USB DOSYA SİSTEMİ RAW

Kodla Büyü

hkarasoy

Üye
ARKADAŞLAR BU KONUYA BURDA ÇÖZÜM GETİRECEK ARKADAŞLAR VARDIR DİYE ÜMİT EDEREK YAZIYORUM.

BİR ÇOĞUNUZUN BAŞINA GELMİŞTİR BELKİ DE. USB BELLEĞİN DOSYA SİSTEMİ RAW DİYE DEĞİŞMİŞ BİR BELLEK GELDİ BANA EPEY UĞRAŞTIM AMA ÇÖZÜM BULAMADIM. DENEDİĞİM YÖNTEMLER;DOS TAN FORMAT, GPARTED İLE BİÇİMLENDİRME, DİSKKİLL İLE BİÇİMLENDİRME VB.

ÇÖZÜM YOLUNU BİLEN VARSA LÜTFEN PAYLAŞSIN YOKSA BELLEK ÇÖP KUTUSUNA GİDECEK... :(

KOLAY GELSİN, İYİ ÇALIŞMALAR...

USB Formetter programını mutlaka deneyin atmadan önce. Ben bir flashı (başka hatalardı ) kurtardım.

Taşınır bellek yada flash bellekler için bir uyarı.
NTFS formatlı bellek birimlerinizi FAT 32 olarak kullanın.Gerçi 4 GB tan büyük yekpare dosyaları depo etmediği söyleniyor.Ama;
NTFS formatlı olarak kullanırsanız.
-Güvenli çıkış harici usb yuvasından çekme.
-Ani elektrik kesilmesi
-Sistemin resetlenmesi
Yani normal güvenli çıkış harici, taşınır belleklerinizin RAW formatına dönüşmesi olasıdır.
Bu duruma FAT32 formatlı taşınır belleklerde çok nadiren rastlanılır.Bilgileri belki kurtarmanın yolu vardır.AMa belleğin yoktur.Bahsi geçen ve bilinen tüm yöntemler 2 adet usb flash bellekte tarafımdan denenmiştir.
Not:Yukardaki format modeli önerisi (şimdi hatırlayamadım) bilgisi bir Türk PC dergisi sitesinden alınmıştır.
AMA YİNEDE AŞAĞIDAKİ LİNKLERİ BİR DENEYİN DERİMGerçi her iki linkte bir çok program var denemedim , daha yeni buldum bunları .Ama elimde RAW formatlı bir bellek olsa seve seve denerdim.
---(Sonucu paylaşalım lütfen)
http://www.all-freeware.com/results/convert/usb/raw/to/fat

http://www.all-freeware.com/results/convert/usb/raw/to/fat/free/software/download

Arkadaşlar Easy Recovry yi denedim işe yaramadı diğer arkadaşların tavsiyelerini deniyorum sonucu paylaşacağım...

hocam bende de böyle bir sorun var. araştırdım. partition table doctor programı ile çözüm bulanlar var.
daha deneme fırsatım olmadı.

Benim elimde de farklı bir bellek var. çin den alınmış 128GB çakma sony :D yanlış okumadınız 128GB.
Sorunum şu. belleği exFAT olarak biçimlendirme yapabiliyorum ve sorunsuz kullanabiliyorum. ama NTFS olarak bi türlü biçimlendiremiyorum. e haliyle 128 lik belleği oyun ve film kopyalamak için kullanacaz. ama 4gb sınırı olduğu için bişey yapamıyoruz. henüz çözüm yolunu bulamadım.

BaRBaRYaN35 hocam,
Kod:
çakma sony
falan yazıyorsun, dikkat etmeni rica ediyorum yazdıklarına :mrgreen: Saygılar.

neverjealous' Alıntı:
BaRBaRYaN35 hocam,
Kod:
çakma sony
bende sen mesaj yazınca CEVAP VERİYORSUN sandım sevindim. Sen bilirsin bizim eski bir atasözümüz vardır "Akıl vereceğine para ver" gibisinden :D Çözüm önerilerini bekliyorum kardeş

BaRBaRYaN35' Alıntı:
neverjealous' Alıntı:
BaRBaRYaN35 hocam,
Kod:
çakma sony
bende sen mesaj yazınca CEVAP VERİYORSUN sandım sevindim. Sen bilirsin bizim eski bir atasözümüz vardır "Akıl vereceğine para ver" gibisinden :D Çözüm önerilerini bekliyorum kardeş
O değil de hocam, 128 GB belleğinin önünde eğiliyorum. :lol: Ve maalesef sorunun çözümü hakkında bilgim yok :(

Geri