korumalı

Kodla Büyü

fatu38

Aktif Üye
Mesajlar
124
öğretmenlerden birisinin getirdiği kingston 8 gb lik flasha dosya kaydetip silmeye çalıştığımız zaman yazmaya karşı korumalı uyarısı çıkıyor ama içindeki dosyalara ulaşabiliyoruz kopyalayabiliyoruz. ama içindeki üç klasördeki dosyalarda değişik okunmayan karakterlerle isimlendirilmiş dosyalar var özelliklerden baktığımızda boyutları 70 gb filan gibi görünüyor bunlar kopyalanamıyor açılamıyor ve sil seçeneğide yok. başka pc lerde denedim, virüs taraması yaptırdım bir kaç programla usb disk security dahil temiz, biçimledirmeye çalıştım linux dahil hiçbiri çözüm olmadı ne yaptıysam disk yazmaya karşı koumalı uyarısı veriyor yardımcı olabilecek varmı acaba?
 
Aslında bu gibi konuları araştırmak çok hoşuma gidiyor. Elime böyle bir flash geçmiyorki deneme tahtası yapayım. :)
 
flash benim olsa gönderirdim hocam benimkine bişey olursa garanti yerine sana gönderirim hocam :D
 
Öğrencimin biri bana geçenlerde bir flash getirdi hocam bu flash çalışmıyor dedi. Bende flashı alıp denedim gerçekten flash çalışmıyordu. Bende buzulduğu kanaatine vardım son birkez evde de denemek üzere kendimle getirdim. Evde laptopuma taktım bende başlangıçta çalışan exe leri yakalayan USBDiskSecurity programı olduğundan hemen bu virüsü yakaladı. Virüsün adı boot virüsüydu bunu silince sorun çözüldü flash tıkır tıkır çalışmaya başladı. Okuldaki bilgisayarlar Xp idi evde kullandığım işletim sistemi Win 7 işletim sistemiydi belkide bu virüs bu sistemde işlemedi. Bence sizde USBDiskSecurity programını bir deneyin. :)
 
USBDiskSecurity denedim antivirüslerle tarattım bişey yok pardus, xp, vistada denedim okumada herhangi bir sorun yok tabi şu 60-70 gb görünen dosyalar hariç. silme ve yazmada sorun var
 
aynı sorunu olan bir flash bende de var neler denedim ama olmadı:) güvenlikli bir bölüm oluşturmuş flash içinde o bölümü silemiyorum o bölümde flasha yazmaya karşı korumalı yapıyor
 
Bu tip problemler chip programlarıyla çözülebbiliyor. Ancak flashı kökten kaybetme riski de var.
Denemek isterseniz google amcaya "usb to cdrom tnctr" diye sorun.
 
hocam sizin paylaştığınız konuya baktım ama daha ilk programda part number controller vendor bulunamadı dolayısıyla devam edemedim
 
usb flash disk marka, modeli ve resmi nedir? o modeldeki diğer usb disklerin çipleri nedir nette araştırıp denemek lazım usb yi kökten kaybedebiliriz de. ben hiç kaybetmedim. zaten yanlış programlar çalışmayacaktır. gerisini siz bilirsiniz. yine ilgili paylaşımımdaki phison programı içindeki getinfo.exe ile chip bilgilerine bakmayı deneyebilirsiniz nette chip bilgisi veren başla programlar da bulabilirsiniz. eğer phison olduğunu varsayarsak phison preformat programını deneyebilirsiniz ancak bu programlar en iyi xp de sonuç verir. ayrıca gonzor ufd utility gibi programlar da denenebilir yani iş son kullanıcıda bitiyor bu işin bir standardı yok kolay gelsin.
 
resmi ekledim modeli de SanDisk Cruzer Edge 16GB SDCZ51-016G-B35 herhalde.öğretmen arkadaşın flashı
 

Ekli dosyalar

  • sandisk-cruzer-edge-16gb-sdcz51-016g-b35-z.jpg
    sandisk-cruzer-edge-16gb-sdcz51-016g-b35-z.jpg
    34.1 KB · Görüntüleme: 658
İobit unlocker yazma korumalı dosyaları açmada çok iyi isterseniz bide onu deneyin hocam. Sağ tıklama menüsünde kısayol ekliyor, korumalı dosya-klasör üzerinde sağ tuş kilit aç deyip istediğiniz işlemi yapabilirsiniz.
 
geçen yıl müfettişin flashında karşılaştım aynı sorunla ama çözüm üretemeden adamların okulda teftişi bitti. umarım çözümü bulursunuz tabiki paylaşımıda bekleriz.
 
Geri
Üst