USB girişleri kırılmış

Kodla Büyü

bundara79

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar bugün bi akıllı tahtada usb girişlerinin çalışmadığını söylediler gittim baktım ki usb girişleri kırılmış.Artık zilerek kırılmış gibi geldi bana,çünkü 2 tanesi de kırılmıştı.böyle bir sorunla karşılaşan var mı acaba?bu problemi nasıl çözebiliriz. Vestel garanti kapsamı dışında kalır diyor ve fiyat olarak 878 TL fatura çıkarıyor.

Bizim de kırmışlar, garanti dışı, yapacak bir şey yok sanırım..

Ben de duydum hocam aynı parayı veren okullar. Vestel yetkilileriyle de yaptığımız toplantıda dile getirildi yapacak bişey yok. Okulca ödeniyor

ortaokulda olduğuma memnunum bunları okuyunca. bize gelince direk kasa baglayacağım hepsine. en olmadi usb çoklayıcı. geçmiş olsun.

bugün bizim okulda da kırmışlar.kıranı tebrik ettim :o
vesteli aramayı düşünüyordum bunları okuyunca vazgeçtim

laaaaaa
bende 2 akıllı tahtada bu sıkıntı vardı hapı yuttu okul desenizee :))
ikisininde hiçbir usbsi çalışmıyordu kırmışlardı ikisininde usb yuvalarını.

bundara79' Alıntı:
arkadaşlar bugün bi akıllı tahtada usb girişlerinin çalışmadığını söylediler gittim baktım ki usb girişleri kırılmış.Artık zilerek kırılmış gibi geldi bana,çünkü 2 tanesi de kırılmıştı.böyle bir sorunla karşılaşan var mı acaba?bu problemi nasıl çözebiliriz. Vestel garanti kapsamı dışında kalır diyor ve fiyat olarak 878 TL fatura çıkarıyor.

aynen bugün biz de tespti ettik. nasıl kırılmış diyenlere söyleyim biz usb çoklayıcı kullanıyoruz.öğrenci çoklayıcıyı asılmış çekmiş, haliyle usb yuvası kırılmış, servis geldi garanti kapsamı dışı birşey yapamayız dedi.yazık değil mi o paraya şimdi? ve bu ne ilk ne son olacak.neden altyapı çalışması zamanında yapılmaz.

vestelcilerle bugün aynı konunun sohbeti oldu. Yuvalar hasar gördüğü zaman direk anakart değişimi ve 800 küsür fatura

En sağlamı usb çoklayıcıyı sağlam bir tutkal ile tutturmak..Anakart değişimi pahalı iş.

bundara79' Alıntı:
http://www.dhgate.com/1000pcs-lot-usb-a-female-to-ethernet-rj45/p-ff808081260d4bdb012626ae635f5b5f.html#s1-4-1

böyle bir rürn var.acaba işimizi görür mü sizce
?

asp-php' Alıntı:
vestelcilerle bugün aynı konunun sohbeti oldu. Yuvalar hasar gördüğü zaman direk anakart değişimi ve 800 küsür fatura

bizde de o ikili usbnin ortasındaki metal parça kopmuş.o 4 tel bağımsız bir şekilde duruyor.usb çoklayıcı oraya lehimlenip sabitlense de çözülse.bilmiyorum yanılıyor muyum.altyapı gelene kadar çok başımıza gelecek gibi.

Vestel değil mi?
1 kişide olur 2 kişide olur ben kendi bilgisayarımdaki usb yuvasına bakıyorumda nasıl kırılır tahmin etmeye çalışıyorum. Aklım almıyor çünkü o kadar zamazingo gördüm kırık usb yuvası görmedim.

Nasıl bir ürün yaptılarsa Haram olsun.

bugün kırılmasa bundan sonraki ay kırılır veya diğer sene kırılır. Ama kesin kırılır çünkü vestel :verymad:

bundara79' Alıntı:
http://www.dhgate.com/1000pcs-lot-usb-a-female-to-ethernet-rj45/p-ff808081260d4bdb012626ae635f5b5f.html#s1-4-1

böyle bir rürn var.acaba işimizi görür mü sizce

300 $ fiyatı varmış. Pahalı bir ürün.

daha compact bir tasarım yapılabilirdi.o kadar maliyetli bir teknolojinin tüm zarar görecek kısımları açıkta.sanki bilerek yapılmış gibi.az bir maliyetle tüm çıkışlar dış kısıma çıkarılabilirdi.usb uzatma kablosu taksan ne olacak çocuk yine elini sokar çıkartır onu.

bunların garanti kapsamı dışında olduğu bilgisi müdürlere verilmiş olması lazım müdürlere verilmesede eğitime gelen arkadaşların bunların garanti kapsamı dışında olduğunu ve usb çoklayıcı takmalarını tavsiye etmeleri lazımdı diye düşünüyorum merkezi eğitimde buna vurgu yapılmıştı çünkü. 5-10 tl den kaçayım derken 800 tl gibi bir masraf yazık.

gelecek' Alıntı:
Vestel değil mi?
1 kişide olur 2 kişide olur ben kendi bilgisayarımdaki usb yuvasına bakıyorumda nasıl kırılır tahmin etmeye çalışıyorum. Aklım almıyor çünkü o kadar zamazingo gördüm kırık usb yuvası görmedim.

Nasıl bir ürün yaptılarsa Haram olsun.
Aynen, o kadar bilgisayar gördüm ama böyle bir şey ile ilk defa karşılaştım. Hafif bir zorlamayla usb kırılır mıymış? Çok adi bir mal olduğu maalesef ki gerçek.

Ayrıca bunlar önce üst yapıyı yapıyorlar sonra ise altyapıya geçiyorlar. Önce binaları yap, yerleşime hazır olsun sonra ise kanalizasyonunu yap. olur mu öyle şeyler, maalesef oluyor bizim ülkede.

***************Akıllı tahta USB girişi sorunu yaşayanlar burayı iyi okusun.*************
yaptığım araştırmada Vestel OPS modüllerinin usb girişlerinin kırılması, çalışmaması gibi sorunlarla çok sık karşılaşıldığını gördüm. Öğrencilerin hor kullanması sonucu oluşan bu durum gerçekten garanti kapsamı dışında değerlendirilen ve 1000 TL gibi bir maliyet çıkaran ve modülün değişimine yol açan bir sonuca götürmektedir.Bu durumua nasıl bir çözüm getireceğinizi anlatmadan önce eldeki sağlam USBli akıllı tahtaları korumak için nasıl bir yol izleyeceğimiz hakkında biraz bilgi vereyim.
1 - USb girişi kırıldığında +5v ucu data ucu ve şase ucu kısa devre olmak suretiyle içerideki bazı elemanlara da zarar veriyor. ve Çalışmaz hale geliyor.İlk etapta usb girişlerine çoklayıcı yada uzatıcı kablo almak bir çözüm gibi gözüksede tam bir koruma sağlamaz.Çünkü çoklayıcı yada uzatıcının ucu kırıldığında kısa devre olmuşsa ve içerideki elemanlar yanmışsa yeni çoklayıcıyı taksanızda giriş çalışmayacaktır. Bu yüzden alacağınız uzatma kablosunda mutlaka kısa devre koruma olsun. En basitinden kendiniz bile yapabilirsiniz. Vestel Opsnin USB girişi 500mA destekleyen bir power switchten enerji alıyor.Ve bu switch maalesef öngörüldüğü gibi kısa devre korumasını uzun süreli yapamıyor. Taktığınız usb kablosunun + ucuna 450 mA bir sigorta bağlayarak böyle bir durumda usb girişinizin yanmasını önleyebilir ve sadece yeni uzatma kablosu takmak suretiyle Eldeki tahtaları korumuş olursunuz

USB si kırılmış ve çalışmaz hale gelmiş modüllerin başına gelenler ise şöyle.
Bir kere usb giriş soketinin değişmesi gerekiyor. Kırılma anında kısa devre olduğundan çoğunlukla soketi değişmek çözüm olmuyor. Hemen girişte bir adet zener koruyucu akabinde 5v power switvh entegresi seri bağlı bobin ve chipset var.
Benim incelediğim usb si kırık 10 adet makinada chipseti zarar görmüş olana rastlamadım buda demek oluyorki usb giriş soketi , 5v entegresi yada zeneri yada bobini değiştirilerek bu modülleri kurtarmak mümkün. Ben bu 10 modülde bunu uyguladım ve %100 sonuç aldım. Özellikle teknik öğretmen arkadaşlar bunu uygulayarak akıllı tahtalarını kurtarabilirler. Zaten cihaz garanti dışı kalmış. Neden yapılmasın?
uygulayamam diyenlere ise cüzi bir ücret karşılığında çözüm verebliriz. Ayrıntılı bilgi isteyenler bana rafetc23@hotmail.com adresinden ulaşabilirler. Sağlıcakla kalınız.

Geri